Aksaray'da şehitlerin isimleri kütüphanelere verildi

Aksaray'da şehitlerin isimleri kütüphanelere verildi

AKSARAY (AA) - Aksaray'da şehitlerin isimleri, kentteki üç okulda açılan kütüphanelere verildi.İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce...

AKSARAY (AA) - Aksaray'da şehitlerin isimleri, kentteki üç okulda açılan kütüphanelere verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce "Biz farkındayız ÇOKEP " projesi kapsamında Şehit Önder Güzel Lisesi, Hacı Cumalı Ortaokulu ve Mimar Sinan İlkokulu'nda oluşturulan kütüphaneler, törenle hizmete açıldı.

Şehit Önder Güzel’in ismi, Şehit Önder Güzel Lisesindeki kütüphaneye, şehit polis Yunus Emre Akbaş'ın ismi Hacı Cumalı Ortaokulundaki kütüphaneye, şehit Sinan Kunduracı'nın ismi ise Mimar Sinan İlkokulunda oluşturulan kütüphaneye verildi.

İl Emniyet Müdür Ali Karabağ, açılışta yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da Türk milletinin tarihe altın harflerle yazılacak önemli bir direnişi gösterdiğini söyledi.

O günlerin unutulmaması gerektiğini ifade eden Karabağ, şöyle konuştu:

"15 Temmuz gecesi ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi ve geleceğimizi yok etmek isteyen hainler devletimizin imkanları ile milletimizi ve silahlarla darbe ve işgal girişiminde bulunmuş, 249 vatan evladımızı şehit etmişti. Yüce milletimiz imanı, inancı ve elindeki ay yıldızlı bayrağı ile bu hain darbe girişimi püskürtmüştü. O gece teröristlerin alçakça saldırısında Özel Hareket Daire Başkan Yardımcısı Önder Güzel, 47 silah arkadaşı ile birlikte şehitlik mertebesine ulaşmıştı. Şehitlerimizin hatırasını yaşatmak ve isimlerini ölümsüzleştirmek için Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çocuk ve gençler sosyal koruma ve destek programı çerçevesinde ilimizde bulunan üç okula şehitlerimizin ismini vererek isimlerini yaşatmak istedik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Açılışa, Aksaray Valisi Aykut Pekmez, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, şehit yakınları ve öğrenciler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :