AK Parti Konya Seçim Beyannamesi açıklandı

AK Parti Konya Seçim Beyannamesi açıklandı

AK Parti'nin Konya Seçim Beyannamesi, Dedeman Otel'de düzenlenen toplantıyla açıklandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kaleme alınan beyanname şöyle:

Ülkemizde sosyal, kültürel, siyasi ve iktisadi tüm alanlardaki kal- kınmayla birlikte, adaletin tesis edilmesi ve gönül dünyamızın da imarı için çalışan Ak Kadrolar adına, sizleri selamlıyor olmaktan onur duyuyorum.

Dünya değişiyor, yaşadığımız coğrafyanın dinamikleri de değişi- yor. Allah’a hamdolsun ülkemizde bu değişimi iyiye doğru yönlendirmek ve değişim süreçlerini doğru yönetmek, Ak partiye nasip olmuştur. Bu değişim hamleleri, Ak Kadrolarla istikrarlı gelişmeye ve coşkulu bir kalkınmaya dönüşmüştür.

 

3 Kasım 2002’de başlayan Yeni Türkiye’nin imarı ve kalkınması, kadirşinas milletimizin teveccühleri ile 13 yıldır önünde durulamaz bir coşkuyla, 7 Haziranda yeni bir zafere koşuyor.

Hedefl ve ilhamını köklerinden alan medeniyet tasavvurumuz ile milletimizi 2023, 2053 ve 2071 vizyonuna taşırken, Konya’mızı bu kutlu yürüyüşün, bu büyük vizyonun merkez şe- hirlerinden birisi haline getirecek projelerle sizlere sesleniyoruz.

Ekonomisi dünyada en hızlı büyüyen, demokratikleşme ve öz- gürlükler adına hayal bile edilemeyen düzenlemelere imza atan, darbe ve kriz dönemlerinin izlerini hızla silen, küresel ölçekte po- litikalar üreten, nerede bir mazlum varsa elinden tutan, hukuksuz- lukları ortadan kaldırarak adaletin tesisi için gereken adımları bir bir atan, özgüveni gelişmiş güçlü Yeni Türkiye’de Konya’nın gücü her zaman bizim yanımızda oldu, olmaya da devam edecektir.

10 Ağustos 2014 Seçimlerinden sonra, Kurucu Genel Başkanımız Sayın Cumhurbaşkanımızdan Konyalı bir hemşehriniz ola rak, Genel Başkanlık ve Başbakanlık görevini devralma onurunu yaşarken, biliyordum ki; Konya bizimle ve biz birlikte Konya’yız.

 

Konyalı Hemşehrilerim bilmelidir ki; Biz Konya’ya, Sultan Alpars- lan’ın,  Mevlana  Celaleddin-i  Rumi’nin,  Muhyiddin İbn-i Ara- bi’nin, Sadreddin-i Konevi’nin, Hoca Nasreddin’in, Hacıveyiszade merhumun, Tahir Büyükkörükçü hocamız ve ismini zikretmekle bitiremeyeceğim gönül sultanlarımızın şehrine, tarihinin en büyük yatırımlarını kazandırmaya devam edeceğiz.

 

Bugüne kadar bizi, hep yapageldiğimiz, yollarımız, park bahçeleri- miz, kimsesizler komplekslerimiz, çevre yolumuz, stadyumumuz, alt ve üst geçitlerimiz, Ahi Kanalımız, Mavi Regülatörümüz, Bozkır Barajımız, Afşar Barajımız, Bağbaşı Barajımız anlatır. Bizi, Bilim Merkezimiz, spor ve kongre merkezlerimiz, Arıtma Tesislerimiz, Yüksek Hızlı ve Hızlı Tren Hatlarımız ve saymakla tükenmeyecek nice hizmetler, nice zihnî reformlarımız anlatır. Bugünden sonra da attığımız adımlarla, yapacağımız yatırımlarla, geride bıraktığı- mız eserlerle, geleceğe yönelik ürettiğimiz projelerimizle bizi yine yaptıklarımız anlatacak inşaallah.

 

Yeni bir seçime girerken Konya’nın bir evladı olarak, memleketim- den aday olmanın da ayrı bir onurunu yaşıyorum. Bugüne kadar AK Parti’yi bağrına basan, yüzünü hep AK eden Konya’mızın; bu seçimde de tüm kesimleriyle birlikte kenetleneceğine ve 7 Hazi- ran akşamında Yeni Türkiye ve merkez şehir Konya’ya olan inan- cını çok daha güçlü bir şekilde duyuracağına inanıyorum.

 

Yeni Türkiye yolunda Konya’mızın desteğini bir kez daha talep ediyoruz. Bu kutlu ve aydınlık yürüyüşümüzde izleyeceğimiz yo- lumuz açık olsun.

Allah yar ve yardımcımız olsun, zaferimiz şimdiden hayırlı olsun.

 

Prof. Dr. Ahmet DAVUTOĞLU

Başbakan

 

BU AMAÇLA TÜRKİYE GENEL SEÇİM BEYANNAMESİNDE YER ALAN KONULARA İLAVETEN KONYA’YA DAİR HEDEFLER

 

MEDENİYET;

Bizim medeniyetimiz su ve merhamet medeniyetidir. Medeniyetimizde sömürge ve talan yoktur. Bizim medeniyetimizin bütün fetihleri insanı diriltme amaçlıdır. Batı medeniyeti, sömürgeye dayalı emperyâl amaçlar güden işgal hareketidir. İşgaller; kan, gözyaşı, tarih yağması ve sömürüyü getirir. Nesilleri kimliksiz, kişiliksiz ve tarihsiz yapar. Batının yayıldığı bütün alanlarda olan budur. Bizim medeniyetimiz ise; vahyin ışığında ve yol göstericiliğinde inşa edilmiş bir şefkat ve insan medeniyetidir. Biz insan odaklı politikalar üreteceğiz. Şehrimizin evrensel değerler yetiştiren bir merkez olmasına yönelik çalışmalar yapacağız. İnsanımızın yeni yüzyılın başındaki hızlı, etkileyici ve dönüştürücü gelişmelere bilinçsizce katılması, ait olduğu medeniyetten bağımsız hareket etmesi, “kimliği yırtılmış” ve kendi toplumuna yabancı bireylerin ortaya çıkmasına yol açacaktır. Konya’mızın kadim medeniyetinden bağım- sız gelişmişlik, insanımız için büyük değer kaybıdır. Toplu- mumuzun “insanı yaşat ki devlet yaşasın” olgunluğundaki medeniyetler seviyesine yeniden ulaşması ancak kadim değerlerimiz ile mümkündür.

Nitelikli beşeri sermayemizin oluşmasına katkı sağlayıcı, düşünen, geliştiren, sorgulayan ve üreten; yenilikçi, özgür, özgüveni gelişmiş ve ilhamını dininden ve geleneklerinden alan bir toplum yapısının oluşmasına yönelik adımlar atılacak.

 

Fertlere, sınıfl topluluklara ve etnik gruplara, her türlü imtiyazı reddediyoruz. Milletimize adalet ve fırsat eşitliği sağlayan sosyal hukuk sistemi oluşturacağız. Kadın, çocuk, engelli ve yaşlıların ekonomik ve sosyal hayatta daha fazla yer almalarına yönelik projeler hayata geçirilecek. Sosyal projelerin hayata geçmesi için, Kamu Kurumları, Yerel Yönetimler ve Sivil Toplum Kuruluşları desteklenecek. Kadın, çocuk, genç ve engellilerin karar alma me- kanizmalarına katılabilmelerine yönelik politikalara önem verilecek. Kadına yönelik şiddetin, istismarın önlenmesi, muhtaç durumdaki kadınların desteklenmesi ve korunma- sı, öncelikli politikalarımız arasında yer alacak. Aile kavra- mını güçlendirmek için gerekli çalışmalar, ilgili Sivil Toplum Kuruluşlarının desteği ile yapılacak. Nesillerin ahlaki eğiti- minin, şefkat ve merhamet abidesi annelere bağlı olduğu aile politikaları üretmeye devam edilecek. Bireyin ve toplu- mun sorunlarına çözüm üreten bir anlayışla, toplumun tüm kesimlerinde maddî ve manevî refah düzeyi yükseltme ça- lışmaları sürdürülecek.

Mahallelerdeki imam ve bayan vaiz ihtiyaçlarının gideril- mesine yönelik çalışmalar hızlandırılacak. Kadınların si- yasal, sosyal ve toplumsal alanlarda fıtratına uygun yerlerde istihdamı desteklenecek. Sağlıklı yaşam için spor programlarına yönelik çalışmalar yürütülecek.  Çevrenin ve doğanın korunması hakkında bilinçlendirme çalışma- ları yapılacak.Bütün bu çalışmalar Yeni Türkiye’nin inşasına yönelik in- san yetiştirme amaçlıdır.

EĞİTİM;

Geleceğimizin teminatı  çocuk  ve  gençlerimizin daha  iyi eğitim görmelerini ve ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla eğitim yatırımları artarak devam edecek. İlk ve orta öğretimde derslik başına düşen öğrenci sayısının 30’un üstünde olduğu il ve ilçe merkez- lerinde yeni derslikler yapılacak.

Bölge üniversitelerinin, eğitim kapasitesini ve kalitesini ar- tırma amacı ile fi altyapılarının geliştirilmesine yönelik yatırımlar devam edecek. Konya’da hızla artan öğrenci nüfusunun ihtiyaçlarını karşılamak için yeni yurt binaları yapılacak.

Üniversitelerin tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla bütün- leşerek, milletin hizmetinde daha güçlü bir toplum yapısı hedefl  Üniversite, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının ortak bir çalışma kültürü geliştirmesi, ihtiyaç duydukları alanlarda birbirlerini tamamlamaları, Konya için ortak bir kalkınma anlayışıyla hareket etmeleri ve şehrin gelişimine yönelik projeler üretmeleri için zemin hazırlanacak.

Konya’da kurulacak Yaygın Eğitim Merkeziyle üreten, düşünen ve sorgulayan toplum yapısının hâkim olduğu kari- yer eğitimleri düzenlenecek. Zenginleştirilmiş kütüphaneler yapılacak.

Özel sektörün eğitime ilgisini artıracak teşvikler geliştirilecek ve özel eğitimin payını yükseltecek çalışmalar özen- dirilecek.

Sanayi ve ticaretin ihtiyaç duyduğu ara eleman sorunlarının giderilmesine yönelik projeler geliştirilecek; bu bağ- lamda mesleki eğitim veren kurumların geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve kalitesinin artırılması için gerekli ortam hazırlanacak.

Bölge Üniversitelerinin her yıl birlikte düzenlediği Kalkınma Sempozyumlarına devam edilerek stratejik yol harita- larının çıkarılması sağlanacak.

Öğrencilerimizin kişilik gelişimlerine katkı sağlayacak, sosyal hayata katılımlarını artıracak, ülke meselelerimize dair ilgilerini yükseltecek faaliyetlerin ve organizasyonların gelişimine katkı sağlanacak.

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK;

Konya Ovası’na havza dışından daha fazla su getirilmesine yönelik mega projelerin tasarım ve planlama çalış- maları yoğunlaşırken; İnşası devam eden BSA Kanalı, Avşar-Bağbaşı-Hadimi Tüneli, AHİ Kanalı, Hotamış Depo- laması ve Çumra Sulamaları gibi büyük sulama projeleri tamamlanacak.

Ereğli İvriz ve Ilgın Atlantı sulamaları başta olmak üzere düşük verimli eski sulama sistemleri de yenilenip iyileştiri- lecek ve bu sayede daha geniş arazilerin sulanması sağlanacak.

KOP İdaresi kaynaklarıyla Büyükşehir Belediyesi ile işbir- liği içinde yürütülen ve şu ana kadar 750.000 dekar arazi- yi sulayan Küçük Ölçekli Sulama İşleri Programı ile gölet ve kapalı sulama sistemlerinin yapımına devam edilecek, mümkün olan her yerleşim yerine bir sulama projesi hazırlanacak.

Tarımsal kuraklığın etkilerini azaltmaya yönelik koruyucu tarım uygulamaları yaygınlaştırılırken 500.000 hektar’dan fazla alanda arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri tamamlanacak. Kırsal alanda tarım dışı üretim çe- şitlendirmesi ve istihdam imkânları artırılarak gelir seviyesi yükseltilecek.

Sulama  altyapısı  tamamlanan  kırsal  dağlık  bölgelerde, başta çilek, kiraz ve üzüm üretimi olmak üzere üretim çe- şitlendirilecek, organik tarımsal üretim özendirilerek, işleme, paketleme ve pazarlama alanlarında destekler geliş- tirilecek.

Tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla; eğitim ve yayım hizmetleri yoğunlaştırılarak, verimlili- ğin arttırılmasına yönelik çalışmalar için köklü bir değişim programı uygulanacak. Bu kapsamda, sulu tarım yapılan alanlarda suyun tasarrufl kullanımına yönelik altyapı ve uygulama projeleri hızla tamamlanarak hayata geçirilecek. Toprakların, koruma ve iyileştirme programı uygulanarak, toprak verimliliği artırılacaktır.

Mevcut hayvancılık destekleri devam edecek ve yeni des- tek programları uygulanacak. Ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışmaları yürütülecek. Mera ıslah ve amenajman faaliyetleri hızlandırılarak il hayvancılığına yeni mera alanları kazandırılacak. Organik hayvancılık, yumurta tavukçuluğu ve arıcılık desteklenecek, üretim miktarı ve ka- litesini artırmaya yönelik politikalar uygulanacak. Organize hayvancılık ve entegre işleme bölgeleri kurulacak. Kurak- lığa dayanıklı yem bitkilerinin, hayvan ırklarının araştırılması ve tarımsal mekanizasyonun geliştirilmesine yönelik Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirilecek.

ULAŞTIRMA, HABERLEŞME VE BİLİŞİM;

Demiryolları ve lojistik merkezler kapsamında, Konya’yı diğer bölgelere entegre edecek Kayacık Lojistik Köyü, yük ve yolcu taşımacılığında çığır açacak Konya-Karaman-Mersin hızlı tren hattı tamamlanacak. Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hızlı tren hattının uygulama projesi bitirilerek, inşa süreci başlayacak. Konya’mızın, doğu, batı, kuzey, güney ekseninde karayolu ve demir- yollarının kesiştiği tarihi ipek yolu misyonundaki “merkez lojistik şehir” rolünü yeniden üstlenmesi en önemli hedef- lerimiz arasında olacak.

Metropol şehir olma yolunda ilerleyen Konya’mızın şehir içi ulaşım sorununu çözmek için 43 km’lik Metro yapım çalışmalarına başlanacak. Metro bağlantılı şehir içi yeni ulaşım hatlarının entegrasyonu sağlanacak; böylece yeni yapılacak gar istasyonu ile birlikte YHT-Hızlı tren ve metro hatlarıyla kombine edilmiş modern ve konforlu ulaşım imkanı vatandaşlarımızın hizmetine  sunulacak.

Yeni çevre yolu ve Konya’mızı komşu illere bağlayan tüm arterlerdeki duble yol çalışmaları tamamlanacak. Ulaşım- da demiryolu ve havayolu taşımacılığının payı artırılacak.

Konya, güvenlik hassasiyeti olan stratejik yatırımlar açı- sından önemli avantajlara sahiptir. Bu özelliği nedeniyle TÜRKSAT tarafından Meram Kozağaç mevkiinde TIER3 sertifi  sahip bir Türkiye Coğrafi Yedekleme ve Fela- ket Kurtarma Merkezi kurulacak. Konya’da kamu ve özel sektör yatırımlarını bünyesinde barındırabilecek uluslara- rası nitelikte veri merkezleri bölgesi modeli oluşturulacak, bu model tamamlayıcı yatırımlar ile orta vadede bir bilişim vadisine dönüştürülecek.

ENERJİ;

Enerji iletim altyapısı güçlendirilecek, Cumhuriyet tarihinde bölgeye yapılan yatırımın yaklaşık iki katına tekabül eden yeni trafo merkezleri ile halkımızın kesintisiz ve güvenilir elektrik enerjisine kavuşması sağlanacak.

Bölgenin enerji güvenliğini temin edecek Karapınar-Ayrancı Termik Santrali projesinin hayata geçirilmesi için yasal çalışmalar tamamlanacak. Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi yatırıma açılarak, Türkiye’nin en verimli güneş enerji sahalarını bünyesinde barındıran Konya’nın bu potansiyelini kullanması sağlanacak. Yerli enerji kay- naklarının kullanılmasına ve enerji verimliliğine yönelik araştırma ve geliştirme faaliyetleri sürdürülecek. Bu kap- samda; mevcut jeotermal kaynakların kullanımı, tarımsal yatırımlarda ve ev tipi kullanımlarda yaygınlaştırılırken yeni kaynaklara ulaşmak amacıyla farklı bölgelerimizde araştırmalar sürdürülecektir.

SANAYİ VE TİCARET;

Konya sanayinin gelişebilmesi için yeni organize sanayi bölgelerinin planlanarak yatırımlara açılması sağlanacak. Konya sanayinin gücüne güç katacak Teknoloji Transfer Ofis Teknokent çalışmaları, İnovasyon Merkezi, Mesleki Eğitim Merkezi, Dış Ticaret Merkez’i faaliyetlerine destek verilmeye devam edilecek.

Sanayinin her türlü lojistik altyapısının sağlanmasına yönelik karayolları ve demiryollarının geliştirilmesi ve liman bağlantılarının sağlanmasına yönelik başta; Konya-Mersin, Konya-İskenderun Konteynır taşımacılığı olmak üzere, havayolu kargo taşımacılığına da imkân sağlayacak alt yapı ve sistemlerin hayata geçirilmesi sağlanacak. Böyle- ce sanayi ve ticaret ürünlerinin limanlara çok daha kolay ve uygun maliyetli ulaşımı sağlanarak bölge sanayinin re- kabet gücü arttırılacak.

Konya’da ARGE ve ÜRGE faaliyetlerini yaygınlaştıracak organizasyonlar ve girişimler desteklenecek, bu bağlam- da; üniversitelerin alt yapısı güçlendirilecek, sahip olduğu araştırma imkân ve teknolojik donanımları geliştirilecek. Bilimsel potansiyelin reel sektöre daha hızlı ve verimli aktarılabilmesi için üniversite sanayii iş birliğini kolaylaş-

 

tıracak çalışma modellerinin gelişimine katkı sağlanacak. TÜBİTAK, KOSGEB, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı gibi kurumlardan sanayinin geliş- mesine yönelik teşvikler verilmeye devam edilerek üretim ekonomisinin Konya’mızda gelişmesi sağlanacak.

Konya sanayiinin güçlü dokusu ve entegre yapısının sağladığı avantajla, toplam imalatı içerisinde orta yüksek ve yüksek teknolojili ürünlerin payının artırılmasına yönelik tüm paydaşlarla işbirliği içinde çalışmalar yürütülecek.

Sektörel kümelenme faaliyetleri özendirilecek, özel sektör mensuplarının birlikte iş yapabilirliğini artıracak oluşumlar ile ortak faaliyetleri desteklenecek. Bu bağlamda organizasyonel kabiliyetler, bilgi üretimi ve yönetimi, entelektüel sermaye ile kaynak oluşturma gibi stratejik unsurların ge- liştirilmesi sağlanacak.

Sanayi üretimlerinin standartlarının yükseltilebilmesi için; üretim çeşitliliğinin artırılması, sürdürülebilirliğinin sağlanması, pazarlama ve rekabet güçlerinin artırılması gibi amaçlara hizmet etmek üzere uluslararası akredite test merkezleri kurulacak.

Bölgenin tarım ürünlerinin konjonktürel piyasa hareketle- rinden korunması ve çiftçimizin alın terinin daha iyi şartlarda değerlendirilebilmesi için lisanslı depoculuk yaygınlaştırılacak; bu maksatla üretici örgütlenmeleri teşvik edilecek.

Kırsal bölgelerdeki istihdamı ve gelir seviyesini arttırıcı her türlü projeye destek verilmeye devam edilecek. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın doğduğu yerde doymalarını ve göçün önlenmesini sağlayacak altyapı eksiklikleri hızla giderilecek, üretim ve ticaretin önü açılacak.

Konya sanayi ve ticaretinin lokomotifi olabilecek ve marka merkez şehir algısına katkı sağlayacak ürünlerin, gelişimine dönük stratejik planlama ve yol haritaları çıkarılarak, bireysel markaların oluşturulması desteklenecek.

 

SAĞLIK;

Beden, zihin ve ruh sağlığı ile vücut bulan bir toplum hedeflerinin her bireyin ihtiyaç duyduğu hizmetlere, yerin- de, zamanında ve sınıf ayrımı yapmaksızın hakkaniyetli bir şekilde erişimleri sağlanacak.

Halkımızın ve sağlık çalışanlarımızın güvenli sağlık ortamından faydalanmaları adına, yüksek sağlık harcamalarının yıkıcı etkisinden vatandaşımızı koruduk ve korumaya devam edeceğiz.

Dünyanın en mükemmel sağlık sistemleri içerisinde ilk 10’a girmeyi hak eden ve bunu yapacak bilgi, birikim, azim ve kararlılığa sahip, insan odaklı yaklaşımı esas alan sağlık hizmeti anlayışımızla, sağlıklı hayat tarzının benimsen- diği ve herkesin sağlık hakkına kolayca eriştiği bir yaşamı imar ettik, etmeye de geliştirerek devam edeceğiz.

Sağlık sistemimizi, şehrimizin sosyo-ekonomik kalkınmasına ve küresel sağlığa hizmet edecek şekilde geliştirme- ye devam edeceğiz. Bu minval üzere arsa tahsisi yapılan 1500 yataklı Karatay Sağlık Kampüsü’nün yapımına baş- lanılacak. Mevcut Eğitim Araştırma Hastanesi, gerekli ta-dilat ve yenilemeler yapılarak Numune Hastanesi olarak hizmete açılacak. Şu an üç ayrı Kamu Hastanesini bünye- sinde barındıran Beyhekim Sağlık Kampüsü tek yönetim çatısı altında birleştirilerek, mevcut bölümlerin yanında bölgeye hizmet verecek Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi, Yanık Tedavi Merkezi hizmete açılacak. Mevcut Numune Hastanesi inşaatı tamamlandıktan sonra Kadın Doğum ve Çocuk Klinikleri güçlendirilmiş genel hastane olarak hizmet verecek. Numune Hastanesi eski tarihi binası, Sağlık Müzesi haline getirilecek. Ilgın, Akşehir ve Ereğli gibi ilçelerimize, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Termal Fizik Tedavi Merkezi projelerinin hayat bulacağı stratejik eylem planları hazırlanacak.

 

TURİZM;

Turizm varlıklarımızın yok olmasının engellenmesine ve Konya turizmine kazandırılmasına yönelik yüksek maliyetli koruma, restorasyon ve tanıtım gibi harcamalar devam edecek.

Konya’nın tarihi ve kültürel dokusunun ortaya çıkarılmasına yönelik, Tarihi Bedesten Çarşısı gibi restorasyon proje- lerine destek verilecek.

Konya’nın Mevlâna, Sadreddin-i Konevi, Nasreddin Hoca ve Çatalhöyük gibi uluslararası ölçekte değerlerinin tanıtımı ve anlaşılmasına yönelik her türlü girişim desteklenecek.

Konya’da konaklama gün sayısının artması ve alternatif turizm alanlarının oluşturulmasına yönelik Mevlevî Köyü, Kuğulu Park, Nasreddin Hoca Mizah Köyü, Bin Bir Gece Tematik Parkı gibi projelerle turizm alt yapısı desteklenecek.

Konya’nın bir fuar ve kongre merkezi olmasına yönelik büyük organizasyonlar desteklenecek ve buna yönelik alt yapı yatırımları devam edecek.

Termal kaynaklar ve sağlık tesislerindeki kapasiteler kullanılarak Konya’nın sağlık turizmi açısından önemli merkezlerden biri haline gelmesi sağlanacak.

 

YEREL YÖNETİM;

Marka şehrimizin yerel yönetimleri sürdürülebilir ve yenilikçi çözümlerle hayatı kolaylaştıran, şehircilik ve medeniyet adına küresel değer üreten, kamusal hizmet sunumunda hakkaniyet ölçüsüne ve hukuka uygunluğu daima şiar edinmiştir. Tüm paydaşlarımızın hakkını gözeten, yardım- laşma ve işbirliği yoluyla adaleti sağlayan, otokratik olmayan, danışma ve dayanışma odaklı yapısı daima korunacak. Kaliteli ve çözüm odaklı hizmetlerin sağlanmasında, ilişkilerin merhametle kurumsallaştığı, insana değer veren, herkese ve her kesime adil hizmetin sunulduğu bir zihniyet ile marka şehir yolculuğu, azim ve kararlılıkla sürdürülecek.

Kanun ve yönetmelikler çerçevesinde, her  türlü kurumsal yapılanmasını tamamlayan, gelişmeye, teknolojiye ve katılımcılığa açık, kaliteli ve güler yüzlü bir hizmet sunma anlayışına;

İhtiyaç belirleme ve şehrimizin işlerinde gönüllü katılımı teşvik eden, vatandaşların ve çalışanların katılımını sağ- layan, paylaşımcı bir belediyecilik anlayışına;

İnsanımızı fi sosyal, kültürel, teknolojik ve ekolojik be- lediyeciliğin güzel faaliyetleriyle buluşturan ve doğru yatı- rımı, doğru zamanda, doğru yere yapmayı temel düstur edinen bir yönetim anlayışına;

İnsan onurunu merkeze alan, doğumdan ölüme bütün va- tandaşlarımızı kuşatan, sosyal belediyecilik tasavvurumuz “Konya’da engel yok” prensibiyle, engel tanımayan yüre lerin, şehrimizde huzurlu yaşamına devam etmeleri için gayretlerin planlandığı bir zihniyete; Şeffaf, adil, güler yüzlü, kaliteli hizmet üreten, planlı, etkin ve verimli çalışmayı, kendisine ilkelerin ötesinde medeni- yetimizden aldığı değerler ile yoğrulmuş bir örf haline geti- ren hizmet kültürüne sahip bir yönetim anlayışına; Çağdaş normlarda alt ve üst yapısını kuran, çevreyi iyi- leştiren, sosyal ve kültürel donatılı çalışmalarıyla beklenen hizmetleri gerçekleştirmeye devam eden bir yerel yönetim anlayışına sahip ilerleyişimiz devam edecek.

Yeni Büyükşehir Yasası gereği Konya’mızın bütün mahal lelerinde, “her mahalleye eşit hizmet” ifadesinin karşılığını bulacağı çalışmalar hızla planlanıp yapımına başlanacak. Bu minval  üzerine; Mahalleye  dönüşen 168  beldemizin kanalizasyon yapım işleri tamamlanacak. İçme suyu hattı yenileme ve yeni hatların inşası tüm mahallelerimizde hızla hayata geçecek. Tüm ilçelerimizin ana arterlerinde yol ve cadde düzenlemesi yapılacak. Mahalleye dönüşen 584 köyümüzde sosyal alanlar oluşturulacak. Mahalleleri İlçeye bağlayan yolların tamamı asfalt yapılacak. Tüm ilçelerde de sosyal yaşam koşullarını geliştirici   tesisler inşa edilecek. İlçelerimizin mevcut makine parklarını ge- liştirme adına Greyder, Cenaze Nakil Aracı, İtfaiye Aracı, Asfalt Plentleri ve Su Tankı gibi ekipman destekleri artarak devam edecek. Sosyal ve kültürel paylaşımın gelişmesi adına,  ilçe  ve  mahallelerimizde  öğrencilerimize  yönelik maddi eğitim desteği verilecek. Kadın ve gençlerimize yönelik, Değerler Eğitimi ve Mesleki Eğitim projeleri ile bu coğrafyanın medeniyetine özgün bir neslin yetişmesi için gerekli sosyal yapılar oluşturulacak. Akyokuş rekreasyon çalışmaları yürütülecek. Yeni meyve ve sebze hali yapılacak. Katı atık ve çöp toplama merkezleri tamamlanacak. Yeraltı ve katlı otoparklar, yeni toplu ulaşım hatları ve trafi güvenliğini arttırıcı yatırımlar gerçekleştirilecek.

Etiketler :