AKPM Türk Grubu Başkanı Küçükcan:

AKPM Türk Grubu Başkanı Küçükcan:

"Türkiye, enerji koridoru olma yolunda hızla ilerliyor"- "Çinlilerin Türkiye’ye ilgisi artıyor, ekonomi başta olmak üzere, ilişkileri geliştirmek istiyorlar"

TBMM (AA) - AK Parti Adana Milletvekili, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Grubu Başkanı Talip Küçükcan, "Türkiye, enerji koridoru olma yolunda hızla ilerliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Küçükcan, yaptığı yazılı açıklamada, Çin ziyaretinde yaptığı temaslar ve verdiği konferanslar hakkında bilgi verdi.

Çin'de, Uluslararası Türk-Çin Üniversitesi kuruluşu fikrine de sıcak bakıldığını gördüğünü aktaran Küçükcan, Şangay Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi’nde verdiği konferansta, özellikle insani diplomaside atılan adımları ve enerji arzı bakımından Türkiye’nin bir enerji koridoruna dönüştüğünü ve bunların küresel etkilerine değindi.

15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ yapılanmasına dikkat çekerek, bu örgütün kara propagandasına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Küçükcan, DEAŞ, PKK, PYD ve FETÖ’nün barış ve güvenliği tehdit ettiğini kaydetti.

Türk siyasi tarihinde darbelerin etkilerini anlatan Küçükcan, FETÖ’nün darbe girişimine karşı siyasi ve toplumsal tepkiye dikkat çekerek, bu terör örgütü ile mücadeledeki kararlılığa ilişkin değerlendirme yaptı.

Talip Küçükcan, Çinlilerin Türkiye’ye ilgisinin arttığını ve ekonomi başta olmak üzere, ilişkileri geliştirmek istediklerini bildirdi.

Türkiye’nin bir köprü ve Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu’ya açılan bir kapı olduğunu anımsatan Küçükcan, "Türkiye önemli yatırım imkanları sunuyor. Türkiye, Doğu Akdeniz dahil enerji havzalarına yakın. Mavi Akım, Yumurtalık Petrol Boru Hattı, Bakü-Tiflis-Ceyhan Hattı, Azerbaycan ile imzalanan TANAP ve Rusya ile imzalanan Türk Akımı Doğal Gaz Hattı projeleri ile enerji koridoru olma yolunda hızla ilerliyor." ifadesini kullandı.

Küçükcan, Pekin’de eğitim gören Türk öğrenciler ile de bir araya gelerek, öğrencilerin çalışmalarına ilişkin bilgi aldığını, sorunlarını ve taleplerini dinlediğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :