AK Parti'nin Isparta mitingi

AK Parti'nin Isparta mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (3)- "16 Nisan'da ben vatandaşlarımızın terör örgütlerini sevindirmeyeceğine yürekten inanıyorum. 'Evet' dersek terör kaybedecek, 'evet' dersek Pensilvanya kaybedecek, 'evet' dersek Türkiye düşmanları kaybedecek, millet

ISPARTA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "16 Nisan'da ben vatandaşlarımızın terör örgütlerini sevindirmeyeceğine yürekten inanıyorum. 'Evet' dersek terör kaybedecek, 'evet' dersek Pensilvanya kaybedecek, 'evet' dersek Türkiye düşmanları kaybedecek, millet kazanacak." dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması için partisince 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Yatırımların daha da artacağını, terörle mücadelenin çok daha güçlü hale geleceğini vurgulayan Yıldırım, dış politikada Türkiye'nin gücüne güç katacaklarını, artık hiç kimsenin Türkiye üzerine hesaplar yapamayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine "hayır" diyenler olduğunu belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

"CHP bu değişikliğe 'hayır' diyor. Niye hayır dediğini biliyor mu? Bilmiyor, çünkü okumamış. Ne değişiklik geliyor, haberi yok. İşi gücü yalan. Aşağı mahallede bir yalan söylüyor, yukarı mahalleye geliyor kendi de inanıyor. Bunun yaptığı benim babaannemin dediği gibi 'Kaval elin yel Allah'ın, üfle Kemal üfle'. Olağanüstü dönemler dışında hiçbir zaman bunlar iktidar olamadı. Onun için istemiyorlar. Bunlar ülke yönetmek nedir bilmezler. Sırtlarında bunların yumurta küfesi yok. Bu sistemin gelmesiyle CHP'nin keyfi kaçacak, rahatı kaçacak, çünkü çalışmak zorunda kalacak. Milletin gözüne girmek için daha çok gayret etmesi gerekecek. Yan gelip yatarak iktidar olmak yok."

Başbakan Yıldırım, HDP'nin de sırtını Kandil'e dayadığı için "hayır" dediğini belirterek, "Milleti kandırdı. Oyları aldı, devresi gün Kandil'in hemen gölgesinin içinde oldu. Şantajla, tehditle, korkutarak artık benim Kürt kardeşlerimi tehdit ederek, oyalamayacak." ifadelerini kullandı.

PKK'nın da "hayır" diyenler arasında olduğu, PKK'nın Kandil'deki terörist başlarının "Hayır için gece gündüz çalışın, 'evet' çıkarsa biz biteriz" dediğini aktaran Yıldırım, şöyle devam etti:

"Isparta'nın meydanından söylüyorum, evet bitecek, siz de biteceksiniz. Başka yolu yok. Bu milletin birliğine, kardeşliğine asla zarar veremeyeceksiniz. Başka kim 'hayır' diyor? FETÖ'cüler, 15 Temmuz'un teröristleri, darbecileri de 'hayır' diyor. O Pensilvanya'nın kandilini de söndüreceğiz, hesap verecek. Avrupa'daki bazı ülkeler de 'hayır' diyor. Bunlar hepsi kol kola girmişler, çünkü bu değişiklik olursa istedikleri gibi Türkiye'ye ayar veremeyecekler. Türkiye ekonomisinin şaha kalkmasını engelleyemeyecekler. Bir de milliyetçi maskesi takmış FETÖ'nün maşaları, onlar da 'hayır' diyor. İşte bunlara dikkat edelim. Bunların maskelerini düşürelim. Bunlar milliyetçi falan değil. Isparta'daki benim milliyetçi, ülkücü kardeşlerim bunların maskesini düşürün. Isparta'daki MHP'ye gönül veren vatandaşlarım, bunların tezviratlarına aldanmayacak. Bunlar milliyetçi değil, bunlar FETÖ'nün oyuncağıdır. Bunu herkes biliyor. Bunlara prim vermeyeceğiz."

- " 'Evet' dersek Türkiye düşmanları kaybedecek"

Yıldırım, halk oylamasının bir seçim olmadığına dikkati çekerek, partilerin seçime girmediğini, partilere oy verilmeyeceğini, Türkiye'nin geleceğine, aydınlık yarınlarına oy verileceğini vurguladı.

Vatandaşlara seslenen Yıldırım, Türkiye'nin geleceği için 16 Nisan'da 'evet' demeye hazır olup olmadıklarını sordu. Yıldırım, "16 Nisan'da 'evet' diyelim, Türkiye'nin muasır medeniyetler yolundaki hedeflerine doğru kararlılıkla yol alalım. 16 Nisan'da ben vatandaşlarımızın terör örgütlerini sevindirmeyeceğine yürekten inanıyorum. 'Evet' dersek terör kaybedecek, 'evet' dersek Pensilvanya kaybedecek, 'evet' dersek Türkiye düşmanları kaybedecek, millet kazanacak. Türkiye büyüyecek, şaha kalkacak, artık terör örgütleri başımızı ağrıtmayacak. 'Evet' dersek Türkiye'nin ufku açılacak, önü açılacak. 16 Nisan Türkiye için, Isparta için bir milat olacak." değerlendirmesinde bulundu.

- Isparta'ya 15 yılda 9 milyarlık yatırım

AK Parti iktidarı olarak 81 ile, 80 milyon vatandaşa 14 yıldır binbir zorlukla mücadele ederek hizmet ettiklerine dikkati çeken Yıldırım, Isparta'ya geçen 15 yıl içerisinde 9 milyar lira yatırım yaptıklarını söyledi.

Yıldırım, 2002'de Isparta'nın ihracatının 57 milyon iken bugün 165 milyon liraya çıktığını kaydederek, 17 baraj ve gölet, 113 dere ıslahı, bin 75 derslik ve 3 bin 650 konut inşa ederek hak sahiplerine verdiklerini kaydetti.

Toplam 8 spor tesisini hizmet aldıklarını dile getiren Yıldırım, Isparta'nın doğalgaz ve içme suyu problemlerini çözdüklerini, çiftçilere 740 milyon lira destek sağladıklarını ve Süleyman Demirel Üniversitesini büyüttüklerini, yurt kapasitesini 2 katına çıkardıklarını ve 6 bin kişilik yeni yurt yapacaklarını aktardı.

Yıldırım, 2002'de Isparta'da sadece 92 kilometre bölünmüş yol olduğunu, 15 yıl içinde bölünmüş yol miktarını 185 kilometreye çıkardıklarını belirterek, "92 kilometre nere 185 kilometre nere. Yolları böldük, hayatları birleştirdik, yolları böldük, milleti birleştirdik, yolları böldük, gönülleri birleştirdik, yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz, bu bayrağı indirtmeyiz." dedi.

Isparta-Antalya arasını, Isparta'dan Şarkikaraağaç yol ayrımına kadar olan yolları yapacaklarını aktaran Yıldırım, 400 kilometrelik köy grup yollarının 200 kilometrelik kısmının bu sene sıcak asfalt ile kaplanacağını, geri kalan 200 kilometrenin de seneye bitirileceğini söyledi.

Kente hızlı treni de getireceklerinin müjdesini veren Yıldırım, 755 yataklı şehir hastanesinin de açılışını bugün yapılacağını kaydetti.

Başbakan Yıldırım, 16 Nisan'dan sonra çok daha büyük yatırımların önünün açılacağını, Türkiye'nin şaha kalkacağını, Isparta'nın ihya olacağını dile getirdi.

- Mitingden notlar

Miting alanına "Kararımız net oyumuz evet", "Cihan duysun evet" yazılı pankartlar asıldı. Alandaki bazı vatandaşların bozkurt işareti yaptığı görüldü.

Başbakan Yıldırım'a Isparta programında Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti'li bazı milletvekilleri ile MHP Isparta İl Başkanı İsa Yalçın da eşlik etti.

Yıldırım ve beraberindekiler mitingin ardından alandakilere karanfil attı.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :