AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (3) - "Ordumuz bizim milletimizin bağrından çıkmıştır. Ülkemizin tehditlere karşı güvencesidir. Vatandaşlarımızın bu asırlık orduya zarar verecek bir hareketin içinde olmamasını özellikle istirham ediyorum. Bu çete bozun

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Ordumuz bizim milletimizin bağrından çıkmıştır. Ülkemizin tehditlere karşı güvencesidir. Vatandaşlarımızın, bu asırlık orduya zarar verecek bir hareketin içinde olmamasını özellikle istirham ediyorum. Bu çete bozuntuları, bu yapı içerisinden, ordu içerisinden tek tek çıkarılıp ayıklanacak. Ona şüphe yok." dedi.

Yıldırım, AK Parti TBMM Grubu'nda yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Darbecilerin yargılanması ve cezalandırılması konusunda vatandaşların rahat olması çağrısında bulunan Başbakan Yıldırım, "Öyle zannediyorum ki bu canice girişime mevcut olan en ağır ceza verilecektir. Mevcut yetmiyorsa, milletim rahat olsun gerekli düzenlemeyi yapmaktan da imtina etmeyeceğiz. Milletin mesajı başımızın üstündedir. Bağımsız mahkemelerimiz suçluyla suçsuzu birbirinden ayırarak, adaletin tecellisini mutlaka sağlayacak." ifadesini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım, yaşanan darbe girişiminin ardından, devletin bütün kurumlarının ayakta ve işlerinin başında olduğuna dikkati çekerek, "Ekonominin tüm araçları, bankalar açıktır. İşlerini serbestçe, özgürce yapmaktadır. Bu paralel terör örgütü darbede başarılı olamayınca 'Türkiye artık normal bir ülke değildir. Para göndermeyin, ticaret yapmayın. Türkiye'ye kapıları kapatın.' diye propagandaya başladılar. Ama milletimiz ekonomik alanda da piyasada da ülkesine sahip çıktı ve götürdü, milyarları bulan dövizini bozdurdu, bankalara yatırdı. İşte bu aziz milletin önünde şapka çıkarılır. Vatanseverlik budur, ülkeyi sevmek budur." diye konuştu.

- "Allah şerleri hayra tebdil eder"

Darbe girişimine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bu Allah'ın lütfudur." ifadesini kullandığını anımsatan Yıldırım, "Allah şerleri hayra tebdil eder. Büyük sıkıntı yaşadık, büyük badire atlattık ama şimdi bunu ülkemiz, demokrasimiz ve geleceğimiz için bir fırsata çevireceğiz. Daha ilk andan itibaren 79 milyon birbirine kenetlendi. Bu duruşu muhafaza etmek için elimizden geleni yapacağız." ifadesini kullandı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım, medya kuruluşlarının da bu süreçte çok güzel bir sınav verdiğini, aynı sağduyulu davranışı bundan sonra da devam ettireceklerine inandığını kaydetti.

Yazılı ve görsel medya kuruluşlarına, basın emekçilerine teşekkürlerini ileten Yıldırım, "Partilerimiz de çok güzel duruş sergiledi. Birlik, beraberlik, dayanışma ruhu en üst düzeye çıktı. Sivil toplum örgütlerimiz, iş dünyamız, bütün toplum kesimleri güzel bir imtihan verdi. Bu güzel iş birliğini bundan sonra da ülkemizin büyümesi, gelişmesi, halkımızın refahı için devam ettirmemiz hayati öneme sahiptir." dedi.

"Türkiye'nin içindeki hainleri temizlemiş şekilde yeni bir sürece girdiğini" vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:

"Göreceksiniz bölücü terör örgütüyle mücadele daha da etkin bir sonuçla devam edecek. Ekonomimiz daha da büyüyecek, iç tartışmalarla enerjimizi tüketmeyeceğiz. Artık ülkemizin aydınlık geleceğine yoğunlaşacağız. Dostlukları artıracağız, düşmanlıkları azaltacağız. Bunu hem dışarıda yapacağız, yapıyoruz hem de içeride yapacağız."

- "O kadar çok kişi, kurum ve kesim teşekkürü hak ediyor ki"

"O kadar çok kişi, kurum ve kesim teşekkürü hak ediyor ki. Tek tek saymak bile başlı başına uzun zaman alıyor." diyen Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Her bir polisimizin alnından öpüyorum. Onlar bu ülkenin darbe önleyen yiğitleridir. Vatanını, milletini seven, bayrağını seven subayımızı, askerimizi de gönülden tebrik ediyorum. Sivil topluma, sağlık çalışanlarına, valilerimize, belediye başkanlarımıza, bu süreçte gece gündüz demeden elinden gelen her türlü katkıyı sağlayan tüm kamu mensuplarına teşekkür ediyorum. Ayrıca bu terör girişimine tevessül edenleri derdest eden savcılarımıza, başsavcılarımıza teşekkür ediyorum. Adalet camiamıza teşekkür ediyorum. Polisimizle birlikte kolkola, vatan sevgisiyle bir saniye bile kaybetmeden bu terör çetelerini bir bir derdest ederek, millete nefes aldırdılar."

- "Asker elbisesi içerisine gizlenmiş çetelerdir, hainler..."

"Bir kesim var, o kesim hak ettiği cezayı alacaktır. Onlar asker elbisesi içerisine gizlenmiş çetelerdir, hainlerdir." ifadesini kullanan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Onlara her türlü ceza verilecektir. Bunun bilinmesini istiyorum. Ama kahraman silahlı kuvvetlerimizi, milletimizin gözbebeği ordumuzu bunlarla karıştırmayacağız. Ordumuz bizim milletimizin bağrından çıkmıştır. Ülkemizin tehditlere karşı güvencesidir. Vatandaşlarımızın bu asırlık orduya zarar verecek bir hareketin içinde olmamasını özellikle istirham ediyorum. Bu çete bozuntuları, bu yapı içerisinden, ordu içerisinden tek tek çıkarılıp ayıklanacak. Ona şüphe yok. Ordumuz daha da güçlenerek, bundan sonra ülkesinin, milletinin güvenliği için hizmetinde olmaya devam edecek."

"Aziz milletimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu kalkışmayı, bu darbeyi önleyen en büyük gücümüz millettir." diye konuşan Yıldırım, 780 bin kilometrekare vatan toprağının her köşesinde destan yazıldığını vurguladı.

Darbe girişiminde şehit düşenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyen Başbakan Yıldırım, "Partimizin kuruluşundan bugüne kadar bütün seçimlerde, bütün tanıtım faaliyetlerinde fedakarca çalışan Erol Olçak ve fidan gibi evladını, şehit kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Acıbadem Türk Telekom'a girenleri önlemek için hayatını ortaya koyan, arkadan kalleşçe vurulan Mete Sertbaş'ı, muhtarımızı rahmetle anıyorum. İsmini sayamadığım 208 şehidimizin her birini rahmet ve minnetle anıyorum. Mekanları cennet olsun. Rahat olun, kanınız yerde kalmayacak aziz şehitler." değerlendirmesinde bulundu.

- "Külliye'nin karşısındaki ormanlığı da 'Demokrasi Şehitler Parkı' olarak ilan ediyorum"

15 Temmuz demokrasi bayramının mübarek olması dilediğinde bulunan Yıldırım, "Külliye'nin karşısındaki ormanlık alanı da 'Demokrasi Şehitler Parkı' olarak ilan ediyorum." diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önce Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Milli Güvenlik Kurulu'nu, arkasından yine Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Bakanlar Kurulu'nu topluyoruz. Yarın bu yaşadığımız süreçlerle ilgili önemli kararlar alacağız. Artık kaybedecek zamanımız yok. Neyin yapılması gerektiğini biliyoruz, nasıl yapılması gerektiğini biliyoruz. Bu olağanüstü şartlardan bir an önce bu sorunlardan kurtulmanın yolunun ne olduğunu biliyoruz. Onun için yarını bekleyelim, inşallah ülkemiz için çok güzel kararları vatandaşlarımızla paylaşacağız. Bir daha böyle olayların yaşanmaması için yüzde bir bile risk alma imkanımız, ihtimalimiz yok. Bütün alanları yüzde yüz emniyete almamız gerekiyor. Bunun için süreçleri başlattık ve hızlı bir şekilde sonuçlarını da alacağız."

- Notlar

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da toplantının başında yaptığı kısa konuşmada, bu toplantının diğerlerinden ayrı bir anlamı olduğunu bildirdi.

Bostancı, "Allah korusun, bu darbeci maceraperestlerin bir an için bile başarılı olduklarını varsayarsak, o zaman Türkiye'de çok farklı bir tablo olacaktı ve bugün hiçbirimiz burada olmayacaktık. Mesele, bizim burada olmayışımız değil, hiçbir demokratik kurum ve kuruluş yerli yerinde olmayacaktı. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız, darbecilere karşı daha ilk anda halkı sokağa çağırarak, halkın çıplak yumruğu karşısında hiçbir silahın işe yaramayacağını cümle aleme göstermiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada Başbakan Yıldırım, AK Parti TBMM Grup Toplantısı için salona geldiğinde, ön sırada oturan bütün milletvekilleri ile tokalaştı. Milletvekilleri ve salonda bulunan partililer de Yıldırım'ı ayakta alkışladı.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, kadın milletvekillerine, "Ne Mutlu Türküm Diyene, Türkiye" yazılı atkı dağıttı.

İzleyiciler, "Ankara burada, darbeciler nerede?" sloganları attı.

Başbakan Yıldırım, Grup Toplantısı'nın ardından, saldırı nedeniyle zarar gören TBMM'deki bölümleri gezerek, incelemelerde bulundu.

Yıldırım, TBMM'de oluşan hasarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :