AK Parti Sözcüsü Çelik'ten asgari ücret ve EYT açıklaması!

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten asgari ücret ve EYT açıklaması!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, katıldığı bir televizyon programında asgari ücret ve EYT ile ilgili, "Herkesin mutmain olacağı bir rakamlama mutlaka yapılacaktır" dedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Habertürk'te katıldığı programda Mehmet Akif Ersoy'un gündeme dair sorularını yanıtladı, asgari ücret ve EYT ile ilgili açıklamada bulundu.

Ekonomi, enflasyon, asgari ücret, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Çelik, altılı masanın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili "Hiçbiri bizi zorlamaz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN POZİSYONU EN GÜVENLİ ADA OLARAK DURUYOR"

Ömer Çelik, "Ekonomi konusunda iktidara geldiğimizden bugüne kadar büyük başarı var. Vatandaşımıza olumsuz yansıyan durumların izole edilmesi için hızlı ve güçlü adımlar atılıyor. Dolayısıyla bunlar görülüyor. Türkiye bunu uyguluyor. Cumhurbaşkanımız da 'yılbaşından sonra enflasyonun düşmeye başladığını göreceğiz' dedi. Bütün dünyanın tahmin edemediği durum; Rusya-Ukrayna savaşının ortaya çıkardığı tablo. En son Nijerya bile açıklama yaptı; bu bizi olumsuz etkiliyor diye. Bunun içerisinde Türkiye'nin pozisyonu en güvenli ada olarak duruyor. Cumhurbaşkanımızın uyguladığı politikalar sayesinde. Sonuçta vatandaşımızla buluşmayı gerçekleştiriyoruz. Desteği vermeye devam ediyoruz. Son G-20 toplantısında da gördüm. Herkes Cumhurbaşkanımızla seçimlerden sonra nasıl çalışacağının yaklaşımı içerisinde. Biz Ankara'daki Türkiye Yüzyılı toplantısına bakarız. İstanbul'daki toplantımıza bakarız, Diyarbakır'a bakarız." diye konuştu.

"HERKESİN MUTMAİN OLACAĞI BİR RAKAMLAMA MUTLAKA YAPILACAKTIR"

Asgari ücretle ilgili de konuşan Ömer Çelik, "Herkes şunu bekliyor, şu tarihte şunu vereceğiz diye bir şey bekliyor. Vatandaşımızın karşı karşıya kaldığı sorunlarla ilgili olarak ezdirmeyecek güncelleme uygun bir zamanlama ve rakamlama yapılıyor. Herkesin mutmain olacağı bir rakamlama mutlaka yapılacaktır. İhtiyaç duyulduğu anda vatandaşın karşı karşıya tablonun yetersiz olduğu görüldüğü anda bu müdahale tekrar gerçekleşiyor. Bu sürekli yapılan bir çalışmadır. Kabinenin gündeminde olan benim bağlayıcı bir şey söylemem siyaseten ve kurumsal olarak doğru olmaz. Hassasiyetin esası şu; vatandaşımızın bu gelişmeler karşısındaki kazanımlarını koruyacak, bunlar karşısında ezilmesini engelleyecek müdahalenin yapılacağı düzeyde ele alınıyor" ifadelerini kullandı.

EYT'DE SON DURUM NE?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili yapılan düzenlemeye ilişkin ise, "EYT bütçeden sonra somut bir şekilde gündeme alınacaktır. Uzun yıllar çözülmeyen problem. Son aşamaya geldiğini söyleyebiliriz. İyi bir şekilde çalışıldı. Bu yıllar içinde kilitlenmiş bir konu. Bizden önceki dönemden devraldığımız problem. EYT'li vatandaşlarımızın talepleri var. Yıllar içinde çektiği sıkıntıların giderilmesine dönük beklentileri var. Bütçe meselesi, özel sektör meselesi gibi çok dinamikli mesele. Bunun optimum noktasını bulunması için çalışılması gerekiyor. Sonuç olarak gündeme alınmıştır. Yıllar içerisinde oluşmuş bir sorun. Cumhurbaşkanımız çözüm iradesini ortaya koymuştur. Bakanlık çalışmasını yapmıştır, son aşamaya gelmiştir" açıklamasında bulundu.

"DEAŞ'LA İLGİLİ OPERASYON YAPINCA BİR DESTEK GELİYOR AMA PKK OPERASYONLARINDA GELMİYOR"

Terör operasyonlarının gerekliliğine vurgu yapan Ömer Çelik, PKK'ya karşı yapılan operasyonlarda Türkiye'ye destek gelmediğini ancak DEAŞ'a karşı operasyon yapınca diğer ülkelerin desteklediğini belirtti. Çelik, "Net bir şey var, o da şu; uzun zamandır çeşitli şekillerde bölgede haritanın değişebileceğine dair yorumlar yapılıyordu. Gelinen noktada gözüküyor ki, biz bu terörle mücadele operasyonlarını yapmasaydık, sınırımızın dibinde terör yapılarının birer devletçilik şeklinde varolacağı kesin olacaktı. Uzun zamandır Suriye'de, Irak'ta, hatta Kafkasya'da, Balkanlar'da denklemin değişebileceğine dair çeşitli tartışmalar yapılıyor. Bildiğimiz devletlerin dışında bütün devletleri yatay kesen asimetrik güçler sözkonusu oldu. 11 Eylül'den beri dünya düzenini değiştirecek terör müdahaleleri yapıyordu bunlar. Irak'ta diğer yerleri altüst eden tablo ortaya çıkmıştı. Netice itibariyle terör örgütlerinin müstakil güçler olarak daha da kuvvetlenmesine yol açtı. Biz ya buna göz yumacaktık, ya da bu yapıları yok edecektik. DEAŞ'la ilgili operasyon yapınca bir destek geliyor ama PKK operasyonlarında gelmiyor. Burada DEAŞ'ı kendileri açısından fiziki, ideolojik tehdit olarak görüyorlar. PKK, YPG onlar açısından belli siyasi neticilerin hayata geçirilmesi için bir enstrüman, bu net" şeklinde konuştu.

"6'LI MASA'DAN BİR ŞEY DUYDUK MU?"

CHP'li vekillerin mahkeme basmasını da eleştiren Çelik, "Demokrasiye bu kadar vurgu yapılıyor, retorik yükseltiliyor. Yargı bağımsızlığı deniyor. Bir genel başkan yardımcınız, milletvekilleriniz mahkeme basmış. Bununla ilgili bir şey duyduk mu? 6'lı Masa'dan bir şey duyduk mu? Mavi vatanla ilgili danışmanları bu maksimalist yaklaşım diyor. Bununla ilgili bir şey duyduk mu? Sistematik bir dönüşüm görmüyorum" dedi.

6'LI MASANIN ORTAYA ATTIĞI ANAYASA TASLAĞI

Sözcü Çelik, 6'lı masanın ortaya attığı anayasa taslağıyla ilgili ise bu modelin Türkiye'ye vereceği zarara dikkat çekerek, "Anayasalar esasında bir bakıma devletin nüfus cüzdanıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini Türk tipi diye eleştiriyorlardı. Şimdi 6'lı masa tipi model üretmişler. Türkiye bunları yaşadı. Şimdi diyorlar ki cumhurbaşkanını halk seçsin, başbakanı da halk seçsin. Cumhurbaşkanı tarafsız olsun bir de Cumhurbaşkanlığından ayrıldıktan sonra göz ucuyla siyasete bakmasın diye bir tablo ortaya çıkıyor. Böyle bir model Türkiye'yi felç eder. Böyle bir modelde geride bıraktığımız vesayet biçimleri yeniden ortaya çıkar. Yüzde 51'le seçilmiş bir Cumhurbaşkanı tarafsız kalabilir mi? Bu anti siyasettir, siyasetin doğasına aykırıdır. Kendi taslaklarında başbakan da belli bir güçle geliyor ve onda hem yetki var hem görev var" ifadelerini kullandı.

"SİYASİ LİTERATÜRDE BUNUN ADI POLİTBÜRODUR"

"Bu çerçevede göreve gelen kişi 6'lı Masa ile istişare halinde yönetecek deniyor. Devlette böyle bir mekanizma yok" diyen Ömer Çelik, şunları söyledi: Bu çerçevede göreve gelen kişi 6'lı Masa ile istişare halinde yönetecek deniyor. Devlette böyle bir mekanizma yok. Siyasi literatürde bunun adı politbürodur. Kampanya yapılacak, iktidara gelecek. Masadakiler irademiz şudur diyecek. Bu kadar tartışmadan sonra, bu kadar Türkiye gerçeklerinden kopuk bir metnin ortaya çıkması. Dünyadaki akış hızı çerçevesinde, politbüro gibi mekanizmanın sürekli olarak cumhurbaşkanını, başbakanını yönlendireceğini düşünün.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.