AK Parti Karabük Milletvekili Şahin:

AK Parti Karabük Milletvekili Şahin:

"Başta ABD olmak üzere, Türkiye'nin müttefiki durumundaki ülkelere vatandaşımızın güveni azalmıştır, sıfır noktasına doğru inmektedir. O nedenle Türkiye şimdi yeni ittifaklar arayışı içerisindedir"

KARABÜK (AA) - AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Başta ABD olmak üzere, Türkiye’nin müttefiki durumundaki ülkelere vatandaşımızın güveni azalmıştır, sıfır noktasına doğru inmektedir. O nedenle Türkiye şimdi yeni ittifaklar arayışı içerisindedir." dedi.

Şahin, Ramazan Bayramı dolayısıyla partisinin Karabük İl Başkanlığı tarafından Öğretmenevi'nde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Partililerle tek tek bayramlaşan Şahin, burada yaptığı konuşmada, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen terör saldırısı öncesinde ABD’nin vatandaşlarına Türkiye’ye gitmemeleri yönünde uyarıda bulunduğunu anımsattı.

Şahin, patlamadan bir gün önce ABD’nin bağımsızlık gününün kutlanacağını ancak iptal edildiğini de belirterek, "Patlama gerçekleşti. Henüz bizim güvenlik güçlerimizle tabi ki yargımız, eylemcilerin kimler olduğunu tespit etmeden, eylemcilerin IŞİD mensubu olduğunu ABD ilan etti. Şimdi vatandaşımız soruyor. Ey ABD, Türkiye’de bir terör eylemi olacağını nereden biliyordunuz? Bu eylemin IŞİD tarafından yapılacağını nereden öğrenmiştiniz? Bu terör örgütünün içerisinde ajanlarınız mı var? olabilir. Ajanlarınız varsa Türkiye sizin müttefik ülkeniz, öyle diyorsunuz. Niye bu konuda kafi miktarda Türkiye’ye bilgi vermediniz? Vatandaş soruyor, ben bir beyanda bulunmuyorum." diye konuştu.

- "Bir gün dost olduğunuzla düşman olursunuz"

Vatandaşların ABD'ye, "Yoksa sizin bu eylemlerden doğrudan haberiniz var mıydı?" diye sorduğunu ifade eden Şahin, şunları söyledi:

"Dolayısıyla başta ABD olmak üzere Türkiye'nin müttefiki durumundaki ülkelere vatandaşımızın güveni azalmıştır, sıfır noktasına doğru inmektedir. O nedenle Türkiye şimdi yeni ittifaklar arayışı içerisindedir. Bunlardan hiç kimse rahatsız olmasın. Dost olduğunuzla dostlukta çok aşırı gitmeyin. Bir gün dost olduğunuzla, düşman olursunuz. Düşman olduğunuzla da düşmanlıkta çok aşırı gitmeyin. Bir gün o düşman olduğunuzla, dost olmak durumunda kalabilirsiniz."

Türkiye'nin İsrail ve Rusya ile diplomatik ilişkilerinin düzelme noktasına geldiğini de vurgulayan Şahin, bu bölgedeki bir takım dengeleri değiştirebilecek bir adım olduğunu ve önümüzdeki günlerde ne gibi sonuçlar vereceğinin herkes tarafından görüleceğini bildirdi.

Bayramlaşma töreninde, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, eski milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve partililer de hazır bulundu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler