AK Parti Kayseri Milletvekili Çalış:

AK Parti Kayseri Milletvekili Çalış:

"Hayırlısıyla bir hükümet kurulur ya da seçime gidilir. Bunların hiçbirinin önemi yok. Bizim milli birliğimiz, beraberliğimiz, ülkemizin bütünlüğü her şeyden önemlidir. Biz de bunun için sonuna kadar çalışmaya hazırız ve milletimizle beraberiz"

KAYSERİ (AA) - AK Parti Kayseri Milletvekili Havva Talay Çalış, "Hayırlısıyla bir hükümet kurulur ya da seçime gidilir. Bunların hiçbirinin önemi yok. Bizim milli birliğimiz, beraberliğimiz, ülkemizin bütünlüğü her şeyden önemlidir. Biz de bunun için sonuna kadar çalışmaya hazırız ve milletimizle beraberiz" dedi.

Çalış, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, koalisyon görüşmelerini hiçbir kırmızı çizgi belirtmeden devam ettirdiklerini belirtti.

Son günlerde artan terör olaylarının canlarını yaktığını ifade eden Çalış, şöyle devam etti:

"İçimiz kan ağlıyor. Maalesef birçok şehidimiz var. Devletimiz bunlara sessiz kalamazdı. Her türlü terör olayına karşı devletimiz gücünü göstermeye kadirdir. Bu hoşgörü topraklarında Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Alevi'si, Çerkez'i, Sünni'si binlerce yıldır kardeşçe yaşıyor. Maalesef bazı odaklar üç terör örgütünü birden tetikleyerek ülkemiz üzerinde oynanan oyunları halkımızın gözü önüne serdi. Devletimiz bunlara haddini bildirecek güçtedir. Bizler gücümüzü milletten alırız, sırtımızı millete dayarız."

Çalış, koalisyon görüşmelerinin sonuna geldiklerini vurgulayarak, "Hayırlısıyla bir hükümet kurulur ya da seçime gidilir. Bunların hiçbirinin önemi yok. Bizim milli birliğimiz, beraberliğimiz, ülkemizin bütünlüğü her şeyden önemlidir. Biz de bunun için sonuna kadar çalışmaya hazırız ve milletimizle beraberiz. Buradan Türk milletine, Türkiye'de yaşayan insanlarımıza provokasyona gelmemelerini, Türkiye'de kaotik ortam oluşturulmasına izin vermemelerini istiyorum" dedi. 

"AK Parti, kırmızı çizgi belirtmeden, bütün samimiyetiyle Türkiye'de hükümet kurulmasını isteyen tek partidir" diyen Çalış, "Bazı partiler birçok kırmızı çizgi belirttiler, bazıları muhalefette kalmak istediklerini belirttiler, biz ise sandıktan çıkan sonuca saygı gösterip koalisyon çalışmalarını elimizden geldiğince yürütmeye çalıştık. İstikrar sürsün, ekonomi büyüsün diye elimizden geldiğince koalisyon çalışmalarını sürdürüyoruz ama gerekirse yeniden millete gitmeyi de biliriz" ifadelerini kullandı. 

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ise daha önce milletvekili aday adayı olarak ağırladıkları Çalış'ı, bugün milletvekili olarak ağırladıklarını belirtti.

Çalış'ın TBMM'deki başta kadın sorunları olmak üzere Kayseri ve Türkiye'nin sorunlarıyla ilgili çalışmalarını yakından takip edeceklerini dile getiren Kösedağ, ziyaretinde dolayı teşekkür etti. 

Ziyarette, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sevilay İlkentapar da bulundu. 

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı