AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (2)- "Kendilerine biçilen tek misyonun AK Parti'ye ve şahsımıza zarar vermek olduğunu göremeyecek kadar hırslarının esiri olanların hükmünü milletimiz zaten veriyor"- "Türkiye'nin istiklali ve istikbali içi

TBMM (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kendilerine biçilen tek misyonun AK Parti'ye ve şahsımıza zarar vermek olduğunu göremeyecek kadar hırslarının esiri olanların hükmünü milletimiz zaten veriyor. Türkiye'nin istiklali ve istikbali için hayatını ortaya koyarak çalışanlarla, dikensiz bahçelerde kendi ikbali için yollara düşenlerin farkını milletimiz çok iyi biliyor." dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bu süreçte kendilerine düşenin, kendi içlerini sağlam tutmak, hedeflerinden uzaklaşmamak, geçmişteki hatalardan uzak durmak olduğunu söyledi.

Meclis Grupları başta olmak üzere, tüm teşkilatlarının bu konuda anlayış ve güç birliğinde olduğunu görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, "Kendilerine biçilen tek misyonun AK Parti'ye ve şahsımıza zarar vermek olduğunu göremeyecek kadar hırslarının esiri olanların hükmünü milletimiz zaten veriyor. Siz hiç merak etmeyin Türkiye'nin istiklali ve istikbali için hayatını ortaya koyarak çalışanlarla, dikensiz bahçelerde kendi ikbali için yollara düşenlerin farkını milletimiz çok iyi biliyor." diye konuştu.

- "Kalbimizle kucaklayacağımız günler uzak değil"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son grup toplantısından bugüne kadar gündemlerindeki en önemli meselelerden birinin de Kudüs olduğunu anımsattı.

Erdoğan, ABD'nin Kudüs'ü, İsrail'in başkenti olarak tanıma kararının hemen ardından başlattıkları yoğun diplomasi trafiğini, bunu açıklamalarının resmen yapılmasıyla birlikte hızla bir çalışma başlattıklarını anlattı.

İstanbul'da 13 Aralık'ta topladıkları İslam İşbirliği Teşkilatı olağanüstü zirvesinin, İslam dünyasının uzun zamandır ilk kez bir konu etrafında güçlü bir şekilde kenetlenmesine vesile olduğuna işaret eden Erdoğan, ikircikli davranan kimi ülkelerin de olduğunu kaydetti. Erdoğan, ancak genel görüntünün gelecekleri açısından ümit verici olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kırmızı çizgimiz olarak ilan ettiğimiz Kudüs'ün, Müslümanlar açısından taşıdığı değerin ve bu konuda göze alınabilecek fedakarlıkların boyutunun bazı devletler tarafından anlaşılamadığı görülüyor. İstanbul'daki zirvenin ardından konuyu, Birleşmiş Milletler platformlarında da sıkı şekilde takip ederek Kudüs'ün dünya gündeminin en üst sırasına çıkmasını sağladık. Rabb'imiz, 'Sizin şer bildiklerinizde hayır; hayır bildiklerinizde şer olabilir' buyuruyor. Kudüs meselesininde bu ilahi takdire uygun şekilde Müslümanlar için hayıra tebdil olacağına yürekten inanıyoruz. Bir süredir sadece düşlerimizde görmekte yetindiğimiz Kudüs ve Harem-i Şerif'i kollarımızdaki ve kalbimizle kucaklayacağımız günler inşallah uzak değildir.

Bunun birinci şartı ise önce Türk milleti olarak bizim kendi aramızdaki birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirmemiz, ardından da tüm İslam dünyasının aynı feraseti gösterebilmesidir. Kudüs'ün Hz. Ömer'den sonraki ikinci fatihi Selahaddin Eyyubi, 'Dostlarıyla uğraşanlar düşmanlarını yenemez.' diyor. Bizim dostlarımızla kenetlenip tüm gücümüzü ve zamanımızı, düşmanlarımızla olan mücadelemize hasretme vaktimiz çoktan gelmiştir."

- 14 eser restore edildi

Erdoğan, bunları söyleyince birilerinin, kendilerini, "ayrımcılıkla, ötekileştirmeyle, çoğulculuğa aykırı hareket etmekle" suçladığını ifade etti.

İstanbul'da önceki gün Bulgar cemaatinin, Türkiye tarafından restore edilen meşhur Demir Kilisesi'nin açılış törenini gerçekleştirdiklerini anımsatan Erdoğan, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Başbakan Binali Yıldırım ile farklı dinlerin Türkiye ve yurt dışındaki dini liderlerinin açılışa katıldığını anlattı.

Hükümetleri döneminde kilise, şapel, sinagog ve havra olarak 14 eseri restore edip, diğer dinlerin mensuplarının hizmetine sunduklarına işaret eden Erdoğan, Trabzon'da Sümela Manastırı'nın da restorasyonun sürdüğünü kaydetti.

- "İsrail'in şımarıklıkları"

"Eğer bizim ayrımcılık yapmak gibi bir niyetimiz olsa bu işlere niye girelim?" diye soran Erdoğan, şöyle devam etti:

"Öyle ya kimse bizi bunlara mecbur bırakmıyor. Bütün bu hizmetler inanç ve ibadet özgürlüğü konusundaki samimi duruşumuzun ürünleridir. Bizim teröre bulaşmamış, milletimizin birliğini, vatanımızın bütünlüğünü hedef almayan her türlü inanca, düşünceye kesinlikle saygımız vardır. Nitekim biz Kudüs'te sadece Müslümanların değil aynı zamanda her mezhepten Hristiyanların da haklarını savunuyoruz. Ecdadımız Hristiyan mezheplerinin her birine Kudüs'te kilise kurma ve faaliyet yürütme izni vermiştir. Asırlar boyunca ecdadımız barışı, huzuru bozmamak, diğer dinlerin mensuplarını rahatsız etmemek şartıyla Kudüs'te kimsenin ibadetine karışmamıştır, hepsini de güvence altına almıştır. Biz böyle bir ecdadın torunlarıyız."

Erdoğan, Osmanlı'nın elinden çıktığı günden beri Kudüs'te ne huzur ne de barış olduğunu dile getirerek, hele hele İsrail'in kuruluşundan itibaren bölgede uygulanan devlet terörünün, insan hakları ihlallerinin zirvesi olduğuna işaret etti.

Batı ülkelerinin özellikle de ABD'nin himayesi altındaki İsrail'in şımarıklıklarının bölge ile birlikte tüm dünyayı bir felakete doğru sürüklediğine dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

"Böyle bir zulmün ilanihaye sürmesi ve karşılıksız kalması mümkün değildir. Biz tüm samimi dostlarımıza bu ikazı yapıyoruz. Çok geç olmadan bölgede adil ve sürdürülebilir yeni bir düzenin kurulması en büyük temennimizdir. Bu çerçevede sonuna kadar Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya, onların haklarını, hukuklarını korumaya devam edeceğiz. Türkiye, İslam dünyası ve insanlık olarak Kudüs imtihanını başarıyla vermek mecburiyetinde olduğumuza inanıyoruz. "

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :