AK Parti Kütahya Milletvekili Gazel:

AK Parti Kütahya Milletvekili Gazel:

"Gezi olayları bir vahşet olarak adlandırılacak. Bunun karşısında milletimizin dik duruşu, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkışı, milletin kendi iradesine sahip çıkışı da hayırla yadedilecektir"

TBMM (AA) - AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, "Gezi olayları bir vahşet olarak adlandırılacak. Bunun karşısında milletimizin dik duruşu, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkışı, milletin kendi iradesine sahip çıkışı da hayırla yadedilecektir." dedi.

Gazel, AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya ile Meclis'te düzenledikleri basın toplantısında, Gezi olaylarının ağaç ve çevre duyarlığıyla ortaya çıkmış bir hareket değil bir darbe teşebbüsü olduğununu belirtti.

AK Parti'li Gazel, İran ve Şili gibi ülkelerde sokak olaylarının ardından iktidarların devrildiğini, iktidarı değiştirme düşüncesiyle hareket eden toplulukların Türkiye'de de AK Parti iktidarını ve o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek istediklerini söyledi.

"Gezi olayları, milletimizin sağlam dik duruşu sayesinde, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkılmasıyla atlatıldı." diyen Gazel, "Hiçbir zaman bir araya gelmez" denilen grupların, Erdoğan karşıtlığında, Türkiye'nin menfaatleri aleyhine, milletin hissiyatına aykırı bir şekilde bir araya geldiğini savundu.

"Milli İrade Mitingleri"nin de Gezi olaylarının halk desteğinden yoksunluğunun göstergesi olduğunu ifade eden Gazel, olaylar sırasında vahşi görüntüler yaşandığını, kendisinin de otomobilinde AK Parti amblemi olduğu için Eskişehir'de otomobilin içindeyken kalabalık bir grubun saldırısına uğradığını anlattı.

Gazel, "Gezi olayları bir vahşet olarak adlandırılacak. Bunun karşısında milletimizin dik duruşu, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkışı, milletin kendi iradesine sahip çıkışı da hayırla yadedilecektir." dedi.

Alman Federal Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını da şiddetle kınadığını belirten Gazel, "Bunu da en hafif dille bir aymazlık olarak değerlendiriyorum." ifadesini kullandı.

AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya da Gezi olaylarının, Türkiye'nin tarihinde talihsiz bir olay olarak yer alacağını belirterek, milletin o dönem Başbakanlık görevinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında yer almasıyla olayların daha da büyümeden çözümlendiğini söyledi.

Alman Federal Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını kınayan Çetinkaya, "Soykırım meselesinin Almanya Federal Meclisinin meselesi olmadığını düşünüyoruz. İnşallah en kısa sürede Almanya ile yaşanan mesele geçmişteki dostluk düşünülerek atlatılır." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler