Aktaş: Türkiye sevdalısı bir sendikayız

Aktaş: Türkiye sevdalısı bir sendikayız

Türkiye Kamu-Sen’in milli bir sivil toplum örgütü olduğunu belirten Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş, “Türkiye Kamu-Sen Ülkesini seven, milletinden yana olan bir sivil toplum örgütüdür” dedi

 

Türk Eğitim-Sen Konya 2 Nolu Şube tarafından, iş yeri temsilcileri, delege ve kadın kolları istişare toplantısı gerçekleştirildi. Merkez Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda yapılan istişare toplantısına Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş, Türk Eğitim-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Veli Doğrul ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türk Eğitim-Sen Konya 2 Nolu Şube Kadın Kolları Başkanı Ebru Sonkaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri, delegeler ve iş yeri temsilcileri katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Türk Eğitim-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Veli Doğrul, Türk Eğitim-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanlığı olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. “Gitmediğin yer senin değildir” anlayışıyla hareket ederek, üye sayısını artırmaya devam ettiklerini belirten Doğrul, şunları kaydetti, “Gitmedik yer, sıkılmadık el bırakmamak için çalışıyoruz, üretiyoruz. Üyelerimizin haklarını korumak ve sorunlarını çözmek için hiçbir engel karşısında yılmadan ve bir an dahi duraksamadan Türkiye’nin gerçek manada en büyük sendikası olduğumuz bilinci ve anlayışı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hepinize tekrardan toplantımıza katıldığınız için ve sendikal manada verdiğiniz mücadele için teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Türk Eğitim-Sen büyük ve onurlu bir ailedir. Sizlerde bu ailenin uç beyleri, ailenin abilerisiniz. Buradaki birlikteliğimiz bir çıkar birlikteliği değil gönül ve fikir birlikteliğidir. Türk Eğitim-Sen eğitim çalışanlarının vicdanıdır. Bu vicdan doğrultusunda Türk Eğitim-Sen 2 Nolu şubenin başkanı olarak şahsım ve yönetim adına sizlere diyorum ki;  Her ne şartta olursa olsun doğruluktan, adaletten, liyakatten ayrılmayacağız. Ayrım yapmadan herkesi kucaklayacak ve sendikamızı yani eğitim çalışanlarının son kalesini koruyacağız ve sahipleneceğiz.”

GERÇEK SENDİKACILIK YAPIYORUZ

Türk Eğitim-Sen’in eğitim camiası adına önemli bir görev ifa ettiğini dile getiren Doğrul, eğitim camiasının haklarını sonuna kadar koruyacaklarını söyledi. Doğrul, “Bizler eğitim çalışanları için gerçek sendikacılığı yapıyoruz. Eğitim çalışanlarını kapalı kapılar ardında kişisel ikballeri için satanlardan olmadık, olmayacağız da. Toplu görüşme masalarında eğitim çalışanlarını meze yapmadık. Hep dik durduk, hep sizlerin derdiyle dertlendik, sizlerin sevincine ortak olduk. Çünkü biz sosyal sendikacılık yapıyoruz.  İnşallah bu toplantımız hayırlara vesile olur. Sendikamızın Konya’daki birliğine, dirliğine katkıda bulunur. Hep beraber yürüttüğümüz daha iyi bir gelecek, daha mutlu eğitim çalışanı mücadelesine bir ivme kazandırır düşüncesiyle bu toplantının bir kez daha hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

TÜRK MİLLETİ GÜCÜNÜ ORTAYA KOYDU

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini hatırlattı. Türk milletinin birçok badireler atlattığını, bugüne kadar önemli mücadeleler verdiğini hatırlatan Akkaş, şöyle devam etti, “Türk tarihinin varolduğu günden buyana Türk milleti hür ve bağımsız yaşamak için, ayakta kalabilmek için kendisine yönelen bir takım şer ve hain odaklarla hep mücadele etmiştir. Tarihte Türk milleti büyük savaşlar verdi büyük badireler atlattı. Yeri geldi yenilmiş ama yenildiği zaman dahi ülküsünden, ideallerinden, bağımsızlığından taviz vermemiştir. Türk milleti büyük ve güçlü bir devletin adıdır. Geçmişte acısı olan sıkıntısı olan birtakım emperyalist güçler, Türk milletinin birliğini, beraberliğini bozmak için her türlü fitneyi içimize sokmak için gayret göstermişlerdir. Ama amaçlarına ulaşamamışlardır. Bugün yine Haçlı zihniyeti maalesef iç başındadır. PKK terör örgütüyle karşı karşıyayız.1980 öncesi sağ-sol kavgaları, daha sonra alevi-sünni çatışmaları, şuanda da yaşamakta olduğumuz Türk-Kürt çatışmalarını öne çıkararak milletimizin birliğini ve beraberliğini bozmak için birtakım gayret ve çalışmalar sürdürülüyor. Ama Türk milleti gerçekten çok güçlü bir devletin adıdır. Sınır ötesinde bir operasyon düzenlendi. Türk milleti burada gücünü ortaya koydu. Hain örgütler, hain emeller kaçacak yer arıyor. Emperyal odaklar Türkiye’yi bataklığa iteceklerini zannettiler. Baktılar ki bekledikleri olmayacak masaya oturdular. 5 günlük bir süre verildi. 5 gün içerisinde Türkiye’nin talepleri yerine getirilmediğince Türkiye gücünü ortaya koyacaktır. Biz Türk Eğitim-Sen olarak Barış Pınarı Harekatı’nda amasız ve şartsız bir şekilde yanında olduğumuzu kamuoyuyla paylaştık. İnşallah Türk Silahlı Kuvvetleri buradan da başarıyla çıkacaktır.”BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Türkiye Kamu-Sen’in önemli bir misyonu ve vizyonu olduğunun altını çizen Akkaş, Türkiye Kamu-Sen’in ücret sendikacılığı yapmadığını vurguladı. “Biz büyük bir Sivil Toplum örgütüyüz. Ve büyük sorumluluğumuz vardır” diyen Akkaş, şunları kaydetti, “Toplumumuzun derdini, kaygısını bilmek ve bunlara da çözüm üretme gibi bir misyonumuz da vardır. Her sendika her STK, her siyasi parti kurulurken birtakım temel amaçlarla kurulurlar. Türkiye Kamu-Sen de birtakım temel amaçlarla ortaya çıkmıştır. Birinci temel ilkemiz Türk milletinin bölünmez bütünlüğü ilkesidir. Milli ve manevi değerlerimize bağlı bir sendikacılık yapacağımız taahhüt ettik. Özlük ve mali haklar konusunda da istediğimizi alacağımızı kurulduğu gün de deklere ettik. Bu ülkede birlik ve beraberlik yoksa sendikacılığın da anlamı olmaz. Türkiye Kamu-Sen milli bir STK’dır. Ülkesini seven, milletinden yana olan bir sivil toplum örgütüdür. Diyoruz ya Türkiye sevdamız, ekmek için kavgamız. Yani ekmek kavgasının önüne Türkiye sevdasını koyan bir örgütüz. Biz doğrulu, güzel ahlakı, erdemi, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü şiar edinmiş güçlü bir hareketiz. Haksız ve hukukluk nereden gelirse gelsin ona karşı her şeyi göze almış bir örgütüz. Hangi siyasi iktidar olursa olsun hep haksızlığa karşı direnç göstermişiz. Biz inanmış, iman etmiş bir sivil toplum örgütüyüz. Biz namus ve şerefini kaybetmeyen insanlar topluluğuyuz. Biz bugüne kadar şeytana kulluk etmedik, hizmet etmedik. Hep Hakk’ın ve haklının yanında yer aldık. Kendinizle övünün. Siz çok kıymetli insanlarsınız. Her biriniz bir kahramansınız. Bu dönemde sendikacılık yapmak, bu dönemde STK’larda görev yapmak her insanın karı değildir. Özellikle Türkiye Kamu-Sen üyesi olmak kolay değildir. Türkiye Kamu-Sen üyesi olmak için şerefli olmak gerekir, ahlaklı olmak gerekir. Siz çok ahlaklı, şerefli insanlarsınız.” Konuşmaların ardından istişare toplantısı yapıldı. Soru-cevap şeklinde devam eden toplantıda, sorunlar masaya yatırıldı, çözüm önerileri konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

aktas-turkiye-sevdalisi--(10).jpg