AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (3)- "Özgür Suriye Ordusu mensuplarına terörist diyenler, tam aksine YPG'nin, PYD'nin, DEAŞ'ın, PKK'nın tam benzerleridir, tam kendileridir"- "Bize 'Operasyonu çabuk tamamlayın' diye akıl verenlere sesleniy

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Özgür Suriye Ordusu mensuplarına terörist diyenler, tam aksine YPG'nin, PYD'nin, DEAŞ'ın, PKK'nın tam benzerleridir, tam kendileridir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen "121. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, terörle mücadelede verilen her şehidi bir yandan yürekleri yanarak ama aynı zamanda gururla, gıptayla, metanetle ebedi aleme, sevgililer sevgilisi Hazreti Muhammed'in yanına uğurladıklarını söyledi.

Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale şehitleri için yazdığı, "Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber / Sana âguşunu açmış duruyor Peygamber." dizelerini okuyan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Aynı fedakarlığı göze alan varsa buyursun. Bunu göze alamayan hiç kimse de bizi yalanlarla, tamamen oyalamaya dönük vaatlerle, arkası boş manevralarla yolumuzdan alıkoymaya çalışmasın. Biz o aşamaları çoktan geride bıraktık. Bir zamanların Türkiyesinde bu tür afra tafralar işe yarıyor olabilir. Bugünkü Türkiye, bambaşka imkanları, hedefleri, vizyon ve hayalleri olan bir Türkiye'dir.

Eğer bu Türkiye'yle birlikte yol yürümek istiyorsanız o zaman önce güvenliğimiz, huzurumuz, refahımız, geleceğimiz konusundaki hassasiyetlerimize saygı gösterilmesini bekleriz."

- "Batı bunu görüyor mu?"

"Dünya, kimsenin oyuncak gibi oradan oraya savurabileceği, masumların kanı ve feryadı üzerinde kendine güvenlik ve refah imparatorluğu kurabileceği bir yer değildir." diyen Erdoğan, her gün böyle olmadığının yeni bir işaretinin ortaya çıktığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim kimsenin toprağında gözümüz olmadığı gibi kimsenin onuruna, haysiyetine, şerefine tecavüz etmek gibi de bir niyetimiz asla yoktur. Tek derdimiz, kendi sınır güvenliğimizi, vatandaşlarımızın emniyetini, öz kardeşlerimiz olan komşularımızın huzurunu sağlamaktır." diye konuştu.

Erdoğan, şunları ifade etti:

"Daha iki gün önce bize operasyonu ne zaman bitireceğimizin sorulduğu Suriye tarafından atılan roketler, Kilis'te tarihi bir camimize ve sokaklara düştü. Bu, bizim bir ulu mabedimiz ve namaz esnasında düşünün, iki kardeşimiz şehit oldu. Peki Batı bunu görüyor mu? Yanında çok sayıda yaralımız var, Batı bunu görüyor mu? Hayır.

Ondan önce Reyhanlı ilçemize atılan roket ülkemizde yaşayan bir Suriyeli kardeşimizi şehit etti, onlarca vatandaşımız yaralandı. Batı bunu görüyor mu? Kilis'e, Hatay'ın diğer ilçelerine, Şanlıurfa'nın ilçelerine atılan daha başka roketler, açılan ateşler var. Bize 'Operasyonu çabuk tamamlayın.' diye akıl verenlere sesleniyorum: Sizin ülkenizin şehirlerine, hemen yanı başındaki yerlerden teröristler tarafından roketler atılsa, bombalar yağdırılsa, ateşler açılsa acaba siz ne yaparsınız? Kiliselerinizin tepesine roketler düşse, içinde dua eden insanlar hayatlarını kaybetse sizin tepkiniz ne olur?"

- "Sadece seyirci bunlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'da mescitlerin yakıldığına, cam-çerçeve indirildiğine, havalimanında yolculuk yapacak vatandaşların oralardaki PKK'lıların saldırılarına uğradığına dikkati çekerek, "Nerede güvenlik, emniyet güçleri? Onlar size emanet. Onların da orada güvenliğini sağlamanız gerekir. Sadece seyirci bunlar." dedi.

Erdoğan, "Evlerinde, sokaklarında, iş yerlerinde güven içinde yaşaması gereken vatandaşlarınız her gün 'Acaba bugün başıma bir roket düşer mi veya bir kurşuna hedef olur muyum?' düşüncesiyle güne başlasa ey Batı, siz nasıl bir politika izlerdiniz? Biz bunların cevabını gayet iyi biliyoruz. Bunların değil böylesine büyük saldırılar, en küçük bir terör eylemi karşısında dahi tüm hak ve özgürlükleri askıya alarak ülkelerini adeta polis devletine çevirdiklerini biz çok iyi biliyoruz. Bizi Suriye konusunda eleştiren herkesi birazcık da olsa vicdanlı olmaya, empati yapmaya, kendilerini bizim yerimize koymaya özellikle çağırıyorum. Bunu başarabilirlerse işte o zaman bizi çok daha iyi anlayacaklardır." değerlendirmesinde bulundu.

Zeytin Dalı Harekatı'nda yapılan saldırılarda asker ve sivil tüm şehitlere ve vatanlarını savunurken hayatlarını kaybeden Özgür Suriye Ordusu mensuplarına Allah'tan rahmet, yakınlarına ve millete başsağlığı dileyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu vesileyle Özgür Suriye Ordusu'nu terörist olarak vasıflandıran terbiyesizlere de açıkça söylüyorum, benim Mehmet'imin yanında bu mücadelenin içinde yer alan Özgür Suriye Ordusu, şahsiyetli, onurlu bir mücadelenin onlar da askerleridir, kendilerini alkışlıyorum. Özgür Suriye Ordusu mensuplarına terörist diyenler, tam aksine YPG'nin, PYD'nin, DEAŞ'ın, PKK'nın tam benzerleridir, tam kendileridir.

Tabii bu vesileyle kahraman askerlerimize bir kez daha 'Gazanız mübarek olsun.' diyorum."

- "Bunların İslam'la alakası yoktur"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, camide ibadet, pazarda alışveriş yapanları hedef alan saldırıların bölücü terör örgütünün ahlak, ilke, değer, hukuk tanımaz karakterini bir kez daha gösterdiğine işaret ederek, bölücü terör örgütünün bu tarz saldırılarının yabancısı olmadıklarını anımsattı.

Geçen 34 yıl içinde bölücü terör örgütünün bu şekilde sayısız eylemine şahitlik ettiklerini vurgulayan Erdoğan, bunlardan birisinin de 2 yıl önceki çukur eylemlerinde örgütün roketlerinin hedefi olan Fatih Paşa, diğer adıyla Kurşunlu Camisi olduğunu hatırlattı.

Çukur eylemleri sırasında yüzün üzerinde ibadethane ve Kur'an kursunun da terör örgütü mensuplarınca yakılıp yıkıldığını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu PKK'nın, bu PYD'nin, bu YPG'nin, bu DEAŞ'ın yakından uzaktan İslam'la alakası yoktur. Bunların bizim dinimizle yakından uzaktan alakası yoktur. Ben bu ülkede saf, temiz Müslüman kardeşlerime sesleniyorum: Sakın ha aldanmayın. Bunlar, Allah tanımaz, İslam'ı tanımaz, Müslüman'ı tanımaz çünkü acımasızca mümin kardeşlerimizi katleden katillerdir.

Bunları Yasin Börü hadisesinde çok açık, net gördük. 53 kardeşimizin o katledilmesinde açıkça gördük."

- "Camiye yapılan saldırı, eylemler zincirinin son halkasıdır"

Ayrıca yüzlerce okul, kütüphane, medrese, ilim ve irfan merkezinin teröristlerin bomba ve kurşunlarının hedefi olduğunu anımsatan Erdoğan, "Bölücü terör örgütü kendisine ihale edilen proje gereği asırlardır, İslam'la, Kuran'la, ilim ve hikmetle yoğrulmuş bu topraklarda mukaddes dinimizin izlerini kazımak için her türlü alçaklığı sergilemiştir çünkü terör örgütü ve onların yandaşları biliyorlar ki onların panzehiri İslam'dır." ifadelerini kullandı.

Terör örgütünün bunu iyi bildiği için de özellikle ilim merkezlerini yok ettiğini anlatan Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Örgüt, Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi'nin torunlarını kimliksiz hale getirmek, kadim tarihiyle bağlarını koparmak için bilinçli bir politika izlemiştir. Sabah namazına giderken sırtından vurulan imamlar, öğrencilerinin gözü önünde katledilen öğretmenler, sokakta yürürken kurşunlanan alimler, kanaat önderleri ve siyasetçiler işte bu politikanın sonucudur. Bunların hepsi de çok bilinçli eylemdir çünkü bölücü terör örgütü her şeyden önce İslam düşmanı, Müslüman karşıtı bir örgüttür.

Kilis'teki camiye yapılan saldırı işte bu eylemler zincirinin son halkasıdır."

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, bölücü terör örgütünün zarar verdiği diğer ibadethaneler gibi tarihi Çalık Camisi'ni de aslına uygun şekilde restore ederek, Kilislilerin hizmetine sunacaklarını kaydetti.

"Camilerimiz bizim bu topraklara vurduğumuz mühürlerdir." diyen Erdoğan, Anadolu'daki her bir mescit, medrese ve kervansarayın bu coğrafyadaki "tapu senetleri" olduğunu belirtti.

Erdoğan, bölücü örgütün bu mühürleri asla sökemeyeceğini vurgulayarak, Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı ve diğer unsurlarıyla bu millet var oldukça, semalardan ezan sesinin, gönderde bayrağın dalgalanmasının asla eksilmeyeceğinin altını çizdi.

İstiklal Marşı'nın "Ruhumun senden İlahi şudur ancak emeli / Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli / Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli / Ebedi, yurdumun üstünde benim inlemeli." dizelerini okuyan Erdoğan, "Bu kalleşler güruhunun bizi köklerimizden koparmasına ve kimliksiz hale getirmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız." dedi.

Erdoğan, daha düne kadar "Sırtımızı YPG'ye, PYD'ye dayadık." diyerek, devlete ve millete meydan okuyanların da düş kırıklığı yaşadıklarını ve yaşamaya devam edeceklerini vurguladı.

- Notlar

Toplantıya AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ, Fikri Işık ve Hakan Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve çok sayıda partili katıldı.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :