AK Parti tasarrufu özendirecek

AK Parti tasarrufu özendirecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar: - "İnsanların daha rahat tatil yapabilmelerini sağlayacak bir tasarruf modeli sunmak için çalışıyoruz. Öyle bir model sunalım ki insanlar diyelim ki kışın yaptıkları tasarrufla yazın güzel bir tatil yapabilsinler"-

İZMİR (AA) - MERİÇ ÜRER - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, tasarrufa yönelik politikalar üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Tasarruf ülke ekonomisi için çok önemli. İnsanların daha rahat tatil yapabilmelerini sağlayacak bir tasarruf modeli sunmak için çalışıyoruz." dedi.

Hotar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti'nin AR-GE çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra normal gündeme dönmeye başladıklarını belirten Hotar, AR-GE Başkanlığı olarak aylık kamuoyu araştırmaları yaptıklarını ve araştırma sonuçlarının politikalarına yön verdiğini ifade etti.

Kamuoyu araştırmalarının sonuçlarına göre, yapacakları çalışmaları Başbakan Binali Yıldırım ve ilgili kurumlara aktardıklarını anlatan Hotar, "Terör" ve "İşsizlik" gibi spesifik konular üzerine çalıştıklarını belirtti.

Hotar, "Teröre ilişkin çalışmanın ardından işsizlikle ilgili bir çalışma yaptırıyoruz. Bitmek üzere. Ulaştığımız insanların neden işsiz oldukları, çalışma tercihleri gibi konular üzerine odaklandık. Çok önemli sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Sonuçları Sayın Başbakanımıza aktardıktan sonra kısmen kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

AK Parti Genel Merkezi'ndeki geniş kapsamlı kütüphanenin etkinliğini artırmak istediklerini, ünlü düşünür, yazar ve sanatçıları davet ederek, kütüphaneyi vatandaşlarla buluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Hotar, kamuoyu araştırmalarının yanı sıra son günlerde ağırlıklı olarak "Tasarruf" konusuna odaklandıklarına işaret etti.

Tasarrufun ülke ekonomisindeki önemine değinen Hotar, tasarrufun ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin belirleyici faktörlerinden biri olduğunu bildirdi.

Hotar, "Tasarruf, ülke ekonomisini, sermayesini, yatırımlarını teşvik eden unsurlardan bir tanesi. Sayın Başbakanımızın bir konuşmasında ifade ettiği gibi yatırımlardan ve çalışanların ücretlerinden tasarruf etmek hariç onun dışındaki alanlarda tasarruf etme yönünde kampanya çağrısı var. Biz bunu destekleyecek bazı projeleri çalışıyoruz. Onları da netleştirmek üzereyiz. Atasözlerimizde bile var. 'Damlaya damlaya göl olur' gibi. Asla yapılacak bir tasarruf da 'ne olacak ki' denmemeli. Bunu binlerle, milyonlarla çarptığımız zaman çok büyük geri kazanımlar olacak. Tasarruf hem bizlerin hem de bizden sonra çocuklarımıza öğretebileceğimiz temel konuların başında gelmekte." diye konuştu.

Hükümetin para ve emtia tasarrufunu teşvik edecek politikalar ortaya koymak için uğraştığını aktaran Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsanların daha rahat tatil yapabilmelerini sağlayacak bir tasarruf modeli sunmak için çalışıyoruz. Öyle bir model sunalım ki insanlar diyelim ki kışın yaptıkları tasarrufla yazın güzel bir tatil yapabilsinler. Bu bir kenara 10 lira koyun biriktirin anlamında değil, daha farklı. Burada tüm paydaşların, acentelerin, otellerin, otel çalışanlarının ve turizme yönelen kişilerin hepsinin ortaklaşa fayda sağlayabileceği bir model üzerinde çalışıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler