AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (5)-"15 Temmuz darbe girişimiyle patlama yapması beklenen döviz hareketleri, spekülatörlerin istediği gibi olmadı. Vatandaş hem darbecileri halletti hem de onları yerle bir etti. 12 milyar dolar parayı cebinden bankalara

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "15 Temmuz darbe girişimiyle patlama yapması beklenen döviz hareketleri, spekülatörlerin istediği gibi olmadı. Vatandaş hem darbecileri halletti hem de onları yerle bir etti. 12 milyar dolar parayı cebinden bankalara yatırdı. Bu milletle dans edebilir misin kardeşim? Bu millet baştacı bir millet..." dedi.

Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Meclis gündeminde bulunan ve yasalaştırılması planlanan düzenlemelerle ilgili bilgi verdi. İhtisas mahkemelerini çoğaltacaklarını belirten Yıldırım, "Bilişimle ya da finansla ilgili herhangi bir mahkeme bakınca olmuyor. Bunlar uzmanlık istiyor. Denizcilikle ilgili... Burada ihtisaslaşmaya gideceğiz." diye konuştu.

Diğer alanlarda olduğu gibi bir uzlaşma mekanizması getireceklerini anlatan Yıldırım, konuyla ilgili şu bilgiyi verdi:

"Her şeyi mahkemeye taşımaya lüzum yok. Mahkemeden önce 'kardeşim gel otur, barışalım'. Birisi hakemlik yapacak, barıştıracak. Helalleşeceğiz; herkes yoluna gidecek. Bunlar ne için yapılacak? Hem vatandaş birbiriyle daha az davalı, nizalı olsun diye hem de zaman kaybı. Yargılamada zaman çok uzuyor. Bunların önüne geçeceğiz. İstinaf mahkemeleri bu anlamda çok ciddi, büyük bir adımdır. İstinaf mahkemelerinin sonuçlarını birkaç sene içinde göreceğiz. Öyle Yargıtay, Danıştay, yüzbinler, milyonlarca dosyayla uğraşmak zorunda kalmayacak. Dosya sayısı çok olunca hem zaman kaybı oluyor hem üstün körü bakılıyor; yeterli zaman ayrılamıyor. Aynen AK Parti döneminin öncesindeki sağlık sistemi gibi... 300 kişiyi muayene edeceğim. Nasıl edeceğim? Aç ağzını 'öh, püf de', hadi dışarı. Böyle muayene olur mu? Ne röntgen var ne emar var ne tetkik var ne laboratuvar var."

Yıldırım, dinleyici locasındaki bir kişinin, "Tıpkı Feto gibi, ceketinin üstünden tansiyon ölçtüler." demesine, "Fazla detaya girmeyelim." karşılığını verdi.

Başbakan Yıldırım, "15 Temmuz darbe girişimiyle patlama yapması beklenen döviz hareketleri, maalesef spekülatörlerin istediği gibi olmadı. Vatandaş hem darbecileri halletti hem de onları yerle bir etti. 12 milyar dolar parayı cebinden bankalara yatırdı. Bu milletle dans edebilir misin kardeşim? Bu millet baştacı bir millet." diye konuştu.

-"Çıkaracağız, merak etmeyin"

Bir kişinin "Feto pabucu yarım, çık dışarıya oynayalım." sözlerine, "Çıkaracağız, çıkaracağız, merak etmeyin." karşılığını verdi. Yıldırım; konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sonuç olarak Türkiye, hem terör hem ekonomik hem diplomatik saldırılara karşı evelallah direncini artırarak yoluna devam ediyor. Bizi 2023 hedeflerimize ulaşmaktan, 2053 ve 2071 vizyonumuzu gerçekleştirmekten hiçbir güç alıkoyamaz. Yeter ki milletimizle olan bağımızı sımsıkı tutalım. Yeter ki millete hizmet yapmaya devam edelim, milletin hayallerini gerçeğe dönüştürelim. Kaderin üstündeki kadere teslim olan bizler için girdiğimiz her mücadele bir imtihandır değerli kardeşlerim. Her imtihan aynı zamanda bir şükür vesilesidir."

Yeni yasama yılının ülke ve millet için hayırlı olmasını dileyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Muharrem ayına girdik. Muharrem ayı önemli aylardan biri... Özellikle de aşure günü, İslam ve dinler tarihinde önemli güzel günlerin yaşandığı bir gündür ama üzücü bir olayın da yıl dönümüdür; Kerbela. Peygamber Efendimizin ehlibeytinin hunharca, Hz. Hüseyin Efendimizin şehit edildiği gündür. Muharrem ayında da Alevisi, Sünnisi ile dayanışma içinde kardeşliğimizi güçlendirerek bugünün feyzinden, bereketinden hep birlikte istifade edeceğiz. Bu vesileyle hem aşure gününü, hem de idrak ettiğimiz Hicri yeni muharrem ayını tebrik ediyorum, hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu aylar haram aylardır ama anlayana... Teröristlere değil. İnşallah bu ay anlaşmazlıkların, çatışmaların sona erdiği bir ay olur. Suriye ve Irak'ta gözü yaşlı insanların kurtuluşuna vesile olur."

Yıldırım, AK Parti istişare toplantısının 20, 21 ve 22 Ekim tarihlerinde Afyonkarahisar'da yapılacağını hatırlatarak, ülke meselelerini ve parti gündemindeki konuları kapsamlı şekilde değerlendireceklerini sözlerine ekledi.

Başbakan Yıldırım, yeni yasama yılının ilk grup toplantısındaki konuşmasına başlamadan önce uzun süre slogan atılması üzerine, “Gençler hangi maçtayız? AK parti grup toplantısındayız, unutmayın." dedi.

Yıldırım'ın kentlerden gelenler anons edilirken Yozgat için az alkış gelmesi üzerine, "Yozgat'a destek verin." demesi gülüşmelere yol açtı.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının ardından grup toplantısı kapalı devam etti.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler