AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:

"Biz kendi sınırlarımızı koruruz. Koruyacak gücümüz var, nitekim koruyoruz. Rusya'dan tek isteğimiz gölge etmesinler, kendilerinden başka ihsan istemiyoruz"- "NATO'da uyarı da bulunuyor. Bu uyarılar inşallah Moskova'da yankı bulur ama bulmazsa Rusya sonuç

KARABÜK (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Biz kendi sınırlarımızı koruruz. Koruyacak gücümüz var, nitekim koruyoruz. Rusya'dan tek isteğimiz gölge etmesinler, kendilerinden başka ihsan istemiyoruz" dedi.

Şahin, Karabük Devlet Hastanesi ziyareti sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Bir basın mensubunun "Rusya'nın, Suriye'deki hava saldırıları sırasında Türkiye'nin sınırlarını da koruduğunu söylediğine"  yönelik soru üzerine Şahin, "Biz kendi sınırlarımızı koruruz. Koruyacak gücümüz var, nitekim koruyoruz. Rusya'dan tek isteğimiz gölge etmesinler, kendilerinden başka ihsan istemiyoruz. Topraklarından çok uzak bir bölgede, Suriye'de hangi amaçla bulunduklarını dünya kamuoyu anlayabilmiş değil, bizde anlayabilmiş değiliz. Niçin oradalar?, neden zaman zaman bizim sınırlarımızı ihlal ediyorlar?" diye konuştu.

Çok medenice bir çağrı yaptıklarını, cumhurbaşkanı ve başbakanın uyarılarda bulunduğunu belirten Mehmet Ali Şahin, "NATO'da uyarı da bulunuyor. Bu uyarılar inşallah Moskova'da yankı bulur ama bulmazsa Rusya sonuçlarına katlanmak zorunda kalır" ifadesini kullandı.

NATO'nun Türkiye'ye 48 saat içinde asker gönderebileceğini açıkladığının hatırlatılması üzerine de Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Böyle bir konuma gelinmesini temenni etmeyiz, hiç arzu etmeyiz. Ben Rusya'nın da Devlet Başkanı Sayın Putin'in de bu gelişmelerden sonra ciddi bir durum değerlendirmesi yaparak şu anda var olan gerginliği düşürmek için adımlar atacağını temenni ediyorum. Böyle bir beklenti içerisindeyim. Dünyanın hatta bölgemizin bir takım kendilerini süper güç olarak ilan eden ülkelerin çatışma noktası olmasını arzu etmiyoruz biz. Türkiye olarak biz barışçıl bir anlayışı muhafaza ediyoruz, bundan sonrada edeceğiz."

- Karabük Devlet Hastanesi'nin kapanacağı iddiaları

Şahin, Karabük Devlet Hastanesi'nin kapatıldığına yönelik bazı iddialara ilişkin de hastaneye gelerek gezdiğini ve kapalı olmadığını basının huzurunda ispat ettiğini kaydetti.

Şirinevler Mahallesi'ne çok modern bir hastane yapıldığını, buranın da küçülerek hizmete devam edeceğini daha önce belirttiklerini aktaran Şahin, şöyle konuştu:

"Bilen biliyor ancak bilmeyen insanlara da buranın çalışmaya, sağlık hizmeti vermeye devam ettiğini göstermemiz gerekiyordu. Bugün o amaçla geldik, ziyaret ettik, sizler de gördünüz. İçeride de yoğun hasta sirkülasyonu var. Buradaki hekimlerimiz, sağlık personeli de onlara ellerinden geldiğince yardımcı oluyorlar. Hastalarla görüştüm, buradaki sağlık hizmetlerinin veriliş şeklinden fazla şikayetçi olmadılar. Kullanılmayan blokta ise Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi veya merkezi yapılacak. Biz Bayır Mahallesi ve bu çevreyi bir sağlık hizmeti verilen kuruluştan arındırmıyoruz. Yeni bir hastane, yeni bir merkez yapıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı