Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin:- "1915 olayları, Birinci Dünya Savaşı şartlarında cephe gerisinde masum ve savunmasız Türk milletine katliamlar yapan Ermeni tebanın göçe tabi tutulmasından ibarettir. Ortada bir soykırım var ise bu Ermeni çetelerin, Tür

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararıyla ilgili, "1915 olayları, Birinci Dünya Savaşı şartlarında cephe gerisinde masum ve savunmasız Türk milletine katliamlar yapan Ermeni tebanın göçe tabi tutulmasından ibarettir. Ortada bir soykırım var ise bu Ermeni çetelerin, Türklere karşı yaptıkları katliamlarda aranmalıdır." ifadelerini kullandı.

Çetin, yazılı açıklamasında, Alman Meclisinin kararını bir kere daha kınadıklarını belirterek, Türk milletine hakaret niteliği taşıyan bu utanç verici hukuk faciasını lanetlediklerini bildirdi.

Yüz yıl önce olağanüstü şartlarda yaşanmış olayları, parlamentoların gündemine alarak hukuki boyut kazandırmanın son derece yanlış olduğunu vurgulayan Çetin, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Alman Parlamentosu soykırım kararıyla, tarihi bağlara sahip iki ülke ilişkilerine çok büyük bir darbe vurmuş, Türk-Alman dostluğuna ihanet etmiştir. Belli ki kendi tarihlerindeki soykırım utancına suç ortağı arayan Alman parlamentosu, bu kararıyla Türk milletini yaralamış ve rencide etmiştir. Türk milleti tarihinin hiçbir döneminde, başka milletlere karşı utanılacak suçlar işlememiştir. 1915 olayları, Birinci Dünya Savaşı şartlarında cephe gerisinde masum ve savunmasız Türk milletine katliamlar yapan Ermeni tebanın göçe tabi tutulmasından ibarettir. Ortada bir soykırım var ise, bu Ermeni çetelerin, Türklere karşı yaptıkları katliamlarda aranmalıdır. Başta Almanya olmak üzere pek çok devletin müdahil olduğu 1915 olaylarına olduğu kadar, yakın tarihin gözleri önünde Karabağ'da Ermenilerin yaptığı katliamlara da objektif gözle bakılmalıdır."

Kararı, Türk dış politikası için hezimet olarak nitelendiren Çetin, hükümete eleştirilerde bulundu. Türkiye'nin uluslararası camiada yalnızlaştırıldığını ve tek başına kaldığını savunan Çetin, Türkiye'nin başındakilerin hataları ve zafiyetlerinin, ülkeyi bir felakete doğru sürüklediğini iddia etti.

- "10 Temmuz'da bütün oyunları bozmak ülkücülüğün şanındandır"

MHP'nin ise tam da kendisine ihtiyaç duyulan bir zamanda, iç gündemiyle oyalandığını ileri süren Şefkat Çetin, şunları kaydetti:

"Milliyetçi Hareket Partisi önce kendi üzerine kurulan tuzakları bozacaktır. Aylardır oluşturulan sahte algılarla, kurultay isteyenlerin önüne tüzük değişikliği ve seçimli kurultay sandığını koyarak atılan ilk adım, iddia sahiplerinin gerçek yüzlerini ortaya çıkarmıştır. Kurultay isteyenler yine korsan yollara saparak, asıl dertlerinin üzüm yemek değil, bağcıyla olduğunu göstermiştir. Ne yaparlarsa yapsınlar ülkücü irade, olan bitenin farkındadır. Burası Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Temelinde kan, ter, gözyaşı ve adanmış ömürler olan, Türkiye'nin sosyal maliyeti en büyük ideolojik hareketi vardır. 10 Temmuz'da bütün oyunları bozmak ülkücülüğün şanındandır."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :