AKUT Kayseri yerleşkesi açıldı

AKUT Kayseri yerleşkesi açıldı

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de AKUT yerleşke alanı düzenlenen törenle açıldı.Esenyurt Mahallesi'nde düzenlenen açılış törenine, Vali Süleyman Kamçı,...

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de AKUT yerleşke alanı düzenlenen törenle açıldı.

Esenyurt Mahallesi'nde düzenlenen açılış törenine, Vali Süleyman Kamçı, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Bekmez, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AKUT Arama Kurtarma Derneği Kayseri Ekip Lideri Mehmet Eskitaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Vali Kamçı, AKUT Kayseri ekibinin birçok arama kurtarma operasyonuna katıldığını söyledi.

AKUT'un insan hayatına değer veren önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Kamçı, şunları kaydetti:

"AKUT Kayseri ekibinin faaliyetlerini daha etkin olarak yapmalarına fırsat sağlayacak olan AKUT Kayseri Yerleşkesi'nin açılışını gerçekleştirmekten son derece mutluyum. Başta insan hayatı olmak üzere tüm canlıların hayatına değer vermek ve dürüstlük değerleriyle hizmet veren AKUT Kayseri ekibi, 2007'den beri kentte ve civarda bir çok su altı, akarsu ve dağ arama kurtarma ile kentsel afet ve acil durumlarda sayısız operasyona imza atmıştır.

Bu yeni yerleşkeyle daha etkin bir operasyon merkezine sahip olan AKUT için araç ve malzemelerini muhafaza edecek daha uygun alanlar oluşturulmuştur. Hizmetlerine köpek arama kurtarma timi, iz takip ve kadavra aramayı da eklemişlerdir. Bu yeni yerleşkenin hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Tören, yerleşkenin açılmasında emeği geçenlere teşekkür belgesi verilmesiyle son buldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :