Akşehirspor’a ‘belediye’ destek vermeyecek

Akşehirspor’a ‘belediye’ destek vermeyecek

Akşehirspor Yönetim Kurulu, Akşehir Belediyesi’nin bundan sonra takıma destek vermeyeceğini belirtti.

 

Akşehirspor Yönetim Kurulu, Belediye Başkanı Salih Akkaya ile görüştü. Görüşme sonrası Facebook sayfasından açıklama yapıldı. Açıklama şöyle: “Bugüne kadar bizi yalnız bırakmayan kalbinde Akşehirspor sevgisi olan tüm futbol sever hemşerilerimizi, Akşehir Belediye Başkanı Sayın Salih Akkaya‘nın ve Kırmızı Sokak Taraftar Grubunun ve bugüne kadar verdiği destekten dolayı teşekkür ediyor ve saygılarımızı sunuyoruz. Bilindiği üzere 2016-2017 futbol sezonunda BAL liginin 7. grubunda mücadele eden 100 bin nüfusa ulaşan bir şehrin en az yarım asırlık bir futbol kulübünün yönetimine talip olmak zorunda kaldık. Zorunda kaldık diyoruz şöyle ki; Önceki yönetimin istifası ile yönetimde oluşan boşluk ve devamında takıma herhangi bir kurum ya da şahıs/şahısların sahip çıkmaması neticesinde maalesef sahipsiz kalan Akşehir Sporun kulübünün kayyuma devri gündeme geldiği günlerde bir avuç Akşehir’i Akşehir Sporu ve futbolu seven arkadaş grubu olarak bu bu görevi üstelenmek zorunda kaldık.

AKKAYA’YA TEŞEKKÜR

Akşehirspor takımına bugüne kadar maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Akşehir Belediyesine ve Başkanı Salih Akkaya’nın katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Geçen hafta içerisinde Akşehirspor Yönetimi ve Belediye Başkanı Salih AKKAYA ile Akşehirspor’un finansal problemlerini ile ilgili bir görüşme tesis ettik. Görüşme neticesinde “Belediye imkânlarının sınırlı olduğunu bugüne kadar Akşehir Belediyesinin Akşehir Spor Kulübüne maddi ve manevi olarak katkı verildiğini ve bundan sonra maddi bir destek veremeyeceklerini” tarafımıza sözlü olarak bildirilmiştir.

FİNANSAL PROBLEMLERİ KAMUOYU BİLMELİ

Akşehirspor futbol kulübünün yaşadığı ekonomik/finansal problemlerin siz spor sever halkımız ve taraftarlarımızca bilinmesi istedik. Yeniden birlik ve beraberliğin tesis edilebilmesi için bu şehrin topraklarından ekmeğinin kazanan, suyunu içen herkes özellikle şehrin ileri gelen iş adamı, sanayici, tacir, esnaf, kurum, kuruluş ve şirketlerimizden sosyal sorumluluklarını yerine getirmesini maddi katkı sağlamasını talep ediyoruz. 100 bin kişiye yaklaşan nüfusu ile birçok ilin nüfusunun üzerinde potansiyeli olan Akşehir’imizi temsil eden bir takımın olması hiç kuşkusuz gurur vericidir. Her ne kadar tribünlerde seyirci sayısı 1500-2000 kişiye ulaşsa da, şehrimizde Akşehirspor’u gündemine alan değerlendiren konuşan insan sayısının 20 bin kişi olduğunu tahmin etmekteyiz. Futbolun etki alanı ve Akşehir’deki sosyal yaşama yansıması bu noktada çok önem arz etmektedir.  Futbolun popüler bir spor dalı ve görsel bir şov olması göz önünde bulundurulursa ve bu şehirde yaşayan bizlerin başka bir kitlesel sosyal bir etkinliğe sahip olmaması 2 haftada bir kendi sahasında oynayacak Pazar gününü iple çeken tüm sporseverlerin adına şehrin “ekonomik/siyasi güç merkezlerini“ bu takıma sahip çıkılmaya davet ediyoruz.

‘TÜM AKŞEHİR HALKININ TAKIMI’DIR

İspanyanın ünlü futbol kulübü FC Barselona’nın sloganı şudur ; “Bir kulüpten daha fazlası”  cümlesidir. Buradan hareketle bizde AkşehirSpor demek sadece futbol demek değildir. Bu bir markadır, onurdur, gururdur. Ortak bir heyecan şehre hayat ve ruh veren bir aktivitedir, hayattır. Her gün doğar, büyür, ölür, yeniden doğar. Neşedir. Ortak Coşku, ortak hislerdir. Kiminin emeği, kiminin ekmeği, kiminin eğlencesidir. “Akşehirspor ” 11 altı harften oluşan ama anlamı çok derin bir kavramdır. Anlayana Son olarak, Akşehir Spor futbol kulübü bir kişinin ya da bir kurumun değil ‘Tüm Akşehir Halkının Takımı’dır. Önümüzdeki hafta evimizde Isparta Davraz ile oynayacağımız maçta tribünleri doldurmanızı ve takıma destek vermenizi talep ediyoruz. Saygılarımızla….”