AK Parti TBMM Grup toplantısı

AK Parti TBMM Grup toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (2)"14 yıllık AK Parti iktidarında, enerjideki kapasitemizi tam 2,5 kat arttırdık. Deniz taşımacılığındaki, iç hatlardaki yolcu sayımızı 90 milyondan 165 milyona çıkardık"- "Deniz ticaret filomuzu dünyanın yükünü taşıyan

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "14 yıllık AK Parti iktidarında, enerjideki kapasitemizi tam 2,5 kat arttırdık. Deniz taşımacılığındaki, iç hatlardaki yolcu sayımızı 90 milyondan 165 milyona çıkardık." dedi.

Yıldırım, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bolu Tüneli'ni önceki iktidarların 17 yılda yapamadığını, "Sonunda tüneli ne yapsak, ayrıca patates deposu mu yapsak. Kapatsak mı diye" tartışma açtıklarını hatırlatan Yıldırım, 17 yılda 3 bin 200 metre tünel yapamayan bir Türkiye'den artık yılda 80 kilometre tüneli bitiren bir Türkiye'ye gelindiğini vurguladı.

"İşte bu Türkiye, AK Parti iktidarının olduğu Türkiye'dir." diyen Yıldırım, 2017 yılının sonunda Ovit Tüneli'nin açılışının gerçekleştirileceğini bildirdi.

Yıldırım, haftalık program kapsamında Trabzon'dan sonra Rize'de sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldiklerini, bölgenin sorunlarını dinlediklerini, beklentileri öğrenme fırsatı bulduklarını anlattı.

Rize'den sonra İstanbul'da 16. MÜSİAD EXPO'nun kapanış toplantısına katıldığını söyleyen Yıldırım, 66 ülkeden 150 katılımcıyla binlerce KOBİ temsilcisinin bulunduğu toplantıda, ekonomi ve geleceğe dair yeni projelerin konuşulduğunu dile getirdi.

Bir günde Ankara, Trabzon, Rize ve İstanbul'da düzenlenen çeşitli programlara katıldığını aktaran Yıldırım, İstanbul'da "Şehrin Mimarları Toplantısı"nın ardından haftalık program kapsamında son olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte, Gana, Myanmar ve Endonezya'ya gidecek enerji gemilerinin uğurlama törenine katıldığını anlattı.

- "Çin'den sonra en çok denizci yetiştiren ülke Türkiye"

Türkiye'nin birçok alanda olduğu gibi sosyal desteklerde de sosyal sorumluluk projelerinde de dünyanın önde gelen ülkeleriyle adeta yarış halinde olduğuna dikkati çeken Yıldırım, "Bugün dünya nüfusunun beşte birinin elektriğe ulaşamadığını düşünürsek yapılan bu hizmetin ne kadar anlamlı bir hizmet olduğu ortaya çıkacaktır." ifadesini kullandı.

Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"14 yıllık AK Parti iktidarında, enerjideki kapasitemizi tam 2,5 kat arttırdık. Deniz taşımacılığındaki, iç hatlardaki yolcu sayımızı 90 milyondan 165 milyona çıkardık. Deniz ticaret filomuzu dünyanın yükünü taşıyan 30 ülkesi arasında 14. sıraya yükselttik. Bugün yetişmiş 180 bin gemi adamımız var, Çin'den sonra en çok gemi adamı, denizci yetiştiren ülke Türkiye'dir. Nüfusları karşılaştırdığımızda, Çin'le yarışacak halimiz yok ama Çin'den sonra ikinci olmak da az iş değil yani.

Yardım alan değil artık yardım eden bir Türkiye. Dünyanın öbür ucunda da olsa ihtiyaç sahibi ülkelere yardım elimizi uzatmaktan geri kalmıyoruz. 14 yıl önce kimin aklına gelirdi ki Türk mühendislerinin yaptığı dev gemiler gidecek, karanlığa gömülü ülkelerin kıyılarına demir atacak, o ülkeler için ışık olacak, ümit olacak, elektrik olacak. Eskinin hayalleri AK Parti ile birer birer gerçeğe dönüşüyor. Vaktiyle 'Onlar konuşur AK Parti yapar.' diyorduk, bugün halen onlar konuşuyor, AK Parti yapmaya devam ediyor."

Haftalık program kapsamında son olarak çiftçilerle milletin evinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olduğunu törende bir araya geldiklerini anımsatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Toprağımızı hepimiz için işleyen, berekete dönüştüren çiftçi kardeşlerimize bütün imkanları seferber ederek sahip çıkmaya, dertlerini, sorunlarını çözmeye devam edeceğiz. Dün de ifade ettim, buğdayla koyun gerisi oyun. Anadolu topraklarında, tarımda ve hayvancılıkta destek vazgeçilmez bir ilkemizdir, bir işimizdir. Kafana göre değil artık havzana göre ekim yapacaksın. Türkiye'yi 941 havzaya böldük. Her havzadan hangi ürünün yetişeceğini, hangi ürünün ekileceğini bir bir uzmanlar çalıştı. Destekler de bu ürünlere göre verilecek. Böylece belirli bir ürünün, belirli noktalarda yoğunlaşmasının önüne geçilecek ve mağduriyetler önlenmiş olacak. Ayrıca tarımdaki destekte farklı bir uygulamayı da mazot desteğinde yapıyoruz. Mazotta yapılan destek çiftçimizin, tarım kesimimizin yüzünü güldürecek. Buradaki uygulamamız da depodaki mazotun yarısı sizden, yarısı bizden."

- "Bizim davamız, millet davası, Türkiye'ye hizmet davasıdır"

Mazot ve gübrenin tarım alanındaki iki önemli girdi olduğuna dikkati çeken Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Gübreyle ilgili bir süre önce KDV'yi kaldırdık, ayrıca ucuzlatma da gerçekleştirdik. Ama önümüzdeki yıllarda gübredeki politikamız, daha az kimyasal gübre, daha fazla biyolojik ve organik gübre. Çünkü kimyasal gübrenin yarıdan fazlası toprağa geçiyor, toprağı çoraklaştırıyor ve toprağın verimini ortadan kaldırıyor. Onun için daha fazla biyolojik gübreyi teşvik edeceğiz. Hem kimyasal gübrelerin, fosfatlı, nitratlı gübrelerin, terör örgütlerinin bir silahı olmaktan kurtaracağız hem de toprağımızın çoraklaşmasının önüne geçeceğiz.

Tarım desteklerinde önemli bir değişikliği de şu şekilde yapıyoruz: Bilindiği gibi yılda ortalama 13-14 milyar liralık tarıma desteğimiz var. Geçtiğimiz 14 yılda 90 katrilyon tarıma destek verdik. Vereceğimiz bu destekleri bundan sonra parça parça yıl boyunca değil, iki partide vereceğiz. Bir ekim döneminde, bir de hasat döneminde. Böylece çiftçiler aldıkları desteğin de bir kıymetini bilecekler, bir değerini görecekler. Bizim bu milletin yüzünü güldürmekten, hayatını kolaylaştırmaktan başka hiçbir derdimiz yok. Bizim davamız, millet davası, Türkiye'ye hizmet davasıdır."

(Sürecek)


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler