AK Parti Grup Başkanvekili Turan:

AK Parti Grup Başkanvekili Turan:

"CHP'nin Anayasa Mahkemesine gitmeme kararını olumlu karşılıyoruz. 90 yıllık tarihinde Anayasa Mahkemesine yüzlerce başvurusu olan CHP'nin bu tavrını, tırnak içerisinde, ayakta alkışlıyoruz"

ANKARA (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP'nin anayasa değişikliğini Anayasa Mahkemesine taşımama kararını olumlu karşıladıklarını belirterek, "90 yıllık tarihinde Anayasa Mahkemesine yüzlerce başvurusu olan CHP'nin bu tavrını, tırnak içerisinde, ayakta alkışlıyoruz." dedi.

Turan, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesi, parti genel merkezi önünde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Mecliste bu hafta uzun süredir biriken uluslararası sözleşmelerin görüşülmesi sürecine başladıklarını hatırlatan Turan, dün 15 sözleşmenin görüşülmesini tamamladıklarını, bu hafta görüşmelere devam edeceklerini ifade etti.

Turan, önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulunda, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmeleri süren, toplumun çok değişik kesimlerinin beklediği "torba yasa"nın görüşüleceğini belirtti.

Turan, birkaç düzenlemenin ardından referandum süreci nedeniyle bir anlamda milletvekillerine, kendi seçmenleriyle buluşma imkanı sağlayacaklarını dile getirdi.

- "Halka gidiyor olmasını takdirle karşılıyoruz"

CHP'nin, anayasa değişikliğiyle ilgili Anayasa Mahkemesine başvurmama kararının hatırlatılması üzerine Turan, "CHP'nin Anayasa Mahkemesine gitmeme kararını olumlu karşılıyoruz. 90 yıllık tarihinde Anayasa Mahkemesine yüzlerce başvurusu olan CHP'nin bu tavrını, tırnak içerisinde, ayakta alkışlıyoruz. Çünkü millet esastır. Bu konuyla ilgili milletvekilleri görevini yapmıştır, Meclisten büyük bir çoğunlukla beraber bu paketi geçirmiştir. Söz sahibi millettir." ifadelerini kullandı.

Turan, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar başörtüsü yasası, kapatma davası başta olmak üzere birçok temel konuda halka gitme imkanı varken bunları değişik gerekçelerle Anayasa Mahkemesine taşıyıp süreçleri kilitleyen, cumhurbaşkanlığı seçimini, başörtüsü kararını kilitleyen CHP'nin, geldiği nokta itibarıyla mecbur kaldığı baskı karşısında Anayasa Mahkemesine gitmeden, 'yüce divan' diye ifade ettiği halka gidiyor olmasını takdirle karşılıyoruz. Ümit ediyoruz bundan sonraki meselelerde de CHP sadece halka güvenir, halkın dediklerini yapmaya çalışır. Meclis merkezli siyaset temelinde tekrar kendi siyasetini revize eder."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :