Alanya'da duygusal sergi

Alanya'da duygusal sergi

ALKÜ'de, GENÇKONFED ve Doğal Afet Arama Kurtarma İlk Yardım Kulübü (DAKİK) iş birliğiyle "Filistin'de Çocuk Olmak" isimli duygusal fotoğraf sergisi, Filistinli öğrencilerin ailelerinin İsrail'in Gazze saldırılarına dair tanıklıklarını paylaştı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) ve Doğal Afet Arama Kurtarma İlk Yardım Kulübü (DAKİK) iş birliğiyle, "Filistin'de Çocuk Olmak" isimli fotoğraf sergisini düzenledi. Sergi, Filistinli öğrencilerin ailelerinden gelen ve İsrail'in Gazze saldırılarını anlatan etkileyici fotoğrafları içeriyor.

d1.jpg

Serginin açılışı, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akın, Genel Sekreter Hüseyin Er, Genel Sekreter Yardımcıları Onur Ocakdan ve Volkan Avcu, GENÇKONFED Genel Başkanı Doç. Dr. Bilal Okudan, Filistinli ve ALKÜ'lü öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Açılışın ardından ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Filistinli öğrencilerle birlikte sergi alanını ziyaret etti. Sergide, Filistinli öğrenciler Rektör Türkdoğan'a eşlik ederken, Kerem Saleh ise fotoğraflar hakkında detaylı bilgi verdi ve ayrıca Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akın'a Filistin poşusu hediye etti.

d2.jpg

Rektör Türkdoğan, açılışta şunları söyledi: "İsrail tüm dünyanın gözü önünde savaş suçu işleyerek katliam yapıyor. Türk milleti olarak geçmişte olduğu gibi şimdi de Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Filistinli öğrencilerimize ALKÜ olarak sahip çıkacağız ve onların en iyi şekilde öğrenim görmeleri için elimizden geleni yapacağız. Buradaki sergi, İsrail vahşetini bir kez daha gözler önüne seriyor. İsrail'in zulmünün durması için tüm dünyayı sağduyuya davet ediyoruz. Filistin'de hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

d3.jpg

Rektör Türkdoğan, serginin ardından Filistinli öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Sergi, 5 gün boyunca ziyaretçilere açık olacak ve daha sonra Malatya ve Samsun'daki üniversitelerde de sergilenecek.

d4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.