AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (5)- "Kim 'hayır' diyor, PKK'nın sözde üst düzey yöneticileri, kim 'hayır' diyor, FETÖ'nün kaçak terörist sürüsü. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları bile değil, 'hayır' deseler ne olur, bunlar terörist terörist.

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Kim 'hayır' diyor, PKK'nın sözde üst düzey yöneticileri, kim 'hayır' diyor, FETÖ'nün kaçak terörist sürüsü. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları bile değil, 'hayır' deseler ne olur, bunlar terörist terörist. Bunların 'hayır' dediği yerde biz zaten dünden 'evet' diyoruz." dedi.

Yıldırım, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, referandum için çalışmalara başladıklarını belirtti. Bu sürede Anadolu'nun yollarını aşındırmaya devam edeceklerine değinen Yıldırım, "İnanıyorum ki iyi günde, kötü günde, hastalıkta, sağlıkta hep yanında olduğumuz Anadolu insanı 'evet' diyecek." ifadesini kullandı.

Bu çalışmalar kapsamında en önemli işlerinin her evet ile bir gönül kazanmak olduğuna işaret eden Yıldırım, Yunus Emre'nin "Ben gelmedim kavga için, benim işim sevgi için, dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim." sözlerini aktardı.

İşlerinin kavga olmadığını, ülkenin istikbalini olumlu yöne döndürecek tercihi millete en iyi şekilde anlatmak olduğunu belirten Yıldırım, şu görüşlere yer verdi:

"Milletim, 'hayır' diyenlere şöyle göz ucuyla baksa olayı çok net görür. Kim 'hayır' diyor, PKK'nın sözde üst düzey yöneticileri, kim 'hayır' diyor, FETÖ'nün kaçak terörist sürüsü. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları bile değil, 'hayır' deseler ne olur, bunlar terörist terörist. Bunların 'hayır' dediği yerde biz zaten dünden 'evet' diyoruz. Başka bir 'hayır' kampanyası, HDP ve CHP. Belli ki CHP, sırtını terör örgütüne yaslamış, HDP'nin kayığına binmiş vaziyette. Ne diyelim onlar için hayırlı olsun."

- "Kirli emelleri boşa çıkarmak için evet'

Başbakan Yıldırım, diğer taraftan çeşitli sebeplerle kararsız olan ya da çeşitli endişelerle çekimser yaklaşan vatandaşların olduğuna değindi.

Yıldırım, şunları ifade etti:

"Bizim görevimiz herkese ulaşmak, onlara da ulaşmak. Türkiye'nin geleceğini, istikrarını düşünen bir vatandaş olarak bütün vatandaşlarımıza meseleyi her yönüyle anlatmak. Diyeceğiz ki birlik ve beraberlik içinde yaşanacak bir Türkiye için 'evet', daha müreffeh bir Türkiye için 'evet', muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için 'evet', her türlü vesayete karşı milli iradenin tüm gücüyle tecellisi için 'evet', küresel çapta itibar sahibi, bölgesinde güçlü, her daim istikrarlı bir Türkiye için, terörün bir daha bu topraklarda yaşam hakkı bulmaması için, laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koymak için, ülkemiz üzerinde karanlık senaryolar çizen kirli emelleri boşa çıkarmak için 'evet.' Bizim millete olan aşkımız, sevgimizi ne Mecnun ile, ne Ferhat ile ne Kerem ile kıyaslanır. Referandum süresi boyunca da sevdalısı olduğumuz milletimizle her zaman olduğu gibi yine birlikte olacağız, beraber olacağız."

Milletvekillerinin seçim bölgelerinde güçlü bir şekilde çalışacaklarını belirten Yıldırım, meseleyi en iyi şekilde anlatacaklarını dile getirdi.

Konuşmasında kadınlara da seslenen Yıldırım, "Hanımefendiler iş size düşüyor, her kapıyı çalacağız, gönülleri fethedeceğiz. Türkiye'nin istikbaline oy isteyeceğiz. Değerli hanımlar çalışacağız, değil mi? Gençlerimize özellikle güveniyorum." ifadesini kullandı.

Yıldırım, Türkiye'nin aydınlık yarınları için el ele omuz omuza birlikte sahada olma çağrısında bulundu. Yıldırım, AK Parti olarak sırtlarını millete dayadıklarını, güvendiklerini ve milletin de kendilerine inandığını söyledi. Bugüne kadar söz verdikleri her şeyi yaptıklarını, yapamayacaklarının da sözünü vermediklerini aktaran Yıldırım, "Hep doğruyu söyledik, milletimiz de bu yüzden bizden desteğini esirgemedi. Yine millete gidiyoruz, sözü millete bırakıyoruz. Türkiye'nin geleceği için çok güzel neticeler doğuracağına inandığımız bu değişim için bütün arkadaşlarımızın seferber olacağına yürekten inanıyorum." diye konuştu.

Şartlar ne olursa olsun AK Parti'nin duruşuna yakışmayacak herhangi bir hareketin içerisinde olmayacaklarını vurgulayan Yıldırım, gerçekten başka hiçbir şeye ihtiyaçları olmadığını belirtti. Türkiye'nin her bir köşesine gidip, cumhurbaşkanlığı sisteminin neler getirdiğini millete anlatacaklarına değinen Yıldırım, neden böyle bir değişime ihtiyaç olduğunu insanlarla paylaşacaklarını bildirdi.

Başbakan Yıldırım, iki hafta aradan sonra TBMM'nin iş başı yaptığını belirterek, milletvekillerine Meclis çalışmaları için başarılar diledi.

- Çanakkale'deki depremler

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki depremlere değinerek, bölgede yaşayan vatandaşlara geçmiş olsun temennisinde bulunan Başbakan Yıldırım, yaralanan vatandaşların sağlık durumunun iyi olduğunu vurguladı.

Özellikle Ayvacık ilçesinin bazı köylerinde hasarlar oluştuğuna ve binaların yıkıldığına dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydetti:

"Yıkılan binalar yapılır ama giden canlar geri gelmez. Can kaybı olmaması en büyük tesellimiz. İlk andan beri Kızılay, AFAD, devletimiz bütün depremzedelerin yanında oldu, ihtiyaçları karşılandı. Dolayısıyla orada yaşayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum."

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :