AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan, Başbakan Yıldırım: (4)- "2002 yılında bir antibiyotik için 63 lira ödenirken, şimdi sadece 9 lira ödeniyor. Ne kadar soymuşlar bu milleti görüyorsunuz değil mi ey milletim"- "Daha da güzel olacak. Şimdi, yerli ve milli ilaç sanayisini gelişt

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, 2002 yılında bir antibiyotik için 63 lira ödenirken, şimdi sadece 9 lira ödendiğini belirterek, "Ne kadar soymuşlar bu milleti görüyorsunuz değil mi ey milletim. Daha da güzel olacak. Şimdi, yerli ve milli ilaç sanayisini geliştirecek adımları da hızlandırıyoruz." dedi.

Yıldırım, AK Parti TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, sağlık alanındaki reformları anlattı.

Artık özel hastaneler dahil olmak üzere, acil ve yoğun bakım gereken hastalardan ücret alınmadığını belirten Yıldırım, ayrıca hava ambulans sistemi kurduklarını bildirdi.

Yıldırım, 2008'den 2015 yılı sonuna kadar 30 bin 227 hastanın naklini hava yoluyla, uçakla helikopterle gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "İşte büyük Türkiye bu, boş laflarla büyük Türkiye olunmuyor; vatandaşa hizmetle, vatandaşın hayalini, özlemini gerçeğe dönüştürmekle oluyor." dedi.

2002'de 618 olan ambulans sayısını 5 bin 500'e çıkardıklarına değinen Yıldırım, halk sağlığı ve aile hekimliği uygulamasının hayata geçtiğini, bütün vatandaşların temel sağlık hizmetlerini ücretsiz alabildiğini belirtti.

Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Gençliğimde babaannem hasta, gidiyoruz hastaneye, kuyrukta bekliyoruz ama bir türlü sıra gelmiyor, daha da hasta oluyor eve geliyoruz. Bunun yerine çareyi bulduk, dedik ki 'babaanne sen gitme, ben gideyim muayene olayım, senin hastalığını söyleyeyim ilaçlarını alayım, geleyim.' Okmeydanı Hastanesinde fiş alırdık, kuyruğa girerdik, öğlene doğru sıra gelirdi. Doktor konuşur ama yüzümüze bakmazdı; 'ne var, söyle, işim var...' Zaten bir şey söyleme şansın yok. Fırsat bulup anlatmaya başlarsın. Doktor, 'yav kardeşim senin de bu genç yaşta ne kadar çok hastalığın var?' der. Halbuki ailede kim hasta ise onların hastalığını da söylüyoruz ki onlara da ilaç alalım. Başka türlü muayene olma şansı yok. Zaten tomografiydi, filimdi, teknikti; bunlar hak getire. Suratına bakıyor, 'neren ağrıyor? Ağzını aç, e de, a de, b de; bitti.' Türkiye nereden nereye geldi.

Bunlar unutulur. AK Parti iktidarda iken doğan gençler, bugün 14-15 yaşına geldi, onlar bilmez ama onların büyükleri Türkiye'nin nereden nereye geldiğini, bir daha o günlere gitmenin ne anlama geldiğini 7 Haziran'da gördüler, hemen kararlarını değiştirdiler. Aman başımıza buda mı gelecek deyip, 1 Kasım'da tekrar iş başına AK Parti.... Durmak yok yola devam."

- "Aile hekimliğine büyük yatırım yaptık"

Başbakan Yıldırım, bütün vatandaşların sağlıkla ilgili kayıtlarının aile hekimliklerinde tutulduğunu ifade ederek, vatandaş ikinci kademe sağlık hizmeti alması gerektiğinde bu kayıtlara bakıldığını söyledi.

Aile hekimliğine büyük yatırım yaptıklarını ve güzel sonuçlar aldıklarını vurgulayan Yıldırım, gezici sağlık hizmetlerini şehirlerden köylere ve kırsal alana yaydıklarını belirtti. Binali Yıldırım, iktidarlarından önce, aileleriyle birlikte 37 milyon SSK işçi ve emeklisinin SSK ve dispanserlere mahkum olduğunu anımsatarak, hastaneleri tek çatı altında birleştirerek vatandaşların bütün sağlık kurumlarından hizmet almasını sağladıklarını bildirdi.

Yıldırım, "2002 yılında hasta başına hekime müracaat sadece 3, bugün 8,3. Yani hasta yılda 8 kere hekime gidebiliyor. Daha çok hasta olduğundan mı? Değil, daha önce gidemiyordu da ondan. Şimdi rahat ulaşıyor, hasta olmadan gerekli tedbirleri almak için hekime gidiyor." diye konuştu.

- "Nitelikli yatak oranını arttırdık"

2002 yılında yüzde 6 olan nitelikli yatak oranını yüzde 50'inin üzerine çıkardıklarına dikkati çeçken Yıldırım, Sağlık Bakanlığının personel sayısını da 256 binden 568 bine çıkardıklarını ifade etti.

Binali Yıldırım, yetersiz tedaviden dolayı hayatını kaybeden böbrek hastasının kalmadığına değinerek, "Diyaliz hastaları evlerinden alınıyor, tedavileri yapılıyor, sonra evlerine bırakılıyor. Bunun için de 5 kuruş ücret alınmıyor. Sosyal devlet, milletini düşünen devlet, milletine emreden değil hizmet eden devlet; AK Parti iktidarında meydana geldi." dedi.

İktidarları dönemlerinde başlattıkları "evde sağlık hizmeti uygulamasını" devam ettirdiklerini belirten Yıldırım, organ nakli bekleyen hastalar için Ulusal Organ Nakli Birliği oluşturduklarını anımsattı. 2002 yılında 745 olan organ naklinin, 2015 yılı sonu itibariyle 4 bin 552'ye ulaştığına işaret etti.

- Mobil eczane uygulaması"

Başbakan Yıldırım, mobil eczane uygulamasını başlattıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Herkesin ilaçlara serbestçe ulaşımını sağladık. 2002 yılında bir antibiyotik için 63 lira ödenirken, şimdi sadece 9 lira ödeniyor. Ne kadar soymuşlar bu milleti, görüyorsunuz değil mi ey milletim. Daha da güzel olacak. Şimdi, artık yerli ve milli ilaç sanayisini geliştirecek adımları da hızlandırıyoruz. Sağlıkta, yönetişim şeklinde de bir yeniliğe gidiyoruz, basitleştireceğiz. Vatandaşın sade bir yönetimle daha etkin, daha hızlı hizmet almasının yolunu açıyoruz."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :