AK Parti'nin Edirne mitingi

AK Parti'nin Edirne mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (4)- "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Ben bu Anayasa'ya, 1982'de 'hayır' oyu verdim. Yani kabul edilmemesi için gittim 'hayır' oyu verdim.' dedi. Biz de işte senin 'hayır' oyu verdiğin Anayasa'yı değiştiriyoruz. O

EDİRNE (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Ben bu Anayasa'ya, 1982'de 'hayır' oyu verdim. Yani kabul edilmemesi için gittim 'hayır' oyu verdim." sözlerini hatırlatarak, "Biz de işte senin 'hayır' oyu verdiğin Anayasa'yı değiştiriyoruz. O halde sana düşen 'hayır' demek değil, 'evet' oyu vermektir. Kendi içinde çelişkiye düşüyorsun." dedi.

Başbakan Yıldırım, partisince İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingdeki konuşmasında, anayasa değişikliğine PKK terör örgütünün karşı çıktığını, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ve bazı Avrupa ülkelerinin "hayır" için çalıştığını söyledi.

Ana muhalefet partisinin anayasa değişikliğine karşı çıkmasını eleştiren Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunlar bizim geleceğimizin iyi olmasını ister mi? İstemezler. Onun için 'hayır kampanyası' yapıyorlar. Bunu anladık da CHP'ye ne oluyor? Ana muhalefet partisi, sen de niye karşı çıkıyorsun kardeşim? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Ben bu Anayasa'ya, 1982'de 'hayır' oyu verdim. Yani kabul edilmemesi için gittim 'hayır' oyu verdim.' dedi. Biz de işte senin 'hayır' oyu verdiğin Anayasa'yı değiştiriyoruz. O halde sana düşen 'hayır' demek değil, 'evet' oyu vermektir. Kendi içinde çelişkiye düşüyorsun. Bu Anayasa'ya 'hayır' oyu veriyorsun, şimdi 'Değiştirelim' diyoruz yine 'hayır' diyorsun. 82'de kalmışsın. Biz 'Sen 82 modelsin.' diyoruz alınıyorsun ama oradan bir santim ileri gitmemişsin. Fırsat bu fırsat, bir kez daha düşün Kılıçdaroğlu."

- "Niye kendinle ters düşüyorsun?"

Seçilme yaşını 18'e düşüreceklerini hatırlatan Yıldırım, "Bu ne demektir? 25-24-23-22-21-20-19-18... Bütün bu yaşlardakiler aday olabilecek, seçilebilecekler. Ülkemin geleceği için sorumluluk alabilecekler. CHP buna da karşı çıkıyor. Anlamak mümkün değil. Halbuki bu CHP 2011 seçimleri beyannamesinde diyor ki, 'Biz iktidara gelirsek, seçilme yaşını 21'e indireceğiz.' Biz daha iyisini yaptık, 18'e indirdik. Niye karşı çıkıyorsun? Niye kendinle ters düşüyorsun? Milleti aldatmayın. Bir yandan '21'e düşüreceğiz' diye vaatte bulunuyorsun. Şimdi da karşı çıkıyorsun. Milletim bunu görüyor." diye konuştu.

Yeni sistemde milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkmasının da Kılıçdaroğlu tarafından eleştirildiğini aktaran Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bunu söylerken, 1995 yılında 450'den 550'e kendilerinin çıkardığını unutuyor. Yaşlandı, olur ama bir hatırlatan da olur. Dün yaptığının, bugün karşısına çıkarsan, millet de çıkar sana bunları tek tek söyler. O gün CHP'nin oylarıyla milletvekili sayısı 450'den 550'ye çıktı. 100 arttı. Biz 50 artırıyoruz. O zaman nüfusumuz ne kadardı? 1995'te 59 milyon. Şimdi ne kadar 80 milyon.

Avrupa'da bizim emsalimiz ülkeleri söyleyeyim. Almanya'da milletvekili sayısı 637. 82 milyon nüfusu var. Biz 600 yapıyoruz. Fransa'da 900, nüfusu bizden az. İngiltere, İtalya aynı. Doğrusu milletin daha fazla vekilinin olmasının ne zararı var? Sizin dertlerinizi Meclis'te, Ankara'da dile getirmesinden ne zarar gelir? Maalesef bunlar çelişkilerdir, tutarsızlıklardır. Bunlar aslında, ne yaptıklarının, ne söylediklerinin farkında değiller. Dün söylediklerini, bugün yok sayıyorlar. Dün vadettiklerinden, bugün çark ediyorlar. Biz ise AK Parti olarak milletin diliyle, gönül diliyle konuşuyoruz. Biz Türkiye'yi daha fazla büyütmenin mücadelesini veriyoruz."

- "15 yılda Edirne'ye 11 milyar lira yatırım yaptık"

Dertlerinin, millete ve Türkiye'ye hizmet olduğunu dile getiren Yıldırım, "Söylenenlere kulak vererek, sizin boş vaktinizi geçirmek niyetinde değiliz. 'İşimiz hizmet, gücümüz millet.' dedik. Gece gündüz durmadan, yorulmadan Türkiye'ye hizmet ede ede bugünlere geldik." dedi.

Edirne'nin ayrı bir yeri olduğunu vurgulayan Yıldırım, kente yapılan yatırımları şöyle anlattı:

"Medeniyet mirası serhat şehrimiz Edirne için bugüne kadar bütün imkanları seferber ettik. İşte yaptıklarımız ortada. 15 yılda Edirne'ye tam 11 milyar lira yatırım yaptık. Okullar, toplu konutlar, barajlar, göletler... Daha bir çok eserleri Edirnemize kazandırdık. Merkeze, Havza'ya, Uzunköprü'ye, Keşan'a yeni hastaneler yaptık. Serhat şehrimiz, Osmanlı'nın başkenti Edirne'de 2002'de sadece 6 ambulans vardı. Koca Edirne'de. Şimdi ne kadar? 42. 6 nere, 42 nere. İşte hizmet farkı bu. 2002'de bu şehrin içme suyu sıkıntısı vardı. Şimdi böyle bir sorunu kaldı mı? İçme suyunu getirdik. 2002'de Edirneli çiftçi kardeşlerimize verilen destek AK Parti'den önce sadece 37 milyon. Şimdi ne kadar bir yılda? 263 milyon. Tam 7 kat. Helali hoş olsun."

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım, Edirne'nin, Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olduğunu belirterek, "2002'de sadece 70 kilometre bölünmüş yol vardı. Kimin yaptığı? Rahmetli Özal'ın yaptığı. Şimdi ne kadar var? 260 kilometre. 70 nere, 260 nere. 3,5 kattan fazla. Yolları böldük, hayatları birleştirdik, yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz. Bunu herkes kafasına koysun." ifadelerini kullandı.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :