Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

ÇETKODER Genel Başkanı Göktaş:- "Geçmişte buna benzer kararlar alan ülkeler için tavrımız ne oldu ise, Almanya içinde aynısı olacaktır. En kısa sürede Alman mallarının listesini çıkacağız ve ülke genelinde satın almama çağrısı yapacağız"

İSTANBUL (AA) - Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Almanya Federal Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını değerlendirirken, Alman mallarını kullanmama çağrısı yapacaklarını bildirdi.

Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, Almanya Federal Meclisinin kararını "üzüntü verici" olarak niteledi.

Türkiye'nin geçmişinde yüzünü kızartacak hiçbir olayın bulunmadığını vurgulayan Göktaş, şunları kaydetti:

"Bir tüketici kuruluşu olarak geçmişte buna benzer kararlar alan ülkeler için tavrımız ne oldu ise, Almanya içinde aynısı olacaktır. Devletimizin, milletimizin, ülkemizin çıkarları her şeyin önünde gelir. En kısa sürede Alman mallarının listesini çıkaracağız ve ülke genelindeki gönüllülerimize bunları kullanmama, bundan sonra satın almama çağrısı yapacağız. Ülkemizdeki tüm gönüllülerimizin sayısı 694 bindir. Yanı sıra buradan başta Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olmak üzere, dünyanın her yerindeki tüm gurbetçi kardeşlerimize sesleniyorum. Bu yıl yaz tatilinde kesinlikle Almanya'ya gitmeyin. Zorunlu değilseniz, Almanya'ya seyahat etmeyin. Kendinize yakın gördüğünüz, tanıdık bildiğiniz ve samimiyetinden endişe duymadığınız Alman dostlarınıza bu yapılan yanlış olduğunu, Türk milletinin ve devletinin bu tutumu hak etmediğini aktarın, anlatın, kınadığınızı bildirin. Bu meseleyi kimse kayıtsız kalmasın. Demokratik tepkinizi koyun ama sakın ola, hakarete, kaba kuvvete başvurmayın. Hiçbir Alman vatandaşının ırzına, namusuna, canına helal getirecek hiçbir eylem ve davranışın içinde olmayalım. Yaşam hakkı en kutsal haktır. Kimsenin yaşamını tehlikeye düşürmeden tepkimizi demokratik yollardan, bilinçli birer tüketici olarak tavrımızla ortaya koyalım."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler