Akdeniz Barış Senfonisi Konserleri İzmir'de tamamlandı

Akdeniz Barış Senfonisi Konserleri İzmir'de tamamlandı

Türkiye, İtalya, Yunanistan, İspanya ve Malta'dan genç müzisyenlerin katıldığı "Akdeniz Barış Senfonisi" konserlerinin son ayağı İzmir'de yapıldı

İZMİR (AA) - Türkiye, İtalya, Yunanistan, İspanya ve Malta'dan genç müzisyenlerin yer aldığı "Akdeniz Barış Senfonisi"nin final konseri İzmir'de gerçekleştirildi.

Uluslararası Rotary Kulubünün desteğiyle Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezinde düzenlenen ve Türkiye'den de 4 öğrencinin bulunduğu orkestranın şefliğini Mehmet Girgin üstlendi.

Konserin ilk bölümünde her ülke kendi kültürüne özgü eserleri seslendirdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinden oluşan dörtlü, Oğuzhan Balcı'nın yeniden düzenlediği "Karahisar Kalesi" adlı eseri seslendirdi.

Konserin ikinci bölümünde ise gruplar toplu halde 5 ülkenin şarkılarından oluşan repertuvar ile sahneye çıktı.

Nevit Kodallı'nın "Telli Turna" adlı eserinin sonunda seyirciler orkestrayı dakikalarca alkışladı.

Rotary 2440 Bölge Federasyonu Başkanı İsmail Rodoplu, hayal ederek yola çıktıklarını ve Akdeniz Çanağı bölgesinde evrensel barışa katkı koymayı hedeflediklerini belirterek, "Akdeniz'e kıyısı olan ve 38. paralel üzerinde bulunan 5 ülke böyle bir proje üstlendik. Proje kapsamında 5 ülkeden nefesli, vurmalı ve yaylı enstrümanları çalan 4'er öğrencinin katılımıyla kurduğu orkestra ile bir barış çağrısı yapıyoruz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :