AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (4)- "Çok şükür milletin desteğini, teveccühünü gördük. Teveccühünü görmediğimiz toplumsal kesimleri de ilk günkü gibi saygıyla karşılıyoruz, karşılamaya da devam edeceğiz. Bunu şunun için söylüyorum: Bu referandumu akıl

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Çok şükür milletin desteğini, teveccühünü gördük. Teveccühünü görmediğimiz toplumsal kesimleri de ilk günkü gibi saygıyla karşılıyoruz, karşılamaya da devam edeceğiz. Bunu şunun için söylüyorum: Bu referandumu akıl dışı siyasi söylemlerle, ölüm-kalım meselesi gibi gösterenler var. Bunlara, aziz milletim kulak asmasın. Bu referandumu, bulunduğu çizginin dışına çıkarıp toplumu germeye çalışanlara asla fırsat vermeyeceğiz." dedi.

Yıldırım, AK Parti TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, kapatma davasıyla önü kesilmeye çalışan AK Parti'nin bugüne kadar bütün seçimleri oyunu artırarak kazandığını ve millete hizmet etmeye devam ettiğini söyledi.

Bazı kesimlerin "tek adam" yalanı söylemekten zerre kadar sıkılmadığını ifade eden Yıldırım, "Millet ile bağını Ali Cengiz oyunlarıyla kesmeye çalıştığınız kim, Recep Tayyip Erdoğan. Siyasi yasaklarla siyaset dışı bırakmaya çalıştığnız kurucu Genel Başkanımız bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı, milletin seçtiği cumhurbaşkanı. Siz hala gizli gündeminizle millet aleyhine 'ne üretiriz' diye uğraşıp duruyorsunuz. Artık bundan vazgeçin. Bu toplumsal uzlaşmanın, bu millete dönüşün siyasi mutabakatını artık siz de görün. Yarın bu ülkenin çocuklarının yüzüne bakarken başınız öne eğilmesin." diye konuştu.

AK Parti'nin iktidar partisi olmasına rağmen vesayet zihniyetlerle mücadele ettiklerini, daima millete hizmet yolunda ilerlediklerini anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok şükür milletin desteğini, teveccühünü gördük. Teveccühünü görmediğimiz toplumsal kesimleri de ilk günkü gibi saygıyla karşılıyoruz, karşılamaya da devam edeceğiz. Bunu şunun için söylüyorum: Bu referandumu akıl dışı siyasi söylemlerle, ölüm-kalım meselesi gibi gösterenler var. Bunlara, aziz milletim kulak asmasın. Bu referandumu, bulunduğu çizginin dışına çıkarıp toplumu germeye çalışanlara asla fırsat vermeyeceğiz. Vira bismillah dedik, yola koyulduk. Son güne kadar gecemizi, gündüzümüze takıp çalışacağız. Vatandaşlarımızın 'Evet' demesi için bütün demokratik siyaset araçlarını kullanacağız. İşi sivrileştirerek toplumun sinir uçlarına dokunmaya çalışanlara karşı bütün vatandaşlarımızın uyanık olmasını istiyorum. Bu siyaset mühendislerine artık prim vermeyelim. Bu referandumu ölüm-kalım meselesi haline getirenlere şunu söyleyin: 'Bu millet çok ölüm-kalım badiresi atlattı, sonuncusunu 15 Temmuz'da yaşadı.' Yani millet kimi dinleyeceğini bilir, millet kime 'evet' kime 'hayır' diyeceğini çok iyi bilir. O yüzden bizim kararımız 'evet'."

AK Parti olarak yola çıktıklarında umutsuz bir Türkiye tablosu olduğunu dile getiren Yıldırım, bugün ise tünelleriyle, oto yollarıyla, köprüleriyle, havalimanlarıyla, şehir hastaneleriyle dünyaya ilham veren bir Türkiye'nin olduğunu kaydetti. Sağlıktan eğitime birçok alanda devrim yapıldığını, ülkeyi bölünmüş yollarla donattıklarını anlatan Yıldırım, partililerin slogan atması üzerine, "Demedik mi size, yolların kralı olmaz, kuralı olur. Trafikte hız felaket, internette berekettir." diye konuştu.

1980'den önce 70 sente muhtaç bir Türkiye'nin olduğunu, 2002'de AK Parti iş başına gelene kadar da ithal bakanlarla ülke ekonomisinin iyileştirilmeye çalışıldığını ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

"Bugün IMF'ye bir kuruş borcu olmayan bir Türkiye var. Köprüler, raylı sistemler, barajlar, ulaşımda standartların üzerine çıkmış projelerle vizyonumuzu çiziyoruz. Hain darbe girişimi, küresel ekonomi lobilerinin kroşeleri, içimizdeki malum odakların algı operasyonları hepsi birer birer boşa çıkıyor. 'Dolar 4 lira' yaygarası koparanlar 3.70'e inince suspus oluyolar, sesleri çıkmıyor. Millet de haliyle kim kendisi için mücadele ediyor, kim etmiyor bunu kenardan izliyor. Milletimiz biliyor ki bu kervan 2002'de yola çıktı. Kervanın başında da Recep Tayyip Erdoğan vardı. Bugün de Cumhurbaşkanı olarak başımızda ülkesinin milletiyle beraber emin adımlarla yürüyor. Şimdi bu hizmetler devam etsin istiyor musunuz? Türkiye bölgesinde ve dünyada güçlü bir ülke olsun istiyor musunuz? İhracatıyla, sanayisiyle, turizimiyle, tarımıyla, gelişmiş demokrasisiyle, hukuk altyapısıyla güçlü bir Türkiye'de yaşamaya devam etmek istiyor musunuz? Milletin iradesinin her türlü vesayet anlayışının üstüne çıkmasını istiyor musunuz? Evet, evet, evet. O zaman güçlü Türkiye için evet."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :