Alanya Otel Fiyatları: Ruslar Sıcak Denizlere İnecek

Alanya Otel Fiyatları: Ruslar Sıcak Denizlere İnecek

Türkiye'ye gelen yabancı turistlerin en büyük payını oluşturan Rus turistler için indirim üstüne indirim kararı alındı. Oteller ve tur operatörleri güçlerini birleştirerek sezon başlamadan önce rezervasyonda en uygun teklifleri sunmaya karar verdi.

Türkiye, Rus turistler için indirim üstüne indirim yaptı. Turizm sektörünün haber kaynağı turizm Haber Merkezi'nin haberine göre geçtiğimiz yıl Rus turistlerden gelen talebin düşmesi sonrası Türk otelciler ve tur operatörleri fiyatlandırma politikalarını gözden geçirmeye başladı.

Son yıllarda Türkiye'ye yönelik erken rezervasyon talebinin pandemi öncesi dönemlere kıyasla azaldığı gerekçesi ile bu yıl Türkiye'de faaliyette olan oteller ve tur operatörlerinin güçlerini birleştirerek sezon başlamadan önce rezervasyon aşamasında en uygun teklifleri sunmaya karar verdikleri belirtildi.

2023 yılında belirlenen hedeflere ulaşılamaması sonucunda son derece başarısız geçirilen turizm sezonunun ardından otel fiyatlandırma politikasında revize yapıldığını belirten Rus tur operatörünün ticari müdürü Anna Tkachenko şu anda otelcilerden alınan sözleşeme fiyatlarının yüzde 10'dan yüzde 17'ye kadar gerilediğini söyledi.

rus-turist.jpg

Rus turistler için Türkiye'de bir tatilin ortalama maliyetini hesaplayan bir Rus tur operatörü 2023 senesinde turist başına ortalama 1.147 Euro olan tatil fiyatlarının 2024 yılı için 1.013 Euro olduğunu açıklarken kur farkının zaten geçen senin fiyatlarına göre en az yüzde eksi 12 olduğunu belirtti.

Türk ve Rus sektör temsilcileri fiyat politikasının Rusları yaz turları için daha aktif şekilde rezervasyon yapmaya teşvik ettiğini belirtirken Türkiye'de 2024 yılı yaz tatili döneminin Ruslar için yüzde 10-30 daha ucuz hale geldiği bildirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.