AKPM'nin "siyasi denetim" kararına tepkiler

AKPM'nin "siyasi denetim" kararına tepkiler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay:- "AB, Türkiye demokrasisinin bütün düşmanlarıyla dayanışma içinde ama Türkiye demokrasisi ile dayanışma içinde değil. AB'nin şu anda kılavuzu ya Fethullahçı Terör Örgütü ya PKK terör örgütü. PKK terör örgütünden dan

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinin (AKPM) Türkiye'ye yönelik "siyasi denetim" kararına ilişkin, "AB, Türkiye demokrasisinin bütün düşmanlarıyla dayanışma içinde ama Türkiye demokrasisi ile dayanışma içinde değil. AB'nin şu anda kılavuzu ya Fetullahçı Terör Örgütü ya PKK terör örgütü. PKK terör örgütünden danışmanlık ve akıl almakta olan bir Avrupa'nın şu andan itibaren Türkiye'ye verebileceği bir akıl yok." dedi.

Aktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AKPM'nin aldığı kararın Avrupa açısından talihsiz bir karar olduğunu belirterek "Avrupa, Türkiye karşıtlığı konusunda kendini aşan noktalara gidiyor. Avrupa şu anda kendine zarar veriyor. Avrupa Birliği'nin en büyük cazibelerinden biri, Türkiye'nin üyelik adayı olması, birliğe üye olma ihtimaliydi." diye konuştu.

Avrupa Birliği'nin her geçen gün cazibesini yitirdiğini vurgulayan Aktay, şöyle konuştu:

"Avrupa Birliği şu anda Türkiye'nin içindeki demokratik gelişmeleri, seviyeyi ölçebilecek bir mihenkten yoksun durumdadır. Eğer yoksun olmasaydı, 15 Temmuz'da Türkiye demokrasisine karşı yöneltilmiş o büyük tehdide karşı daha güçlü bir dayanışma içinde olurdu. Türkiye'ye yönelen bu tehdidi teşhis bile edemiyor. Teşhis ediyorsa bile belki de tarafını da Türkiye demokrasinin karşısına koymuş oluyor. Avrupa şu anda istediği şeyin Türkiye'de daha güçlü bir demokrasi, daha güçlü bir siyasi kalite olduğuna kimseyi inandıramaz."

Türkiye demokrasisine yöneltilmiş terör örgütlerinin sistematik saldırılarına karşı mücadele ettiklerini dile getiren Aktay, bu esnada AB ülkelerinden en ufak bir destek göremediklerini ifade etti.

- "AB'nin kılavuzu ya FETÖ ya PKK"

Yasin Aktay, AB'nin Türkiye demokrasisinin bütün düşmanlarıyla dayanışma içinde olduğuna ancak Türkiye demokrasisi ile dayanışma içinde olmadığına dikkati çekerek "AB'nin şu anda kılavuzu ya Fetullahçı Terör Örgütü ya PKK terör örgütü. PKK terör örgütünden danışmanlık ve akıl almakta olan bir Avrupa'nın şu andan itibaren Türkiye'ye verebileceği bir akıl yok. Esas Türkiye şu anda Avrupa Birliği'nin demokrasi ve siyasetini değerlendirme konumuna sahip." ifadesini kullandı.

Alınan kararın Avrupa Birliği'nin çöküşünü önlenemez hale getireceğini değerlendiren Aktay, Türkiye'nin bu karardan zarar görmediğinin söylenemeyeceğini ancak daha büyük zararı Avrupa'nın göreceğini kaydetti.

Avrupa'yı Ortaçağ zihniyetinden kurtaracak tek ihtimalin Türkiye ile kurabileceği uyumlu bir birliktelik olduğunun altını çizen Aktay, "Buna katlanamayan ve bunu bu şekilde reddeden Avrupa'nın dayanabileceği tek referans Haçlı referansı olacaktır ve öyle olmaktadır." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :