AK Parti Konya İl Başkanı Arat:

AK Parti Konya İl Başkanı Arat:

"16 Nisan’daki halk oylaması, önümüzdeki yüzyılı şekillendirecek tarihi sürecin, yeniden dirilmenin, daha büyük mücadelelerin başlama noktasıdır"

KONYA (AA) - AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, "16 Nisan’daki halk oylaması, önümüzdeki yüzyılı şekillendirecek tarihi sürecin, yeniden dirilmenin, daha büyük mücadelelerin başlama noktasıdır." dedi.

Arat, sivil toplum örgütleri, vakıf ve dernek yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda davetlinin katıldığı "Referanduma Doğru Sivil Toplum Kuruluşu Konya Platformu Toplantısı'nda" yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da yapılacak referandumun sıradan bir seçim olmadığını söyledi.

Derin anlamları ve kalıcı tesirleri olan bir tercihle karşı karşıya olduklarını ifade eden Arat, "16 Nisan’daki halk oylaması, önümüzdeki yüzyılı şekillendirecek tarihi sürecin, yeniden dirilmenin, daha büyük mücadelelerin başlama noktasıdır." diye konuştu.

Arat, Batı'nın Selahaddin-i Eyyubi’nin intikamını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan almak istediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu kavga kişisel değil. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında, Türkiye'yi boğmak istiyorlar. Abdülhamid indirilince halifeliğin dağıtıldığı gibi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsında İslam'ın izzetini çiğnemek istiyorlar. Bakınız, kim bu ülkenin değerleriyle barışık, Batı ona düşman. Batı, Menderes’i, Özal’ı, Erbakan Hocayı yedi. Şimdi Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı yemek istiyor."

İslam coğrafyasındaki mezhebi, etnik, kültürel ve coğrafi bölünmelerin, gönül dağınıklığının bedelinin, kan ve gözyaşı olarak, mazlumların çığlığı olarak geri döndüğünü anlatan Arat, "Bu şartlarda, kendi aramızda bir bütünlük sağlayamazsak, Abdülhamid Han’ın dediği gibi zafer tesadüf olarak gelebilir. Lakin yenilgi kaderimiz olur ve bu ateş hepimizi yakar." ifadelerini kullandı.

Arat, halkın 15 Temmuz'da, büyük ihanet karşısında ayağa kalkarak, milletin onurunu, İslam'ın izzetini, Müslümanların şerefini kurtardığını dile getirdi.

Halkın, darbe girişiminde FETÖ ve arkasındaki derin yapılara direndiğini ve onları engellemeyi başardığını bildiren Arat, şöyle devam etti:

"Bu ülkeyi işgalden korudunuz. Rabbim sizin işinizi kolay kılsın, yüzünüzü ak etsin. Zor zamanlarda, hasbi bir duruşla size yakışanı yaptınız. Şimdi tarihe tanıklık ettiğimiz bu süreçte, tarihi bir sorumluluk yine bizi bekliyor. Şimdi, son 200 yıldır durdurulan ve geri çevrilen bizim fetih yürüyüşümüzü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde tekrar başlatmak için imkan ve büyük de sorumluluk var. Bütün şer odaklarının birlikte hareket ettiği bir dönemdeyiz. İhmale, tesadüfe, rehavete asla izin verilemez. Bu süreçte hiçbir mazeret ve hiçbir gerekçe bizim tuttuğumuz veya tutacağımız tepeleri terk etmeyi meşru kılmaz. Tarih, Endülüs'te zamanında gereğini yapmayanların, ana kucağında ağlama hıçkırıklarını hikaye olarak bize anlatır. Tarih, zalim galiplerin işgal ettiği, kaybedilmiş vatanları, yitik cennetleri ve kadınlarının dağları yerinden oynatan ağıtlarını da anlatır. Zalimleri sevindirmek bize yakışmaz. İnanıyorsak gereğini yapacağız. Şimdi herkesten, bu tarihi sorumluluğu üstlenmesini, çocuklarına şerefli bir hikaye bırakmasını istiyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :