AK Parti'de başvurular sona erdi: Gözler 26 Kasım'da

AK Parti'de başvurular sona erdi: Gözler 26 Kasım'da

AK Parti'de belediye başkan aday adaylığı başvuruları sona erdi. 26 Kasım'da yapılacak temayül yoklamasında 150 bin teşkilat mensubunun görüşleri belirleyici olacak. Geçmiş seçim sonuçları ve anketler, en doğru adayın belirlenmesinde önemli rol oynayacak.

AK Parti'de belediye başkanlığı için aday adaylığı başvuruları, bugün saat 19.00 itibariyle sona erdi. Başvuruların tamamlanmasının ardından 26 Kasım'da gerçekleştirilecek temayül yoklaması, teşkilatların en doğru adayı belirlemek amacıyla önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Parti içi demokratik sürecin bir parçası olan bu yoklamada 150 bin teşkilat mensubunun görüşleri dikkate alınacak.

Parti üyelerine yöneltilen, "Mevcut başkan devam etsin mi? Kimi aday olarak görmek istersiniz?" soruları, temayül yoklamasının temelini oluşturacak. Yerel yönetimler başkanlığı için illerde teşkilatların hazırladığı gözlem raporları da değerlendirmeye alınarak aday belirleme sürecine katkı sağlayacak.

Geçmiş seçimlerde alınan oy oranları, kampanyaların şekillenmesinde önemli bir rol oynayacak. Oyların dağılımına göre bölgelerde farklı kampanyalar yürütülecek ve il başkanları, il yönetim kurulları ile milletvekillerinin görüşleri de doğru adayın belirlenmesinde etkili olacak.

AK Parti'nin belediye başkan aday adaylığı sürecinde, demokratik katılımın yanı sıra geçmiş tecrübeler, anket sonuçları ve teşkilatın genel görüşleri, en uygun adayın belirlenmesinde kapsamlı bir değerlendirme sağlayacak. Gözler, 26 Kasım'da çevrim içi gerçekleşecek olan temayül yoklamasına çevrilmiş durumda.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.