AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (5)- "(Dokunulmazlık) Bundan sonra iş yargının işidir. Bizim söyleyeceğimiz hiçbir söz kalmadı. Yüce Meclis söylemesi gereken her şeyi söyledi. Her şey konuşuldu ve milletimizin umumi arzusu yerine getirildi"- "Toplum ba

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, dokunulmazlık konusunda bundan sonrasının yargının işi olduğunu belirterek, "Bizim söyleyeceğimiz hiçbir söz kalmadı. Yüce Meclis söylemesi gereken her şeyi söyledi. Her şey konuşuldu ve milletimizin umumi arzusu yerine getirildi." değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin konulara değindi.

Dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa değişikliğinin Meclis'ten geçtiğini, Cumhurbaşkanı tarafından onaylandıktan sonra kesinlik kazandığını hatırlatan Yıldırım, bundan sonraki sürecin yargının işi olduğunu söyledi.

Yıldırım, "Yargı, bütün dosyaları inceleyecek, gerekli gördüğü hakkında kovuşturmaya yer varsa onu yapacak, yoksa takipsizlikle sonuçlanacak. Bundan sonra bizim söyleyeceğimiz hiçbir söz kalmadı. Yüce Meclis söylemesi gereken her şeyi söyledi. Her şey konuşuldu ve milletimizin umumi arzusu yerine getirildi." diye konuştu.

Muhalefetin dokunulmazlığın kalkması konusunda baştan beri ısrarla üzerlerine geldiğini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Belki bu dokunulmazlık konusu sınırlı tutulabilirdi, terörle destekle sınırlı tutulabilirdi. Ama ne diyeceklerdi? 'AK Parti'liler kendi dokunulmazlık dosyalarını muhafaza etmek, kendilerine dokunulmasının önüne geçmek için böyle bir şey getirdiler.' Biz de bu istismara müsaade etmeyeceğiz, hodri meydan. Herkesin dokunulmazlığı kaldırılsın, kime dokunulacaksa yargı gereğini yapsın' dedik. Biz öyle bir çıkış yaptıktan sonra bu sefer bocalamaya başladılar. Efendim, 'İşte kaldırmasak da etmesek de niye bunu yapıyoruz' gibi laflar etmeye başladılar ve toplum baskısını gördükleri için görüşmelerde hep karşı durdular ancak oy kullanmak zorunda kaldılar. Ne oy verdiler o ayrı mesele de... Oy kullanmak zorunda kaldılar. Ama hemen arkasından soluğu Anayasa Mahkemesinde aldılar. Madem 'Kalksın' diyorsunuz, niye gidiyorsunuz oraya? İşte kalktı. Haklı, haksız, yanlış, doğru ortaya çıkacak. Türk adaletine hepimiz her şeye rağmen güvenmek zorundayız, güveniyoruz. Çünkü adalet devletin temelidir, adalet mülkün temelidir. Artık ülkemiz bu kısır çekişmelerden çok yoruldu. Enerjimizi kalkınmaya, büyümeye, Türkiye'nin bölgesinde önemli bir ülke olması için bütün gücümüzü buralara hasletmemiz gerekiyor."

- "Bu terör saldırısını kınıyoruz. Bu konuda bizim çifte standardımız yok"

ABD'nin Orlando kentindeki terör saldırısına değinen Yıldırım, hangi amaçla olursa olsun terörün her türlüsünü tereddütsüz lanetlediklerini, bunun acısını herkesten daha çok çeken ve yaşayan bir millet olduklarını kaydetti. "Bu terör saldırısını kınıyoruz. Bu konuda bizim çifte standardımız yok. 'Senin teröristin sevimlidir, benimki sevimsizdir', böyle bir düşünce asla bizde yer bulmaz" diyen Yıldırım, terörün ortak amacının huzuru bozmak, insanların can ve mal güvenliğini yok etmek, ülkede kargaşa ortamı çıkarmak olduğunu söyledi.

Yıldırım, "Bir kez daha Amerika ve Amerikan halkının acılarını paylaşıyoruz. Dostlarımızın, terörle mücadele konusunda daha yakın, daha samimi ve daha ortak bir iş birliği içinde olmalarını da bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

- "Alman Parlamentosu tarihi bir yanlış yapmıştır"

Alman Parlamentosunun "tarihi yalana imza attığını" ifade eden Yıldırım, tarihçilerin bile mutabık olmadığı, uluslararası mahkemelerin bile farklı kararlar verdiği bir konuda parlamenterlerin üçte biri katılımla karar aldığını, sözde Ermeni soykırım kararını kabul ettiğini belirtti.

Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şunu çok açık ve net söylemek istiyorum; Alman Parlamentosu tarihi bir yanlış yapmıştır. Türkiye-Almanya ilişkilerine çok ciddi zarar vermiştir. Dolayısıyla bu karar bizim açımızdan yok hükmündedir. Bunun böyle bilinmesini özellikle ifade etmek istiyorum. Ne karar alırsanız alın Türkiye'nin geçmişi bellidir. Bizim tarihimizde soykırım yoktur. Bize soykırım suçlaması yapanların aynaya bakıp 2. Dünya Savaşı'nda yaptıklarını bir kez daha hatırlamalarını öneriyoruz. Ecdadımız üç kıtada 619 yıl hoşgörüyle, kardeşlikle hüküm sürmüştür. Daha 90'larda Balkanlarda, Bosna'da olanlar bütün insanlığın hafızasında. Suriye'de, Irak'ta, Somali'de, Kuzey Afrika'da olanların hesabını veremeyenler, efendim 100 yıl önce aslı astarı olmayan bir meselenin peşine düşmüşler. Akılları sıra Türkiye'yi buradan köşeye sıkıştırmak istiyorlar. Asla başaramazlar. Biz geçmişimizle de övünüyoruz, geleceğimize de güveniyoruz."

- "Bayram için Türkiye'ye gelin" çağrısı

Bütün enerjilerini Türkiye'nin geleceğini inşa etmek için harcadıklarını vurgulayan Yıldırım, "Çalışacağız, çalışacağız, daha çok çalışacağız. Türkiye'nin büyümesi, milletimizin yüzünün gülmesi için her türlü gayreti göstereceğiz. 14 yıllık Türkiye'nin kazanımını korurken, üzerine yeni kazanımlar ve eserleri bir bir ilave edeceğiz. Daha çok yatırım yapan, daha çok üreten ve ekmeği daha fazla büyüten ve adilce paylaşan müreffeh Türkiye için akıl teri, alın teri dökmeye devam edeceğiz. Bizler Meclis'te kurumlarımızla koştururken milletimiz de Türkiye için sahada koşturuyor" dedi.

Avrupa Futbol Şampiyonası'nın başladığını, ilk karşılaşmada beklediklerini bulamadıklarını ama umutlu olduklarını vurgulayan Yıldırım, A Milli Takım'a, teknik direktör ve ekibine başarılar diledi. "İnşallah güzel sonuçları ve güzel haberleri bizlere yaşatacaklar." diyen Yıldırım, ramazan ayının ülkeye ve İslam dünyasına hayırlar getirmesini diledi.

Bayramın yaklaştığını, tatilin 9 gün olduğunu, vatandaşların programını rahat planlamaları, sevdikleriyle kavuşarak hasret gidermeleri ve tatil yapmaları için bu kararı erken açıkladıklarını anlatan Yıldırım, "Yurt dışında yaşayan bütün vatandaşlarımıza bir çağrımız var; bu bayram için Türkiye'ye gelin. İmkanı olan herkesin Türkiye'ye gelmesini, anavatanda kardeşleriyle kucaklaşmasını, dayanışmasını artırmasını, ortaya koymasını istiyorum. Seyahatleri, konaklamaları kolaylaştırılacak ve kardeşleriyle, akrabalarıyla hasret gidermeleri, bayramı bayram tadında geçirmeleri için Hükümetimiz 7 gün 24 saat emirlerinde olacak." diye konuştu.

Meclis çalışmalarında milletvekillerine başarılar dileyen Yıldırım, konuşmasını, "Günümüz aydın, geleceğimiz mübarek olsun. Verimli ve güzel bir çalışmayı inşallah bu hafta gerçekleştirmiş olacağız. Biz bugün Kütahya'ya gideceğiz, madende çalışan arkadaşlarımızla iftarda bir araya geleceğiz. Onlara sizin selamınızı götüreceğiz." diyerek tamamladı.

Öte yandan Yıldırım, Grup Toplantısı'na gelirken, TBMM Şeref Holü'nde, "Geçmişten Günümüze Tutanak Belge ve Materyalleri Sergisi"ni gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler