Alman turistler Kemer'den vazgeçmiyor

Alman turistler Kemer'den vazgeçmiyor

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Türkiye'ye seyahat uyarısına rağmen Kemer'e gelmekten vazgeçmeyen Alman turistler, tatillerini mutlu bir şekilde sürdürüyor- KETOB Başkanı Gül:- "2015'te Türkiye'ye gelen Alman misafir sayısı yaklaşık 250 bindi.

ANTALYA (AA) - YUNUS İÇEN - Yaz tatillerini geçirmek için Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Antalya'nın Kemer ilçesini tercih eden Alman turistler, tatilin keyfini çıkarıyor.

Tatil için ilçeye gelen turistler arasında Ruslardan sonra ikinci sırada bulunan Almanlar, bu sezon da otellerde yoğunluk oluşturuyor. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Türkiye'ye seyahat uyarısına rağmen Kemer'e gelmekten vazgeçmeyen Alman turistler, tatillerini mutlu bir şekilde sürdürüyor.

Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Tayyar Gül, AA muhabirine yapığı açıklamada, Kemer'de önceki yıllardaki Rus turist sayısının yakalandığını ancak Avrupa pazarı ile yaşanan bazı sıkıntılar nedeniyle Alman turist sayısında az da olsa geri kaldıklarını söyledi.

Gül, Türkiye ile Almanya arasında yaşanan gerginliğin kısa zaman içerisinde düzeleceğine inandığını belirterek, "Gelecek yıllarda Rusya pazarında olduğu gibi Almanya pazarında da artış beklentisi içerisindeyiz. 2015'te Türkiye'ye gelen Alman misafir sayısı yaklaşık 250 bindi. Bu yıl hedefimiz bu sayıyı yakalamak. Bunun için çalışıyoruz." dedi.

Almanya'nın Türkiye ve Kemer için önemli bir pazar olduğuna değinen Gül, Alman pazarını her zaman önemsediklerini kaydetti.

Rusya pazarında bu yıl iyi seviyelere ulaştıklarını ifade eden Gül, "Rusya pazarı çok önemli. 2015'de Antalya'ya gelen Rus turist sayısı 1 milyon 100 bindi. Şu anda bu sayının 1 milyon 300 bine ulaştığını söyleyebilirim. Bunlar Antalya Havalimanı verileri. İlerleyen günlerde bu sayı daha da artacaktır." diye konuştu.

- "Almanlar Türkiye'den kolay kolay vazgeçmez"

Çamyuva Mahallesi'ndeki 5 yıldızlı bir otelin genel müdürü Erhan İleri ise Almanya ile Türkiye'nin geçmişe dayanan bir dostluğu olduğunu vurguladı.

İleri, "Almanlar Türkiye'den kolay kolay vazgeçmez. 2014 ve 2015'deki Alman turist sayılarına ulaşacağımıza inanıyorum. Alman turist sayısı 2019-2020 sezonlarında eski seviyesine gelecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Dünya turizmini etkileyen 3 turizm destinasyonu olduğuna işaret eden İleri, sözlerini şöyle tamamladı:

"Avrupa, Rusya ve Çin pazarı, turizmde önemli bir yer tutuyor. Eğer Türkiye bu üç destinasyondan ikisine sahip olursa her şey daha iyi olur. 2015'de 120 milyon Çinli yurt dışına çıkmış. Türkiye bu paydan yararlanamıyor. 30 milyon Rus yurt dışına çıktığı zaman 3,5 milyonu Türkiye'ye geliyor. Bu sayı çok iyi. Avrupa pazarından da 4-5 milyon misafir gelirse Türkiye için çok iyi."

- Alman turistler mutlu

Tatillerini Kemer'de geçiren Alman turistler, tatil için Kemer'i seçmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Kemer'de ailesiyle tatil yapan 45 yaşındaki Alman Ute Tansina, hükümetlerinin yaptığı Türkiye'ye seyahat uyarısından etkilenmediğini, 15 yıldır Kemer'e tatile geldiğini ve Türk insanının misafirperverliğini çok sevdiğini söyledi.

Tansina'nın kızı 19 yaşındaki Luise Tansina ise dünyanın her yerinde sıkıntılar olduğunu, Türkiye'de söylendiği gibi bir sorun yaşamadıklarını ve tatillerini güzel bir şekilde geçirdiklerini kaydetti.

İlçede tatilini sürdüren 36 yaşındaki Paul Paulsen de Alman politikacıların Türkiye ile ilgili söyledikleri gerginlik ve olumsuz atmosferi görmediğini, yaşanan gerginliği Türkiye'nin hak etmediğini söyledi.

Paulsen, politikacıların negatif görüşlerinden etkilenmeden Kemer'de tatilini devam ettirdiğini ve Türkiye'yi çok sevdiğini anlattı.

Yaklaşık 2 bin 500 yerleşik yabancının bulunduğu 42 bin 796 nüfuslu Kemer'de, resmi kayıtlara göre 372 turistik tesiste, 46 bin 796 oda ve 102 bin 237 yatak bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler