Akaryakıt Zamları Hız Kesmiyor: Motorin 42 Lirayı Aşacak!

Akaryakıt Zamları Hız Kesmiyor: Motorin 42 Lirayı Aşacak!

Dolar Kurundaki Yükseliş ve Küresel Piyasalardaki Petrol Fiyat Artışları Akaryakıt Fiyatlarına Yansıyor.

Akaryakıt ürünlerine yönelik zamların ardı arkası kesilmiyor. 1 Ocak günü litresi 37 TL 79 kuruş olan motorin, Salı günü itibariyle 42 lirayı aşacak. Akaryakıt sektörü kaynakları, motorinin çok yakın bir gelecekte 45 lirayı aşabileceği tahmininde bulundu. Ancak, şu an için benzinde zam görünmüyor.

AKARYAKITTA ZAM DALGASI

Motorine yapılan zam dalgası sürüyor. Gelecek hafta, motorine 1 TL 38 kuruş ek bir zam daha yapılacak. Bu durum, Ankara dahil bazı illerde motorin litresinin 42 TL 38 kuruşu geçeceği anlamına geliyor. Sektördeki iç ve dış gelişmeler nedeniyle motorin fiyatının yakında 45 TL'yi bulabileceği ifade ediliyor.

BENZİNE ZAM YOK

Benzinde şimdilik bir zam görünmese de, yukarı yönlü hareketlenmelerin devam etmesi durumunda gelecek hafta sonuna doğru benzin fiyatlarına da zam gelmesi muhtemel.

MOTORİN UÇUŞA GEÇTİ

1 Ocak 2024'ten bu yana motorin fiyatları uçuyor. Ankara'da benzinin litresi 35 TL 20 kuruş, motorinin litresi ise 37 TL 79 kuruştu. Salı günü yapılacak zam sonrasında, bir vatandaşın 50 litrelik aracının motorinle doldurulması için ödediği miktar 2 bin 119 TL'ye çıkacak. Bu, 230 TL daha fazla ödeme anlamına geliyor.

ARADAKİ DEV FARK

Bir depo benzine ise yaklaşık 200 TL zam geldi. 1 Ocak 2024'te 50 litrelik aracının deposunu benzinle doldurmak için 1760 TL ödeyen bir vatandaş, yapılan zamlar ve vergi artışları sonucunda şu anda 1953 TL ödüyor. 26 günde oluşan fark, 193 TL.

AKARYAKITA GİZLİ ZAM

Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, "kâr marjı"nı artırmak için gizli zam uygulamaları da devam ediyor. Tabelalar en son gece yarısı değişti, benzine 3 kuruş, motorine ise 4 kuruş zam yapıldı. Bu kapsamda, yeni yıldan itibaren benzinde 17 kuruş, motorinde 23 kuruşluk artış yaşandı. Kamuoyuna açıklama yapılmadan yapılan bu artışlar, tüketicilerin dikkatini çekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum