Ak Parti'nin Tekirdağ Mitingi

Ak Parti'nin Tekirdağ Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu: (3)

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "HDP, bu sefer DHKP/C'nin sözcüsü halinde, DHKP/C'yi savunmaya kalkıyor. Bu 3 parti, yanında da 3 tane paralel çete. Birisi Pensilvanya paraleli, diğeri HDP ile paralel çalışan İmralı, Kandil ve PKK ve yine hem CHP ile hem de HDP ile paralel çalışan DHKP/C terör örgütü. DHKP/C terör örgütünün solisti, CHP'den milletvekili adayı oldu. Esed'e övgü düzen, 'Hatay, Suriye toprağıdır' diyenlere övgü düzen birisi" dedi. 

Davutoğlu, partisinin Tekirdağ mitinginde yaptığı konuşmada, CHP'nin "Cumhuriyetçiyim" dediğini ancak paralel çeteyle beraber hareket ettiğini, CHP Genel Başkan Yardımcısı'nın "HDP barajı aşarsa bizim için iyi olur" dediğini ve ulusal birliği tehdit edenlerle yan yana ele ele olduğunu, MHP Genel Başkan Yardımcısı'nın "HDP'nin barajı aşması bizim işimize gelir, HDP ile bir problemimiz yok" dediğini aktardı. 

Başbakan Davutoğlu, "(Kudüs, Yahudilerin kutsal mekanıdır) diyen birinden, Türk'e, Kürt'e, Sünni'ye, Alevi'ye hayır gelir mi? HDP, bu sefer DHKP/C'nin sözcüsü halinde, DHKP/C'yi savunmaya kalkıyor. Bu 3 parti, yanında da 3 tane paralel çete. Birisi Pensilvanya paraleli, diğeri HDP ile paralel çalışan İmralı, Kandil ve PKK ve yine hem CHP ile hem de HDP ile paralel çalışan DHKP/C terör örgütü. DHKP/C terör örgütünün solisti, CHP'den milletvekili adayı oldu. Esed'e övgü düzen, 'Hatay, Suriye toprağıdır' diyenlere övgü düzen birisi" diye konuştu. 

AK Parti'nin durdurulamadığını belirten Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2002'de Kurucu Genel Başkanımıza siyaset yasağı getirdiler. Bizi engelleyebildiler mi? 2004'te 'Genç subaylar rahatsız' dediler, darbe planları yaptılar. Bizi durdurabildiler mi? Biz yolumuza devam ettik. 2006'da Danıştay saldırısı, 2007'de e-muhtıra verdiler. Karşılarında dimdik durduk mu? 2008'de partimize kapatma davası açtılar. AK Parti'nin gönül neferlerini, Namık Kemal'in vatan yolcularını, Yahya Kemal'in İstanbul aşıklarını, Mustafa Kemal'in İstiklal aşıklarını, Süleyman Paşa'nın Evlad-ı Fatihanlarını AK Parti'yi durdurabildiler mi? Sonra Gezi olayları çıktı. Vandalizm yaptılar, şiddet yaptılar. Bizi durdurabildiler mi? 17-25 Aralık kumpasını yaptılar. Zannettiler ki 30 Mart seçimlerinde bunlar tutacak, AK Parti seçimleri kaybedecek. Bizi, milletten koparabildiler mi? Sonra Cumhurbaşkanlığı seçiminde hepsi bir araya geldi, çatı aday çıkardılar, paralelin tavsiyesiyle. Sayın Cumhurbaşkanımızın seçilmesini engelleyebildiler mi? Hemen sonrasında 6-7 Ekim olaylarını tezgahladılar ve hem Doğu'yu, Güneydoğu'yu hem de büyükşehirlerimizi şiddete maruz bıraktılar. Peki kamu düzenindeki kararlılığımızı engelleyebildiler mi?" 

Hepsinin bir araya gelerek, perde gerisinde tuzak kurduklarını ifade eden Davutoğlu, "Diyorlar ki 'biz bir araya geliriz, AK Parti'yi götürürüz'. AK Parti bir doğru, bu sefer 4 değil, 6 yanlışı birden götürecek" dedi. 

Davutoğlu, Tekirdağ'ın çalışkan insanların, Trakya'nın ise bereketli toprakların diyarı olduğunu söyledi. 

Başbakan Davutoğlu, Tekirdağ'ın son dönemdeki gelişmelerle bütün Türkiye'den vatandaşları çekip, büyük emek ve istihdam alanı oluşturan bir vilayet olduğuna dikkati çekerek, "Onun için Tekirdağ'ı ihmal eden, siyaseti ihmal etmiş olur. Şimdi Tekirdağ inşallah hep beraber Türk siyasetine damgayı vuruyor muyuz? Yeni bir destan yazıyor muyuz?" ifadelerini kullandı. 

- "Şimdi siyasette şampiyon olma vakti"

Bu sene Tekirdağ'ın iki şampiyonluğu birden yaşadığını anlatan Davutoğlu, Tekirdağspor'un Bölgesel Amatör Ligi'nden (BAL) 3. Lig'e çıktığını dile getirdi. Davutoğlu, Çorluspor'un da amatör ligde bir küme üste çıktığını hatırlatarak, "Çorluspor'u da tebrik ediyorum, Tekirdağspor'u da. Şimdi siyasette şampiyon olma vakti. Tekirdağspor şampiyon olduğu gibi Tekirdağ da Türk siyasetinde şampiyon olacak mı? 13 yıldır çıktığı her maçı kazanan AK Parti ile birlikte yeni bir destan yazacak mı? İşte Tekirdağ, Tekirdağ'ın yiğit insanları" diye konuştu. 

Ahmet Davutoğlu, vatandaşların "Dik dur eğilme, Romanlar seninle" sloganı atması üzerine, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Romanlara selam olsun, Roman dostlarımıza selam olsun. Bir müjdeyi de Roman kardeşlerime vereyim. Şimdi bundan yaklaşık 3 hafta önce Roman sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelmiştik. Onlara dedim ki 'benim en yakınımda bir Roman kardeşimi görmek istiyorum, danışman olarak. Roman vatandaşlarımızın her derdi, bizim derdimizdir ve Metin Bey'i, İzmir'den bir Roman kardeşimizi, şimdi benim danışmanım olarak atadım. Göreve başladı. İnşallah Edirne, Kırklareli mitinglerine de birlikte geleceğiz. Değerli Roman vatandaşlarım, Türkiye'de de AK Parti diyecek miyiz? Ben Romanları nereden bilirim, bilir misiniz? Yiğitliklerini, cesaretlerini herkes bilir ama Rumeli'de, Balkanlar'da oralarda kalan ecdat eserlerine en fazla sahip çıkanlar Romanlardır. Her yerde Filibe'de İştip'te, hele İştip'te, Makedonya'da İştip şehrinde bir cami kalmış ayakta. Gittiğimde yıkılmak üzereydi. Dışişleri Bakanı olarak tamiratını yaptık. Orada kalan Roman vatandaşlarımıza, kardeşlerimize dedim ki; 'Bu cami size emanet'. 'Merak etmeyin sayın bakanım' dediler o zaman. Daha sonra gittiğimde gördüm ki Roman vatandaşlarımız, kardeşlerimiz orada o camiyi ihya ettikleri gibi Balkanlar'daki her ecdat eserine sahip çıkan yiğit Romanlara da selam olsun. İşte bu, bizim vatandaş anlayışımız budur."

"Türk, Kürt, Sünni, Alevi, Roman, Çerkez, Gürcü, Boşnak, Arnavut... Biz 78 milyon, bir kişi gibiyiz, 78 milyon bir beden gibiyiz. Bir yürek gibiyiz" diyen Davutoğlu, "Bu yüreği parçalayabilirler mi? Türk'ü Kürt'ten, Sünni'yi Alevi'den, Rumelili'yi Kafkaslı'dan ayırabilirler mi?" diye sordu. 

- "81 ilin 81'inde de milletvekilimiz olacak inşallah"

Ahmet Davutoğlu, "Rabia" işaretindeki tek vatanın Namık Kemal'in de dediği vatan olduğunu belirterek, "Bölünmez tek vatan. Tek millet, 78 milyonluk millettir. Tek devlet, bu da hiçbir paralel yapıyla paylaşılamayacak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir" değerlendirmesinde bulundu. 

Tekirdağ'ı ay-yıldızla süsleyen Tekirdağlılara binlerce, milyonlarca kez selam yollayan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Şimdi soralım. CHP'ye, MHP'ye, HDP'ye soralım. HDP zaten bunu mesele etmez de. Al bayrağı Türkiye'de her yerde, her ilde dalgalandıran parti kim? Dün İzmir'deydim. Bugün Çanakkale'de, Tekirdağ'da, yarın da Hakkari'deyim, Şırnak'tayım. Al bayrağı dalgalandırıyoruz her yerde. Şimdi cumhuriyetçilere sorun, cumhuriyetin gerçek sahibi biziz. Gitsinler, 33 ilde CHP'nin milletvekili yok. 33 ilde temsil edilmiyor. MHP'nin 45 ilde temsilcisi yok. Bu nasıl cumhuriyetçilik, bu nasıl milliyetçilik ki Doğu'da, Güneydoğu'da yüzde 2, yüzde 1 oyları var. Ama AK Parti'nin 81 ilin 79'unda milletvekili var. İnşallah 7 Haziran'da 81 ilin 81'inde de milletvekilimiz olacak inşallah. Bunun için destek verecek misiniz? Bakın bütün genel başkanlar meydanlarda, hepsi bir bölgeye gidiyor. Aynı yerde dolaşıyorlar. Kendi taraftarlarının olduğu... Bir tek ben, sizin ve burada 'Trakya'nın hocası' dediniz. Sizin kardeşiniz, sizin genel başkanınız, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak bir tek ben, 81 vilayete de gidiyorum, 81 vilayete de... Altmış birini tamamladık. Allah ömür ve sıhhat verirse, 7 Haziran'dan önce, 6 Haziran saat 18.00'e kadar 81 ile de gideceğim." 

Davutoğlu, "81 vilayete de gidebilen tek partinin AK Parti olduğunu, tek liderin ise AK Parti Genel Başkanı olduğunu cümle alem görsün" diye gittiğini ifade ederek, "Hakkari'ye sizin selamınızı götürelim mi? Şırnak'a götürelim mi? Mardin'e, Batman'a, Siirt'e götürelim mi? Türkiye'de Doğu'nun selamını Batı'ya, Batı'nın selamını Doğu'ya, Kuzey'in selamını Güney'e, Güney'in selamını Kuzey'e götüren parti hangi parti? Onlar cumhuriyetçiliği konuşur, milliyetçiliği konuşur, halkçılığı konuşur ama AK Parti bunların hepsini yapar" ifadelerini kullandı. 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, Hacı Bektaş-ı Pir'den aldıkları ilhamla söyledikleri ahdi birlikte yeniden söylemeye davet ederek, "Bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya, milli birliği, milli iradeyi, insan onurunu korumaya, ülkenin her santimetrekaresine hizmet götürmeye, her gönüle girmeye, her haneye zenginlik ve bereket getirmeye, kudretli ve şefkatli yeni Türkiye'yi kurmak için gece, gündüz çalışmaya, Allah, tarih ve millet önünde söz veririz, söz veririz, söz veririz, söz veririz" şeklindeki ahdi alandakilere tekrarlattı. 

- Mitingden notlar 

Davutoğlu'nun Hükümet Caddesi'nde halka seslendiği alan, parti flamaları ve çeşitli pankartlarla süslendi.

Alanda, "Paralel, dikey fark etmez, Tekirdağ ağlarken güleni affetmez", "Sevdiği hikmet, Sevmediği nefret, Torosların oğlu, Davutoğlu Ahmet", "Ebediyen tütecek Ak gençliğin bacası, Tekirdağ'a hoşgeldin Trakya'nın hocası" ve üzerinde Davutoğlu'nun fotoğrafının yer aldığı "Adamın hammaddesi" yazılı pankartlar dikkati çekti. Miting alanında dev boyutlarda Türk Bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk fotoğrafı da yer aldı. 

Konuşması öncesi Davutoğlu eşi Sare Davutoğlu ile kürsüye çıkarak partilileri selamladı. Konuşması sırasında Davutoğlu'nun boynuna Tekirdağspor atkısı takıldı. 

Davutoğlu, konuşmasının ardından eşi Sare Davutoğlu ile alandakilere karanfil attı. 

Mitinge Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, AK Parti Tekirdağ milletvekilleri ve milletvekili adayları katıldı. 

Davutoğlu'nun konuşması öncesi ve sonrası Müezzinoğlu, Şentop, Tekirdağ milletvekili ve milletvekili adayları tek tek kürsüye çıkarak vatandaşları selamladı.

(Bitti) 

Kaynak:Haber Kaynağı