AK Partili gençler yabancı öğrencilerle buluştu

AK Partili gençler yabancı öğrencilerle buluştu

AK Parti İstanbul Gençlik Kollar Başkanı Ayhan:- "Türkiye, ümmet için bir umut... Bu kalenin ve umudun düşmemesi için hep birlikte çalışmak zorundayız"

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul Gençlik Kolları, İstanbul'da okuyan yabancı öğrencileri misafir etti.
Sütlüce'deki İstanbul İl Başkanlığında düzenlenen programda, AK Parti gençliği ile ortak projeler yapmak için davet edilen yabancı öğrenciler ağırlandı.

Burada konuşan İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Taha Ayhan, Türkiye'de öğrenci ve genç olmanın çok farklı bir tecrübe kazandırdığını söyledi.

Türkiye'nin tarihinde darbeler gördüğünü, 28 Şubat'ın bunların en ağırlarından biri olduğunu ifade eden Ayhan, şöyle konuştu:

"28 Şubat'ta başörtülü insanlar okudukları okullara, askeriyeye alınmadı, Kur'an kursları, imam-hatipler yasaklandı. Bu ülkenin Müslümanlarına karşı tanklar yürütüldü, cinayetler işlendi, haklar ihlal edildi. Bugün AK Parti iktidarda, Recep Tayyip Erdoğan halkın seçtiği cumhurbaşkanı olarak başımızda, işte 28 Şubat'ın ve Türkiye tarihinin en önemli yanı bu. Üzerimize, tanklarıyla geldikleri halde bu ülkenin Müslümanları hiçbir zaman hukuktan ve demokrasiden taviz vermedi. AK Parti hareketinin en önemli yanı; hukuktan, adaletten, özgürlükten taviz vermiyor ve bunu her geçen gün artırıyor oluşudur. Bu toprakların en önemli ürünü, kardeşlik üretmesidir. Bugün her biriniz gönül coğrafyamızdan gelmiş kıymetli kardeşlerimizsiniz. Burada aldığınız eğitimi ülkenizde anlatacaksanız. Ülkelerinizde, kardeşlik olgusunu ve AK Parti'nin en büyük destekçisinin millet olduğunu anlatın."

AK Parti'ye birçok tuzaklar kurulduğunu anlatan Ayhan, Gezi Parkı olaylarının, 17-25 Aralık girişimlerinin bunlardan birkaçı olduğunu kaydetti.

Taha Ayhan, AK Parti ile alakası olmayan görüşlerle yaftalandıklarını belirterek, "7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde birinci parti olduk. Bunları çalışmalarımıza ve geldiğiniz coğrafyalardaki insanların dualarına borçluyuz. Türkiye, ümmet için bir umut... Bu kalenin ve bu umudun düşmemesi için hep birlikte çalışmak zorundayız. Biz gençler çalışacağız, ümmet coğrafyasını birlikte pekiştireceğiz" dedi.

Türkiye'de sivil iradeyle bir anayasa yapılamadığını anlatan Ayhan, AK Parti olarak hedeflerinin sivil anayasanın yapılması olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından basına kapalı devam eden toplantıda, yabancı öğrencilerle yapılabilecek projeler üzerinde atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :