Alman firmaların ihracat beklentisi azaldı

Alman firmaların ihracat beklentisi azaldı

Almanya'da temmuz ayında 5 olan İhracat Beklenti Endeksi ağustosta 4,7 puana indi-Ifo:-"Brexit kararı etkisini gösteriyor"

FRANKFURT (AA) - Almanya'da Ifo İhracat Beklenti Endeksi, ağustos ayında 4,7 puana gerileyerek, Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliğinden (AB) ayrılma (Brexit) kararının etkisini gösterdiğine işaret etti.

Merkezi Almanya’nın Münih kentinde bulunan Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), Almanya için ağustos ayı ihracat beklentileri anketinin sonuçlarını yayımladı.

Ankete ilişkin yapılan açıklamada, Almanya'da temmuz ayında 5 puan olan İhracat Beklenti Endeksi'nin ağustos ayında 4,7 puana indiği bildirildi.

Alman sanayisinde yurt dışından daha az sipariş tahmin edildiği aktarılan açıklamada, Brexit kararının etkisini gösterdiği kaydedildi.

Açıklamada, otomotiv sektörünün, Almanya'nın Birleşik Krallık'a olan ihracatında en yüksek paya sahip olduğu belirtilerek, "Ortaya çıkan belirsizlik ve İngiliz sterlinindeki devalüasyon, ihracat beklentilerinin 2012 yılının Eylül ayından bu yana görülen en düşük seviyeye gerilemesine neden oldu." denildi.

Ayrıca kimya sanayindeki şirketlerin de yurt dışından daha az sipariş beklediğine işaret edilen açıklamada, ağustos ayı için olumlu beklentilerin, metal ve elektrik endüstrisinin yanı sıra makine mühendisliğinde belirlendiği vurgulandı.

Üreticilerin aylık 2 bin 700 civarındaki raporuna dayanan ankette, firmalardan, gelecek 3 aya ilişkin beklentilerini bildirmeleri isteniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :