Alacabel'de şiddetli tipi! Konya-Antalya karayolunda ulaşım yeniden durdu

Alacabel'de şiddetli tipi! Konya-Antalya karayolunda ulaşım yeniden durdu

Konya'yı Antalya'ya bağlayan karayolu üzerindeki Alacabel'de yoğun kar yağışı etkisini artırdı. Şiddetli tipi nedeniyle görüş mesafesinin yer yer sıfıra düştüğü yol yeniden tüm araçların geçişine kapatıldı

Konya'yı Antalya'yı bağlayan Seydişehir Akseki karayolu üzerindeki Alacabel'de kar yağışı yoğunluğunu artırdı. Çok sayıda aracın mahsur kaldığı yol, şiddetli tipi nedeni ile akşam saatlerinde yeniden tüm araç trafiğine kapandı.

İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan en önemli yol olan Konya-Antalya karayolunda yoğun kar yağışı etkisini sürdürüyor. Bin 825 metre rakımlı Alacabel'de kar kalınlığı 70 santimetreye kadar ulaştı.

a.jpg

Görüş mesafesi sıfıra düştü, onlarca araç yolda kaldı

Yol yoğun tipi ve kar yağışı nedeni ile yeniden tüm araç trafiğine kapatıldı. Yolda onlarca aracın kaldığı bildirilirken, Alacabel'de ise kar kalınlığı yer yer 50 ila 70 santimetreye ulaştı, görüş mesafesi ise sıfıra kadar düştü.

Ekipler 24 saat çalışıyor

Yağış sebebiyle Karayolları ekipleri dün geceden itibaren aralıksız olarak çok sayıda iş makineleri ile yolda kar kürüme ve tuzlama çalışmaları yapıyor.

aaa.jpg

Akseki Bölge Trafik ekipleri ise yolda kontrol yaparak tüm araçları dinlenme tesislerine yönlendiriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.