Akşehir'de Sokak Sağlıklaştırma Projesi

Akşehir'de Sokak Sağlıklaştırma Projesi

KONYA (AA) - Akşehir Belediyesi tarafından başlatılan Sokak Sağlıklaştırma Projesi'ne devam ediliyor.Akşehir Belediyesince Sokak Sağlıklaştırma Projesi...

KONYA (AA) - Akşehir Belediyesi tarafından başlatılan Sokak Sağlıklaştırma Projesi'ne devam ediliyor.

Akşehir Belediyesince Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında Tabakhamam Sokak, Yokuşbaşı Sokak ve Hacı Hamza Sokak'ta dış cephe restorasyon çalışmaları yürütülüyor.

Yine Taşoluk Sokak'ta bulunan 45 ev de Akşehir Belediyesi tarafından onarılıyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Taşoluk Sokağı'nın tarihi Akşehir evlerinin bulunduğu sokaklardan biri olduğunu söyledi.

Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında projenin ihalesini yaptıklarını belirten Akkaya, şunları kaydetti:

"Nasip olursa ekim ayında bu alandaki 45 evimizin sokak sağlıklaştırma ve yenileme çalışması da bitmiş olacak. Yaklaşık maliyetiyse 1 milyon 500 bin lira. Hemşehrilerimizle görüştüğümüzde memnuniyetlerini ifade ediyorlar. Hemşehrilerimizin bu tarihi Akşehir evlerini restore ederek, daha sağlam, estetik bir evde oturmalarını sağlayıp onların da bu anlamda duydukları memnuniyeti görmekteyiz ve bundan gurur ve heyecan duyuyoruz. Bu projeyle hem o tarihi mimarimizi ayakta tutup, turizm potansiyelini arttırmak için çabalıyoruz, hem de burada oturan dar gelirli hemşehrilerimizin daha sağlıklı evlerde oturmalarına imkan sağlamış oluyoruz. Projemizde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yine projemize kültür varlıklarını koruma payından destek vererek katkı sağlayan Konya Valimiz Yakup Canbolat Bey'e de teşekkürlerimi arz ediyorum."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :