Akıncı ve Anastasiadis 13 Aralık'ta ara bölgede görüşecek

Akıncı ve Anastasiadis 13 Aralık'ta ara bölgede görüşecek

LEFKOŞA (AA) - KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis, İsviçre'nin Mont Pelerin kasabasında kasım ayında yapılan ve sonuçsuz...

LEFKOŞA (AA) - KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis, İsviçre'nin Mont Pelerin kasabasında kasım ayında yapılan ve sonuçsuz kalan Kıbrıs müzakerelerine 13 Aralık'ta ara bölgede devam edecek.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Akıncı ve Anastasiadis'in Kıbrıs müzakereleri kapsamında 13 Aralık'ta ara bölgede bir araya geleceklerini bildirdi. Liderlerin görüşmede, 9-12 Ocak'ta İsviçre'nin başkenti Cenevre'deki müzakereler öncesi görüş alışverişinde bulunması bekleniyor.

Bu arada, Kıbrıs Türk tarafının müzakerecisi Özdil Nami ile Rum tarafının müzakereci Andreas Mavroyannis, müzakereler çerçevesinde bugün ara bölgede bir araya gelerek, Avrupa Birliği (AB) ve mülkiyet konularını görüştü.

Liderlerin görevlendirdiği müzakerecilerin, takvimlendirilen yeni süreçte haftada 3 gün bir araya gelerek müzakerelere devam edeceği açıklanmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :