Akyurt'ta "Uluslararası Fuar Ve Kongre Merkezi"nin Temeli Atıldı

Akyurt'ta "Uluslararası Fuar Ve Kongre Merkezi"nin Temeli Atıldı

ANKARA (AA) - Ankara'nın Akyurt ilçesinde "Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi"nin temeli atıldı.Törende konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı...

ANKARA (AA) - Ankara'nın Akyurt ilçesinde "Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi"nin temeli atıldı.

Törende konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "21 yıldır Ankara'nın belediye başkanıyım. Bu zaman içerisinde sürekli hayalini kurduğumuz bir projemiz vardı. Ankara'nın fuar merkezi yoktu ve bizim projemiz buydu. Bugün temelini atacağımız fuar merkezi, havalimanının hemen yanında, dünyada havacılık fuarı yapılabilen 4 fuar merkezinden biri olacak. Projemize en başından beri destek veren Cumhurbaşkanımıza, birlikte projeyi hayata geçirdiğimiz kuruluşlarımıza, yöneticilerine teşekkür ediyorum. Ankaralılar olarak sizlere fuar merkezinizin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ise günümüzde ticari ürünlerin büyük çoğunluğunun fuarlarda satıldığını, bunun için fuarcılığın öneminin büyük olduğunu söyledi.

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş da "Bugün Akyurt'ta bir tarih yazılıyor. Uzun zamandır bugünü beliyorduk ve nihayet fuar merkezimizin temelini siz vatandaşlarımızla birlikte atıyoruz. Bu büyük projede emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum. Sizler de bizi bu uzun süreçte destekleyerek yanımızda oldunuz. Bugün de burayı doldurarak bize verdiğiniz desteği gösterdiniz. Hepinize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, butona basarak Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nin temelini attı.

Törene, Eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Akyurt Kaymakamı Mustafa Yiğit, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, AK Parti Ankara İl Başkanı M. Nedim Yamalı, AK Parti Akyurt İlçe Başkanı Veysel Fırat ve bazı protokol üyeleri de katıldı. 

Kaynak:Haber Kaynağı