AK Parti'nin "cinsel istismar" suçlarına ilişkin önergesi

AK Parti'nin "cinsel istismar" suçlarına ilişkin önergesi

MHP Grup Başkanvekili Usta:- "Bizim böyle bir kültürümüz yok. Bir yanlış uygulama varsa belli yörelerde, bölgelerde bunu atmak lazım. Bu, Türk milletinin yapısına uygun bir şey değil. Kimseyi tecavüzcüsüyle evlenmeye zorlayamayız"- "Bunu hiçbir şekilde ka

TBMM (AA) - HÜSEYİN GAZİ KAYKI - MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, AK Parti'nin cinsel istismar suçlarına ilişkin önergesine yönelik, "Bizim böyle bir kültürümüz yok. Bir yanlış uygulama varsa belli yörelerde, bölgelerde bunu atmak lazım. Bu, Türk milletinin yapısına uygun bir şey değil. Kimseyi tecavüzcüsüyle evlenmeye zorlayamayız." dedi.

Usta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün TBMM Genel Kurulunda, Ceza Muhakemesi Kanunu'nda (CMK) değişiklik yapan kanun tasarısının görüşmelerinde, AK Parti'nin, cinsel istismar suçlarına ilişkin verdiği önergeyi değerlendirdi.

Önergenin içerik açısından çok tehlikeli olduğunu düşündüklerini ve bu düzenlemeye karşı çıktıklarını söyleyen Usta, "(Bir defalığa yapıyoruz, geçici bir madde) deniliyor. Ama bilmemiz lazım ki bu bir aftır. Her af yeni af beklentisi yaratır. Üç beş yıl sonra tekrar yine böyle bir af çıkarmak durumunda kalınacak." ifadelerine yer verdi.

Erhan Usta, sözlerine şöyle devam etti:

"11-12 yaşındaki bir çocuğu, 60 yaşındaki adamla evlendireceksiniz, üstelik tecavüzcüsüyle evlenmeye zorlayacaksınız... Bu da yeni bir hapis hayatı o çocuk açısından. Burada ne deniliyor? 'Cebir, tehdit, hile olmadan, gönül rızasıyla olursa...' Bu ülkede biz insanımızın can güvenliğini sağlayamıyoruz. Yani birisinin tehdit edilip edilmediğinden nasıl emin olabilirsiniz? Yani o tehditi yapar, çocuk evlenmeye rıza gösterir, ailesine para verir yerine göre ve bu cezayı çekmekten kurtulur. Bu son derece yanlış. Buna şiddetle karşı çıkıyoruz ve muhalefetimizi Genel Kurulda yaptık. Umarım ki Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu da daha ferasetli davranarak, bu yanlışın önüne geçerler diye düşünüyorum.

Burada bir şey daha var, 'Geçici madde' deniliyor ama tecavüz bu tarihten önce olabilir. Mesela şu anda tecavüzden dolayı hapiste, evlenme daha sonra olsa da bu maddeye göre o kapsamın içerisine giriyor. Bundan sonra ne olacak biliyor musunuz? Bütün tecavüzden, cinsel istismardan yatanlar bir şekilde ikna edecekler karşıdaki muhataplarını, evlenmeye zorlayacaklar onları, evlenecekler ve hepsi suçtan kurtulacak. Bir defa hepimizin çoluğu var çocuğu var. Kendi çocuğundan düşünmesi lazım. Böyle bir şeyi bizim kabul etme imkanımız yoktur. Bizim böyle bir kültürümüz yok. Bir yanlış uygulama varsa belli yörelerde, bölgelerde bunu atmak lazım. Bu, Türk milletinin yapısına uygun bir şey değil. Kimseyi tecavüzcüsüyle evlenmeye zorlayamayız."

Bu kanuna rıza gösteremeyeceklerini ve bununla ilgili ne yapılması gerekiyorsa yapacaklarını belirten Usta, "Çünkü bu, toplumun kültürüne de uymayan, toplumu bozacak, bundan sonra da bu tür suçları artıracak bir şeydir. Dolayısıyla bunu hiçbir şekilde bizim kabul etme imkanımız yok. MHP Grubu olarak ne yapmak gerekiyorsa sonuna kadar yapacağız." diye konuştu.

Tasarı bu şekliyle kanunlaştığı takdirde, bunun iptali istemiyle Anayasa Mahkemesine ancak ana muhalefet partisinin başvuruda bulunabileceğini ifade eden Usta, MHP olarak bunu destekleyeceklerini dile getirdi.

AK Parti'nin kabul edilen önergesi, "Cinsel istismar suçunda, mağdur ile failin evlenmesi halinde, fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine" imkan sağlıyor. Söz konusu düzenleme 16 Kasım 2016 tarihi öncesini kapsıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler