Akşehir Gölü Çevresindeki Tarım Arazilerinin Sorunları Çözülüyor

Akşehir Gölü Çevresindeki Tarım Arazilerinin Sorunları Çözülüyor

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Gölü'nün su seviyesinden kaynaklanan tarım arazi mülkiyet sorunlarına çözüm getirmek amacıyla mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Konya'nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Gölü çevresindeki tarım arazilerine ait mülkiyet sorunlarını çözmek üzere mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Göl su seviyesi nedeniyle kadastro dışı bırakılan arazilerin sahiplerinin mağduriyetlerini dinleyen Başkan Akkaya, çözüm için çalışmaların sona geldiğini belirtti.

Akşehir Belediyesi'nin 2019'da yürürlüğe giren yasayla başlattığı girişimler sayesinde, Akşehir Gölü çevresindeki arazi sorunlarının çoğu çözüme kavuşmuştu. Ancak hala çözülemeyen sorunlar için AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem'in destekleriyle yeni bir düzenleme yapılması planlanıyor. Başkan Akkaya, "Nerede kayba uğramış sıkıntıda hemşehrimiz var ise her daim yanında ve destekçisiyiz. Kıyı kenar sorunlarını çözeceğiz ve kayba uğrayan hemşehrilerimizin mağduriyetlerini gidereceğiz" dedi.

Akşehir Gölü çevresindeki mülk sahiplerinin tespit edilmesi konusunda bilgi veren Başkan Akkaya, 1970 öncesi tapu kayıtlarının çıkarılması ve parsel numarası sorununun giderilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Ayrıca, araziyi ve bölge halkını iyi bilen bilirkişilerin belirlenmesinde de ilgili kurumlara destek olacaklarını vurguladı.

Toplantıya Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Kadastro Birim Amiri Hakan Onat, AK Parti İlçe Başkanı Muammer Sağlam, İmar ve Şehircilik ve Hukuk İşleri Müdürü Dilek Meral Arslan ile mahalle muhtarları ve AK Parti mahalle başkanları katıldı. Akkaya, düzenlemenin hayata geçmesiyle 50 yıllık sorunun tarih olacağını ve bölgedeki tarım arazilerinin asıl sahipleriyle ekilip biçilerek ülke ekonomisine can katacağını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.