Alışverişe gelen çocukları taciz eden bakkalın cezası belli oldu

Alışverişe gelen çocukları taciz eden bakkalın cezası belli oldu

Niğde 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, mahalle bakkalının küçük yaşlardaki çocuklara cinsel taciz ve sarkıntılık suçlamalarıyla yargılanan kişiye toplamda 25 yıl hapis cezası verildi.

Niğde'de faaliyet gösteren bir bakkal, alışverişe gelen çocuklara yönelik cinsel taciz iddialarıyla yargılandığı davada, Niğde 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından toplamda 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, çocuklara sarkıntılık ettiği iddia edilen sanığı her bir çocuk için ayrı ayrı 4 yıl 2'şer ay hapis cezasına mahkum etti.

Duruşma sonrasında konuşan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Niğde İl Temsilcisi Arzu Şahan, davaya dernek olarak müdahil olduklarını ve UCİM avukatları ile gönüllülerin duruşmada hazır bulunduğunu belirtti.

Şahan, çocuk istismarıyla mücadelede toplumsal duyarlılığın önemine vurgu yaparak, mahkemenin verdiği cezanın bu tür suçların ciddiyetini gösterdiğini ifade etti.

UCİM Niğde Hukuk Koordinatörü Avukat Orpen Nergiz de yaptığı açıklamada, mahkemeye teşekkür ederek, "Bugün yapılan yargılama neticesinde Niğde'de bulunan bir bakkala yönelik 6 çocuğa cinsel taciz ve sarkıntılık suçundan Niğde 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen son davada her bir çocuk için ayrı ayrı 4 yıl 2'şer ay, toplamda 25 yıl ceza verilmiştir. Emeği geçen tüm avukatlara ve Niğde 2. Ağır Ceza Mahkeme Heyetine teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.