AK Parti Konya Karatay Belediye Başkan Adayı Hasan Kılca Kimdir?

AK Parti Konya Karatay Belediye Başkan Adayı Hasan Kılca Kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde Konya Karatay Belediye Başkan Adayını Hasan Kılca olarak açıkladı. Karatay Belediye Başkan Adayı olan Hasan Kılca kimdir, nerelidir?

31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde AK Parti'nin Konya Karatay Belediye Başkan Adayı açıklandı. Karatay Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan isim Hasan Kılca oldu. Peki, Hasan Kılca kimdir, nerelidir?

HASAN KILCA KİMDİR?

Hasan Kılca, 1970 yılında Konya'da doğdu. Harmancık İlkokulu'ndan mezun olduktan sonra, 1991 yılında Konya İmam Hatip Lisesini bitirdi ve 1995 yılında ise Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

MESLEK HAYATINA AVUKAT OLARAK BAŞLADI

Bir süre serbest avukat olarak çalışan Kılca, 1997 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi'nde avukat olarak göreve başladı. 2002 yılında 1. Hukuk Müşaviri, 2016 yılında ise Genel Sekreter olarak belediyede hizmet verdi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE BİR ÇOK GÖREVDE BULUNDU

Büyükşehir Belediyesi Çalışma Yönetmeliklerinin hazırlanması, Stratejik Plan hazırlanması ve belediyede çeşitli komisyon başkanlıkları görevlerinde bulunan Kılca, 16 yıldan bu yana kesintisiz görev yaptığı Büyükşehir Belediye Encümenliği'nin de başkanlığını yürüttü.