Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

Göç ve Mağdurlar Derneği Başkanı Ballı:- "Böyle bir katliam yok. Almanya gibi dost bir ülke, 3,5 milyon insanımızın olduğu bir ülke yanlış yapıyor. Türkiye olarak bizi etkilemez"

ARDAHAN (AA) - Göç ve Mağdurlar Derneği Başkanı Ahmet Ballı, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı hakkında, "Böyle bir katliam yok. Almanya gibi dost bir ülke, 3,5 milyon insanımızın olduğu bir ülke yanlış yapıyor. Türkiye olarak bizi etkilemez." değerlendirmesinde bulundu.

Ballı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alman Meclisinin kararının kabul edilemeyeceğini söyledi.

Kararın bir kıymetinin de bulunmadığını dile getiren Ballı, "Türkiye olarak böyle bir şey yapmadık. Bunu, dünya tarihçileri bile söylüyor. Böyle bir katliam yok." diye konuştu.

Ballı, "Almanya gibi dost bir ülke, 3,5 milyon insanımızın olduğu bir ülke yanlış yaptı, yanlış yapıyor. Türkiye olarak bizi etkilemez. Şuna inanıyoruz, Türk milleti kendisi için vardır, Türk devleti milleti için vardır. Kıyamete kadar payidar olsun." ifadelerini kullandı.

Asıl katliamın Türklere yapıldığını, bunun izlerini görmek isteyenlerin Ardahan'a gelmesi gerektiğini belirten Ballı, şunları kaydetti:

"Soykırım mı diyorlar, gelsinler görsünler, Yanık Cami orada. Şehitlik abidesi orada. Ardahan gibi yerde, 30 küsur yerde insanları katletmişler. Katliam var. Çoğu yerde tespiti bile yapılamamıştır. Türkiye güçlü bir devlettir. Bunun kıymeti harbiyesi yoktur. Hiçbir şey ifade etmez. Ne iddia edecek, toprak mı? Ne iddia edecek, hiçbir şey. Boştur ama mide bulandırıyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler