Akdeniz foku, balık yerken görüntülendi

Akdeniz foku, balık yerken görüntülendi

ANTALYA (AA) - Antalya'da, nesli tükenme tehdidi altındaki Akdeniz foku, balık yerken görüntülendi.Alınan bilgiye göre, teknesiyle tur düzenleyen Ozan Ertürk...

ANTALYA (AA) - Antalya'da, nesli tükenme tehdidi altındaki Akdeniz foku, balık yerken görüntülendi.

Alınan bilgiye göre, teknesiyle tur düzenleyen Ozan Ertürk Şahin (37), Düden Şelalesi'nin denize döküldüğü bölgenin açıklarında, yaklaşık 1,5 metrelik Akdeniz fokunu fark etti.

Şahin ve teknedeki turistler, cep telefonlarıyla, nesli tükenme tehdidi altındaki fokun balık yerken görüntülerini çekti.

Tekne kaptanı Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ender görülen fokun yakaladığı avı yemesine şahitlik etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Fokun kuzu balığı yediğini anlatan Şahin, "Suya dalıyor ve ardından yüzeye çıkıyordu. Ağzındaki balığı suya çarparak yedi. Bizim için heyecan vericiydi." dedi.

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu ise dünyada tespit edilen Akdeniz foku sayısının 400'lere kadar düştüğünü belirtti.

Antalya kıyılarında ise bu sayının 10 ile 20 arasında olduğunu ifade eden Gökoğlu, "Bu foku gören balıkçılarımız ve vatandaşlarımız korkmasınlar, onlara zarar vermeye çalışmasınlar. Özellikle balıkçılar, ağlara zarar verdiği gerekçesiyle bu canlıları tehdit olarak görüyor. Foklar bu dönemde kıyıya çok fazla yaklaşmıyor." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :