Ali Erbaş'tan başsağlığı mesajı: Eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan vefat etti

Ali Erbaş'tan başsağlığı mesajı: Eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan vefat etti

Eski Diyanet İşleri Başkanı ve İSİLAY Mütevelli Heyeti Başkanı Lütfi Doğan, uzun bir ilim ve siyaset yolculuğunun ardından hayatını kaybetti. İslami ilimlere yaptığı katkı ve örnek yaşam tarzıyla tanınan Doğan, 93 yaşında vefat etti.

Türkiye'nin önemli İslam alimlerinden biri olan Lütfi Doğan, 93 yaşında yaşamını yitirdi. Gümüşhane'nin Köse ilçesinin Salyazı köyünde 1930 yılında dünyaya gelen Doğan, genç yaşta Kur'an-ı Kerim okumaya başladı ve hıfzını tamamladı. Eğitim hayatına ilerleyen yıllarda dini ilimlerde uzmanlaşarak devam eden Doğan, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden birincilikle mezun oldu.

İmam hatip olarak göreve başlayan Doğan, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çeşitli görevlerde bulundu. 1968 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'na vekaleten atanan Doğan, bu görevini 1972 yılına kadar sürdürdü. Ardından siyasi hayata atılan Doğan, Milli Selamet Partisi'nden iki dönem Erzurum Senatörü olarak görev yaptı.

1980 askeri darbesi döneminde tutuklanan ve 8 ay boyunca Kirazlıdere Tutukevi'nde kalan Doğan, 1991'den itibaren üç dönem boyunca Gümüşhane Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yer aldı. Aynı zamanda Arapça, Farsça ve Fransızca dillerini bilen Doğan, 1987'de İSİLAY (İslami İlimleri Araştırma ve Yayma Vakfı)'ı kurarak ilmi faaliyetlerine devam etti.

Ali Erbaş'tan başsağlığı mesajı

Doğan'ın vefatı üzerine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, sosyal medya üzerinden başsağlığı mesajı paylaştı. Erbaş, Doğan'ın ilmi, hilmi, ihlas ve samimiyetiyle milletin kalbinde taht kurduğunu belirterek, ona Allah'tan rahmet diledi ve yakınlarına başsağlığı temennisinde bulundu. Türkiye'nin yetiştirdiği önemli İslam alimlerinden biri olan Lütfi Doğan, vefatının ardında bıraktığı eserleri ve örnek yaşam tarzıyla anılmaya devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.