AK Parti TBMM Grup toplantısı

AK Parti TBMM Grup toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (3)- "Türkiye'yi tehdit eden terör bitinceye kadar hem içeride hem dışarıda mücadeleyi sürdüreceğiz.Ülkemizin milletimizin başını ağrıtan bu şer odaklarına göz açtırmayacağız"- "Türkiye olarak bütün çabamız bölge halkını

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'yi tehdit eden terör bitinceye kadar hem içeride hem dışarıda mücadeleyi sürdüreceğiz. Ülkemizin milletimizin başını ağrıtan bu şer odaklarına göz açtırmayacağız." dedi.

Yıldırım, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, KOBİ'lere, yatırımcılara yeni müjdeler verdiklerini belirterek, KOBİ'lerin, ekonominin bel kemiği, omurgası olduğunu, ekonomik faaliyetlerin, istihdamın, ihracatın yarıdan fazlasının KOBİ'ler eliyle gerçekleştirildiğini ifade etti.

KOBİ'lerin güçlendirilmesi için kredi garanti fonunu kullanarak ilave 17 milyar liralık yeni bir kredi imkanı getirdiklerini vurgulayan Başbakan Yıldırım, bir başka önemli kararın da 2016 yılı için asgari ücret artışından doğan sigorta priminin işveren payını devlet olarak yüklendiklerini, bu uygulamayı 2017 yılında da devam ettireceklerini kaydetti.

Bunun anlamının 2017 yılı boyunca KOBİ'lere, girişimcilere 7,5 milyar liralık bir desteğin sağlanması olduğuna işaret eden Yıldırım, "Böylece piyasadaki hareketlilik, canlılık daha da artacak, ekonominin çarkı daha hızlı dönmeye devam edecek." dedi.

Bu hafta ihracatçılara yönelik yeni destek paketinin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğü girdiğini aktaran Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Yeni desteklerimizle ihracatçıların finansman ihtiyaçlarını giderecek, yeni ihracat bölgelerine girişlerini kolaylaştıracağız. Bu kapsamda yurt dışı alıcılara Türkiye'den yatırım veya sermaye malı ithalatlarında Eximbank marifetiyle ticari faiz oranları üzerinden kredi sağlanacak. Eximbank alıcı kredilerinde gelişmiş ülke Eximbank'larıyla Türk Eximbank'ın uyguladığı faiz farkını karşılamış olacak. Türk Eximbank'a sigorta tazmin desteği verilecek, küresel tedarik zincirinde yer alma potansiyeli olan firmalara, tedarik zincirine girişleri kolaylaştırılması için proje başına 1 milyon dolara kadar yüzde 50 oranında destek vereceğiz."

Dünya fuarcılık sektöründeki payımızı artırmak amacıyla yurt içi, yurt dışı fuarlara katılan firmalara yer kirası ve diğer masraflarının karşılanacağının da belirten Yıldırım, "İnanıyorum ki bu yeni destek paketi ile beraber uluslararası ticaret hacminin daraldığı bu günlerde ihracatımız yeni bir ivme kazanmış olacak." diye konuştu.

- "Irak ve Suriye'de demografik yapının değiştirilmesine asla rıza gösteremeyiz"

Başbakan Binali Yıldırım, terörle mücadelede kararlılığın eksilmeden devam ettiğine vurgu yaparak, özellikle bu aydan itibaren kış aylarında ara vermeden, kar demeden, kış demeden, soğuk demeden terör yuvalarını dağıtmaya devam edileceğini bildirdi.

Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye'yi tehdit eden terör bitinceye kadar hem içeride hem dışarıda mücadeleyi sürdüreceğiz. Ülkemizin milletimizin başını ağrıtan bu şer odaklarına göz açtırmayacağız. Irak ve Suriye üzerinden ülkemize yönelik oradaki iç karışıklıklardan, savaşlardan dolayı terör tehdidi halen devam ediyor. Fırat Kalkanı ile Suriye'de terörün topraklarımıza erişmeden durdurulması için ÖSO'nun, Silahlı Kuvvetlerimizin desteği ile yoğun çalışması devam ediyor. Aynı şekilde Irak'ta muhtemel gelişmeleri dikkate alarak, bu bölgedeki hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu hem ülke güvenliğimiz hem de sınır boylarındaki Suriyeli ve Iraklı kardeşlerimizin güvenliği için önemlidir.

Suriye'de birliklerimizle ÖSO, El Bab'a doğru ilerliyor. El Bab'ın 2 kilometre yakınına kadar gelmiş bulunuyoruz. Burayı da DEAŞ unsurlarından kısa sürede temizlemiş olacağız. PYD- YPG- PKK terör örgütlerine karşı da operasyonlarımız amansız şekilde devam ediyor. Irak ve Suriye'de demografik yapının değiştirilmesine asla rıza gösteremeyiz. Aksi bir durum bölgede yıllarca devam edecek bir iç çatışmanın başlaması anlamına geliyor. Türkiye olarak bütün çabamız bölge halkının özellikle Suriye, Iraklı kardeşlerimizin huzuru, geleceği, can güvenliklerinin sağlanması ve hayatın normale dönmesidir."

- "Sandıktan çıkan sonucu yok saymaya çalışmak kabul edilemez"

ABD'de gerçekleştirilen başkanlık seçimlerine de değinen Başbakan Yıldırım, uzun süredir dünya kamuoyunu meşgul eden seçimlerin nihayet tamamlandığını belirtti.

Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın ABD'nin yeni seçilmiş başkanı olduğunu ifade eden Yıldırım, "Hayırlı uğurlu olsun. Kendisini arayıp tebrik ettim. Amerika halkı kendi geleceğiyle ilgili kararı vermiştir. Bu süreci tüm ülkelerin iyi okuması dünya genelindeki değişimin dinamiklerini anlamaya gayret etmesi gerekiyor. Sandıktan çıkan sonucu sokak şiddetleriyle yok saymaya çalışmak, demokrasiye karşı kabul edilemez bir tutumdur. Aksi halde demokrasinin temeli olan seçme ve seçilme hakkının anlamı kalmaz." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye hakkında bugünlerde AB çevrelerinde birtakım olumsuz beyanatların birbiri ardına devam ettiğini aktaran Yıldırım, bunların bilgiye dayanmayan, objektiflikten uzak yaklaşımlar olduğunu belirtti.

- "AB önce şu teröristlerin ağzından konuşmayı bıraksın"

AB'nin, 15 Temmuz'da Türkiye'nin uğradığı alçak saldırı karşısında beklenen net ve berrak tavrı ortaya koyamadığını kaydeden Başbakan Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir milletin canı pahasına tanklar karşısında, silahlar karşısında dikilerek ülkesini, demokrasisini, geleceğini savunmasında aslında anlaşılmayacak hiçbir şey yoktu. Herşey dünyanın gözü önünde oldu. Eğer demokrasi ve özgürlüklere inanıyorsanız bir milletin topyekün verdiği bu destansı mücadeleyi ancak ve ancak ayakta alkışlarsınız. Çoluk çocuk demeden bir milletin üzerine ağır silahlarla ateş açanları, Meclisi bombalayanları açıkça lanetlersiniz. Bu tavrı güçlü bir şekilde ortaya koyamıyorsanız kusura bakmayın sizin samimiyetinizi sorgularız. PKK'ya, FETÖ'ye kucak açanlar, terörist başının posterlerini duvarlarında asanlar Türkiye'ye ayar vermeye çalışamazlar. AB önce şu teröristlerin ağzından konuşmayı bıraksın. Önce terör grupları ve onların siyasi uzantılarına destek olmaktan vazgeçsin. Tercihini yapsın, Türkiye ile mi yola yürüyecek, yoksa Türkiye'nin düşmanlarıyla mı el ele, kol kola hareket edecek. Önce AB buna bir karar versin, sonra Türkiye'ye ayar vermeye çalışsın. Bu ülke, ne Avrupa ne bir başka millet, hiçbir ülkeden talimat almaz, hiçbir ülkenin yönlendirmesiyle hareket etmez. Bizim talimat alacağımız tek kaynağımız aziz milletimizdir."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :