AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (3)- "Referanduma gidiyoruz ama ekonomiyi de ciddiyetle takip ediyor, mali disiplini asla ihmal etmiyoruz. Eski tür siyaset yaklaşımları sergilemiyor, 'seçim dönemi' diyerek milletin kaynaklarını heba etmiyoruz" - "Esnaf

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Referanduma gidiyoruz ama ekonomiyi de ciddiyetle takip ediyor, mali disiplini asla ihmal etmiyoruz. Eski tür siyaset yaklaşımları sergilemiyor, 'seçim dönemi' diyerek milletin kaynaklarını heba etmiyoruz." dedi.

Yıldırım, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Bize her yer Trabzon, bize her yer Sivas, bize her yer Erzincan" diyerek, 81 vilayetin isimlerini saydı ve buralardaki vatandaşlara selamlarını gönderdi.

Geçen hafta yaptığı programlar hakkında bilgi veren Yıldırım, Almanya'da "Memleket Sevdalıları"nın programına katıldığını, Ankara'da halk oylaması kampanyasını başlattıklarını ve kalabalıkların salonlara sığmadığını söyledi.

Halk oylaması kampanyasında ilk mitingi Kahramankazan'da yaptıklarını anımsatan Yıldırım, "15 Temmuz alçak darbe girişimi sırasında 8 bin kişiyle Akıncı İhanet Üssü'nü kuşatan Kahramankazan, darbecilere karşı milli iradeyi savunmak için 9 şehit veren Kahramankazan, 25 bin Kahramankazanlı büyük bir heyecanla bizi bağrına bastı. Binlerce 'evet', yüzbinlerce 'evet'e sonra milyonlarca 'evet'e döndü. Sözler Almanya'da verilmeye başlandı, Ankara'dan Arena'dan 81 vilayetimize yayıldı." diye konuştu.

- "Bahane değil iş üretiyoruz"

Kahramankazanlıların demokrasi için, milli irade için "evet" dediğini vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Evet, berekettir, 'evet' de bereket vardır. Bereket paylaşılarak çoğalır. O yüzden her demokrasi gönüllümüz 16 Nisan'a kadar konuya-komşuya, eşe-dosta neden 'evet' dediğimizi anlatacağız. 'Evet' diyerek sebepleri bir bir sıralayacağız. Diyecek ki; sadece geçen hafta havadan ve karadan terör gruplarına karşı 178 operasyon gerçekleştirdik, 40'a yakın teröristi etkisiz hale getirdik. Sadece bir haftada DEAŞ ile ilişkisi olan 66 kişi güvenlik birimlerimizce ele geçirildi.

Bir nokta çok önemli; biz AK Parti hükümeti olarak bahane değil, iş üretiyoruz. Şu an referandum var diyerek millete karşı sorumluluğumuzu asla unutmuyoruz, işlerden asla taviz vermiyoruz. Referanduma gidiyoruz ama ekonomiyi de ciddiyetle takip ediyor, mali disiplini asla ihmal etmiyoruz. Eski tür siyaset yaklaşımları sergilemiyor, 'seçim dönemi' diyerek milletin kaynaklarını heba etmiyoruz. Referanduma gidiyoruz ama memleketin dört yanında projelere, yatırımlara hız kesmeden devam ediyoruz."

- KOBİ'lere verilen destek

Başbakan Yıldırım, dünyanın en büyük havalimanı inşaatının İstanbul'da son sürat devam ettiğini, Ankara-İzmir yüksek hızlı tren yapımının sürdüğünü anlattı.

KOSGEB aracılığıyla KOBİ'lere gerekli şartları sağlamaları durumunda 3 yıl vadeli, faizsiz 50 bin liraya kadar kredi verileceğinin geçen hafta ilan edildiğini belirten Yıldırım, 460 bin 167 işletlemeye bu krediyi verme kararı aldıklarını, kredi verme işlemlerinin de bugün başladığını söyledi.

Yıldırım, "Bu bağlamda esnafa, küçük işletmelere yaklaşık 11 milyar lira nakit kaynak sağlıyoruz. Ödemeler işletmenin yıllık cirosuna göre 20 bin ile 50 bin lira arasında değişiyor. İlk yıl ödeme yok, geri kalan 2 yılda da faiz yok, aldığın parayı ödüyorsun, eşit taksitlerle. 50 bin liraya kadar olan sıfır faizli kredinin ağırlıklı olarak ihtiyacı olan küçük esnafa verilmesi sağlanıyor." dedi.

-Konut satışlarındaki artış

Vergilerini düzenli ödeyen mükelleflere yüzde 5 indirim yapan yasa ile yurt dışında yaşayan vatandaşların veya yabancıların Türkiye'den konut veya iş yeri satın almaları halinde KDV'den muaf tutulmasını sağlayan yasanın TBMM'den geçtiğini anımsatan Yıldırım, "Böylelikle bir avantaj sağladık ancak bunu kötüye kullanıp, ticarete dökerlerse alınmayan KDV tekrar onlardan geri alınacak. Bu, konut sektörünü, emlak sektörünü canlandıracak, aynı zamanda dışarıdan Türkiye'ye döviz girişini de artıracak önemli bir karardır." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, TBMM'de kabul edilen yasayla TEDAŞ borçlarının, tarımsal kredi alacaklarının ve çiftçilerin Ziraat Bankasına olan borçlarının yeniden yapılandırıldığını belirterek, "Bu kanunlarla yaptığımız düzenlemelerin olumlu etkilerini şimdiden görmeye başladık. Ocak ayında konut satışları bir önceki yıla göre yüzde 13 artış gösterdi." ifadesini kullandı.

Yurt dışında Türkiye Uzay Ajansının kurulması, uzaya yönelik faaliyetlerin düzenlenmesi için de bir kanun tasarısının geçen hafta Meclise gönderildiğini, tasarının bu hafta TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda görüşülerek Genel Kurula geleceğini bildiren Yıldırım, "Uzay ve havacılık teknolojileriyle sistemlerinin geliştirilmesi, yerli ve milli kabiliyetimizin artırılması bu kanunla birlikte daha da geliştirilmiş olacak. Bu çerçevede araştırma, geliştirme merkezleri ihtisas bölgeleri başta olmak üzere araştırma yapacak bir çok tesis kurulmuş olacak. Sanayide rekabet gelişecek ve bu alanda çalışan nitelikli insan sayısı da artmış olacak." değerlendirmesinde bulundu.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :